Akdeniz’de ‘Dünya Temizlik Günü’ Etkinliği

23.09.2019 - 12:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz’de ‘Dünya Temizlik Günü’ Etkinliği

Başkan Gültak; Adanalıoğlu sahilinde bulunan ormanlık alanda, “Eylül Dünya Temizlik Günü” kapsamında yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kampanyaya katıldı.

Adanalıoğlu sahili ormanlık alanda; “21 Eylül Dünya Temizlik Günü” çerçevesinde; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve muhtarlar, Let’s Do It Vakfı, AKUT, Mersin Üniversitesi öğrencileri, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları; Decathlon, Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği gibi sivil toplum örgütü temsilcileri, yabancı ülkelerden gençler, vatandaşlar ve personelin katılımıyla temizlik yapıldı. Etkinlikte, “Farkında Ol, Farkındalık Yarat”, “Plastiğe Hayır Deyin, Dünyayı Kurtarın”, “Biz Dünyayı Dedelerimizden Miras Almadık, Çocuklarımızdan Ödünç Aldık” yazılı pankartlar taşındı.  “Yıllardır bakılmayan Adanalıoğlu sahilini temizleyeceğiz” Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, çevre konusunda herkesin sorumlu olduğunu belirtti, etkinliğe katılan gönüllülere teşekkür etti. Adanalıoğlu sahilinin çok hor kullanıldığına da dikkat çeken Başkan Gültak, “İnsanoğlu dünyasına, yaşadığı yere maalesef iyi bakmıyor. Sahillerimizin bu şekilde olması kabul edilemez. Burası, geçmişte Adanalıoğlu Belediyesi’nin çöp depolama alanıymış ve yıllardır bu bölgeye kimse bakmamış. Yine bir ilki başlatıp buraları temizleyeceğiz. İş makineleri ve kamyonlarla çöpleri temizleyip, bölgeyi toprakla örteceğiz. Böylece daha temiz ve yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Mersinlilerden ricam; pikniğinizi yapın, gezin, eğlenin ancak gittiğiniz zaman, lütfen çöplerinizi toplayıp çöp kutularına atın” dedi. “Bu dünya bize miras değil, çocuklarımızın bize emanetidir” Sözlerini; “Doğanın bize ihtiyacı yok. Biz insanoğlu doğaya bağlı ve muhtacız” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; “Dünyaya, çevreye ve doğaya karşı büyük sorumluluklarımız var. Zira en doğru ve en güzel temizlik; doğamızı ve çevremizi hiç kirletmemektir. Temiz ve sağlıklı bir doğa ve çevre, tertemiz bir hava, masmavi gökyüzü ve deniz, bereketli topraklar; çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirastır. Bu dünyanın, bize miras değil, çocuklarımızın bize emaneti olduğunu aklımızdan çıkarmayalım” şeklinde konuştu. Başka bir dünya yok! Temiz bir çevre için, belediye olarak ellerinden gelen her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını kaydeden Başkan Gültak; “Sağlıklı, mutlu, huzurlu yarınlar için hedefimiz; çevremizi korumak ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak olmalıdır. Bu tür anlamlı etkinlikler sayesinde dünyamızda daha sağlıklı bir doğa ve çevre yaratmak mümkün olabilecektir. Unutmayalım ki başka bir dünya yok” diye konuştu.
Başkan Gültak; Adanalıoğlu sahilinde bulunan ormanlık alanda, “Eylül Dünya Temizlik Günü” kapsamında yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kampanyaya katıldı.

Adanalıoğlu sahili ormanlık alanda; “21 Eylül Dünya Temizlik Günü” çerçevesinde; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve muhtarlar, Let’s Do It Vakfı, AKUT, Mersin Üniversitesi öğrencileri, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları; Decathlon, Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği gibi sivil toplum örgütü temsilcileri, yabancı ülkelerden gençler, vatandaşlar ve personelin katılımıyla temizlik yapıldı. Etkinlikte, “Farkında Ol, Farkındalık Yarat”, “Plastiğe Hayır Deyin, Dünyayı Kurtarın”, “Biz Dünyayı Dedelerimizden Miras Almadık, Çocuklarımızdan Ödünç Aldık” yazılı pankartlar taşındı. 

“Yıllardır bakılmayan Adanalıoğlu sahilini temizleyeceğiz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, çevre konusunda herkesin sorumlu olduğunu belirtti, etkinliğe katılan gönüllülere teşekkür etti. Adanalıoğlu sahilinin çok hor kullanıldığına da dikkat çeken Başkan Gültak, “İnsanoğlu dünyasına, yaşadığı yere maalesef iyi bakmıyor. Sahillerimizin bu şekilde olması kabul edilemez. Burası, geçmişte Adanalıoğlu Belediyesi’nin çöp depolama alanıymış ve yıllardır bu bölgeye kimse bakmamış. Yine bir ilki başlatıp buraları temizleyeceğiz. İş makineleri ve kamyonlarla çöpleri temizleyip, bölgeyi toprakla örteceğiz. Böylece daha temiz ve yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Mersinlilerden ricam; pikniğinizi yapın, gezin, eğlenin ancak gittiğiniz zaman, lütfen çöplerinizi toplayıp çöp kutularına atın” dedi.

“Bu dünya bize miras değil, çocuklarımızın bize emanetidir”

Sözlerini; “Doğanın bize ihtiyacı yok. Biz insanoğlu doğaya bağlı ve muhtacız” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; “Dünyaya, çevreye ve doğaya karşı büyük sorumluluklarımız var. Zira en doğru ve en güzel temizlik; doğamızı ve çevremizi hiç kirletmemektir. Temiz ve sağlıklı bir doğa ve çevre, tertemiz bir hava, masmavi gökyüzü ve deniz, bereketli topraklar; çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirastır. Bu dünyanın, bize miras değil, çocuklarımızın bize emaneti olduğunu aklımızdan çıkarmayalım” şeklinde konuştu.

Başka bir dünya yok!

Temiz bir çevre için, belediye olarak ellerinden gelen her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını kaydeden Başkan Gültak; “Sağlıklı, mutlu, huzurlu yarınlar için hedefimiz; çevremizi korumak ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak olmalıdır. Bu tür anlamlı etkinlikler sayesinde dünyamızda daha sağlıklı bir doğa ve çevre yaratmak mümkün olabilecektir. Unutmayalım ki başka bir dünya yok” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.