Akdeniz Belediyesi, Her Gün 6 Bin Kişilik İftar Sofrası Kuracak

06.05.2019 - 08:20, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz Belediyesi, Her Gün 6 Bin Kişilik İftar Sofrası Kuracak

Akdeniz Belediyesi, 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan dolayısıyla her gün 12 mahallede olmak üzere toplam 6 bin kişilik iftar sofrası kuracak. Başkan M. Mustafa Gültak, tüm Mersinlileri kardeşlik ve gönül iftarına davet etti.

Yaptığı açıklamada, tüm Mersinlilerin Mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Ramazan boyunca her gün 12 farklı mahallede kurulacak olan 6 bin kişilik iftar sofrasına vatandaşları davet etti. Açıklamasında; “Ramazan ayı bereketin, paylaşmanın ve kardeşliğin pekiştiği en mübarek aydır” diyen Başkan Gültak, “On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan’da, tüm küskünlük ve dargınlıkları bir kenara bırakıp birbirimize kardeşçe sarılalım. Özellikle yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın kapılarını çalalım, hal ve hatırlarını sorup, gönüllerini alalım. Bir eksikleri, ihtiyaçları varsa da gücümüz ve imkânlarımız ölçüsünde onlara yardımcı olalım” ifadelerini kullandı. Başkan Mustafa Gültak, açıklamasını; “Belediyemizin Ramazan ayının en güzel ve anlamlı geleneklerinden biri olan iftar sofrası ile gönül belediyeciliği kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmamıza sunduğunuz katkı ve destek sunan herkese teşekkür eder, hayırlarının Allah katında kabulünü niyaz ederim” şeklinde sonlandırdı. İftar sofrası kurulacak mahalleler Akdeniz Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca iftar sofrası kurulacak olan mahalleler şöyle: “Çay (Mahalle Evi), Çilek (23 Nisan İlkokulu), Özgürlük (Muhtarlık Yanı), Kazanlı (Kazanlı İlköğretim Okulu), Karacailyas, (Karacailyas Ortaokulu), Yeni Mahalle-Üç Ocak, (Zeki Sabah İlkokulu), Akdeniz Belediye merkez bina yanı, Turgut Reis-Kiremithane-Hamidiye, (Salim Yılmaz Anadolu Lisesi), Güneş, (Kıbrıs İlköğretim Okulu), Şevket Sümer (Ertuğrul Gazi Ortaokulu) ve Hal Mahallesi (İmam Gazali Ortaokulu). Belediye tarafından; Camili, Yeşilova, Iğdır, Hebilli, Esenli, Parmakkurdu, Yanpar, Bağcılar (İhsaniye), Nacarlı, Bağlarbaşı, Kulak, Bahşiş, Gazi, Evci, Sarı İbrahimli, Toroslar, Anadolu, Adanalıoğlu, Yukarı Burhan, Aşağı Burhan, Kürkçü, Demirhisar, Akdam, Civanyaylağı, Dikilitaş, Bekirde, Abdullah Şahutoğlu, Karaduvar ve Yeşilçimen mahallelerine de Ramazan boyunca birer gün seyyar iftar sofrası kuracak.
Akdeniz Belediyesi, 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan dolayısıyla her gün 12 mahallede olmak üzere toplam 6 bin kişilik iftar sofrası kuracak. Başkan M. Mustafa Gültak, tüm Mersinlileri kardeşlik ve gönül iftarına davet etti.

Yaptığı açıklamada, tüm Mersinlilerin Mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Ramazan boyunca her gün 12 farklı mahallede kurulacak olan 6 bin kişilik iftar sofrasına vatandaşları davet etti. Açıklamasında; “Ramazan ayı bereketin, paylaşmanın ve kardeşliğin pekiştiği en mübarek aydır” diyen Başkan Gültak, “On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan’da, tüm küskünlük ve dargınlıkları bir kenara bırakıp birbirimize kardeşçe sarılalım. Özellikle yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın kapılarını çalalım, hal ve hatırlarını sorup, gönüllerini alalım. Bir eksikleri, ihtiyaçları varsa da gücümüz ve imkânlarımız ölçüsünde onlara yardımcı olalım” ifadelerini kullandı.

Başkan Mustafa Gültak, açıklamasını; “Belediyemizin Ramazan ayının en güzel ve anlamlı geleneklerinden biri olan iftar sofrası ile gönül belediyeciliği kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmamıza sunduğunuz katkı ve destek sunan herkese teşekkür eder, hayırlarının Allah katında kabulünü niyaz ederim” şeklinde sonlandırdı.

İftar sofrası kurulacak mahalleler

Akdeniz Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca iftar sofrası kurulacak olan mahalleler şöyle: “Çay (Mahalle Evi), Çilek (23 Nisan İlkokulu), Özgürlük (Muhtarlık Yanı), Kazanlı (Kazanlı İlköğretim Okulu), Karacailyas, (Karacailyas Ortaokulu), Yeni Mahalle-Üç Ocak, (Zeki Sabah İlkokulu), Akdeniz Belediye merkez bina yanı, Turgut Reis-Kiremithane-Hamidiye, (Salim Yılmaz Anadolu Lisesi), Güneş, (Kıbrıs İlköğretim Okulu), Şevket Sümer (Ertuğrul Gazi Ortaokulu) ve Hal Mahallesi (İmam Gazali Ortaokulu).

Belediye tarafından; Camili, Yeşilova, Iğdır, Hebilli, Esenli, Parmakkurdu, Yanpar, Bağcılar (İhsaniye), Nacarlı, Bağlarbaşı, Kulak, Bahşiş, Gazi, Evci, Sarı İbrahimli, Toroslar, Anadolu, Adanalıoğlu, Yukarı Burhan, Aşağı Burhan, Kürkçü, Demirhisar, Akdam, Civanyaylağı, Dikilitaş, Bekirde, Abdullah Şahutoğlu, Karaduvar ve Yeşilçimen mahallelerine de Ramazan boyunca birer gün seyyar iftar sofrası kuracak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.