9.Soli Güneş Festivali Hazırlıkları Başladı

Kültür-Sanat 11.04.2019 - 10:19, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

9.Soli Güneş Festivali Hazırlıkları Başladı

Türkiye'nin en büyük kültür sanat buluşmalarından birisi olan ve 9’uncusu Haziran ayında gerçekleşmesi planlanan Soli Güneş Festivali paydaşları ilk buluşmasını yaptı.

Mezitli Belediyesi Restoranında yapılan buluşmaya Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Bu yıl, en uzun gün olan 21 Haziran’da başlaması planlanan festivalin daha geniş kitlelere yayılması için yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişi yapıldı. Ayrıca; bu yıl festivale  katılacak olan sanatçılar için halk oylaması yapılmasına karar verildi.   Çeşitli sosyal paylaşım sitelerinden yapılacak duyuru ile belirlenen isimler arasından belirlenecek sanatçılarla görüşme yapılarak, programlarının uygun olması durumunda Mersinlilerle buluşması sağlanacak.   Soli Güneş Festivalinin her geçen yıl büyüdüğüne dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Festivalimizin bu denli ilgi odağı olması sorumluğumuzu da aynı oranda artırmıştır. Bu başarıyı yakalamamızda getirdikleri öneriler ve hassas çalışmalarıyla büyük pay sahibi olan sivil toplum örgütü temsilcilerimizle daha iyiyi nasıl yapabiliriz diye bir araya geldik. Ortaya çıkan önerilerin uygulanabilirliği konusunda bir sonraki toplantıya kadar gerekli incelemeleri yaparak nihai sonuçlara ulaşacağız. Özellikle davet edeceğimiz sanatçılarla ilgili halkımızın görüşlerine de başvurmak istiyoruz” dedi.   Soli Güneş Festivalinin toplumsal kaynaşmada büyük bir rol üstlendiğine de vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mezitli'yi dünyaya bir kültür ve sanat kenti olarak tanıtmayı başardık. Ama asıl tanınmak için ülkede huzur ve barışın olması gerekiyor. Huzur ve barış yoksa ne kadar çabalarsanız çabalayın başarı kazanamazsınız. Bunu başarmanın yolu, kültür ve sanata hayatımızda daha çok yer vermektir. Çünkü bir yere sanat girerse siyaset çıkar. Bu tür etkinliklerde yanınızda kimin olduğuna bakmadan sanata ve müziğe kendinizi bırakarak dans eder eğlenirsiniz. Kimse kimsenin hangi görüşü savunduğunu umursamaz. Yanınızda kim oturuyor, hangi siyasi partiyi savunuyor, bilmeden hep bir ağızdan şarkılara eşlik edersiniz.” dedi.
Türkiye'nin en büyük kültür sanat buluşmalarından birisi olan ve 9’uncusu Haziran ayında gerçekleşmesi planlanan Soli Güneş Festivali paydaşları ilk buluşmasını yaptı.

Mezitli Belediyesi Restoranında yapılan buluşmaya Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Bu yıl, en uzun gün olan 21 Haziran’da başlaması planlanan festivalin daha geniş kitlelere yayılması için yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişi yapıldı. Ayrıca; bu yıl festivale  katılacak olan sanatçılar için halk oylaması yapılmasına karar verildi.

 

Çeşitli sosyal paylaşım sitelerinden yapılacak duyuru ile belirlenen isimler arasından belirlenecek sanatçılarla görüşme yapılarak, programlarının uygun olması durumunda Mersinlilerle buluşması sağlanacak.

 

Soli Güneş Festivalinin her geçen yıl büyüdüğüne dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Festivalimizin bu denli ilgi odağı olması sorumluğumuzu da aynı oranda artırmıştır. Bu başarıyı yakalamamızda getirdikleri öneriler ve hassas çalışmalarıyla büyük pay sahibi olan sivil toplum örgütü temsilcilerimizle daha iyiyi nasıl yapabiliriz diye bir araya geldik. Ortaya çıkan önerilerin uygulanabilirliği konusunda bir sonraki toplantıya kadar gerekli incelemeleri yaparak nihai sonuçlara ulaşacağız. Özellikle davet edeceğimiz sanatçılarla ilgili halkımızın görüşlerine de başvurmak istiyoruz” dedi.

 

Soli Güneş Festivalinin toplumsal kaynaşmada büyük bir rol üstlendiğine de vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mezitli'yi dünyaya bir kültür ve sanat kenti olarak tanıtmayı başardık. Ama asıl tanınmak için ülkede huzur ve barışın olması gerekiyor. Huzur ve barış yoksa ne kadar çabalarsanız çabalayın başarı kazanamazsınız. Bunu başarmanın yolu, kültür ve sanata hayatımızda daha çok yer vermektir. Çünkü bir yere sanat girerse siyaset çıkar. Bu tür etkinliklerde yanınızda kimin olduğuna bakmadan sanata ve müziğe kendinizi bırakarak dans eder eğlenirsiniz. Kimse kimsenin hangi görüşü savunduğunu umursamaz. Yanınızda kim oturuyor, hangi siyasi partiyi savunuyor, bilmeden hep bir ağızdan şarkılara eşlik edersiniz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.