Akdeniz’de ‘Evde Bakım Ve Temizlik Hizmeti’ Devam Ediyor

24.05.2019 - 17:45, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz’de ‘Evde Bakım Ve Temizlik Hizmeti’ Devam Ediyor

Akdeniz’de; yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlar için başlatılan ‘Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti’ yeni dönemde de kesintisiz sürüyor. Proje kapsamında ilçe genelinde yüzlerce kişiye daha ulaşılarak hizmet verildi.

Akdeniz Belediyesi’nin; ilerleyen yaşları, hastalık veya engelleri nedeniyle gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen kimsesiz vatandaşlar için başlattığı “Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti” yeni dönemde de kesintisiz devam ediyor. Geçen yıl bin 850 aileye hizmet veren ekipler, yeni dönemde 53 yeni aile daha tespit etti. Yine bu yıl içinde tespit edilip periyodik şekilde evde bakım ve temizlik hizmeti verilen kişi sayısı ise 152’ye ulaştı. Başkan Gültak; “Yaşlısına sahip çıkmayan toplumların geleceği de olmaz” Mersin’de; ilk olarak Akdeniz Belediyesi’nce başlatılan projeyi değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yeni dönemle birlikte insan odaklı projelere ağırlık vereceklerinin altını çizdi. Başkan Gültak; “Yaşlılarımızı sevip, onları korumak, saygı ve hürmet göstermek en büyük erdemlerden biridir. Yaşlısına sahip çıkamayan toplumların geleceği de sağlam olmaz. İçinde bulunduğumuz Ramazan-ı Şerif ayında yaşlı ve kimsesiz insanlarımızı yalnız bırakmamalı, onları ziyaret edip gönüllerini hoş tutmalıyız” dedi. “Yaşlı ve engelli insanlarımızın her zaman yanındayız” Açıklamasını; “Evde bakım ve temizlik hizmetini yaşlı ve engelli vatandaşımızın ayağına götürüyor, onlara aileleri kadar yakın olmaya çalışıyoruz” diyerek sürdüren Başkan Gültak, “Amacımız, yaşlı ve engelli insanlarımızın, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve yalnız, kimsesiz olmadıklarını onlara hissettirmektir. Onlardan alacağımız hayır duaları en büyük mükâfattır. Yaşlılarımızın daima yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan isteğimiz, yalnız yaşayan, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bildirmeleridir” ifadelerini kullandı. “İhtiyaç duydukları hizmet, yaşlı, engelli ve kimsesiz insanların ayağına gidiyor” Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce; 16 personel, 1 minibüs ve 1 otomobil yardımıyla yürütülen proje ile ihtiyaç duydukları hizmetler, vatandaşın ayağına gidiyor. Ekipler, bu durumdaki vatandaşların kişisel bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, yaşlılık, dulluk veya engellilik maaşı bağlanması için gereken takip işlemlerini de yapıyor. SYDV ile iletişime geçen ekipler, gıda temini için ihtiyaç sahibi vatandaşların kayıtlarının yapılmasına aracı oluyor. Kendilerine yönelik kişisel bakımın yanı sıra, evde de temizlik hizmeti yapan ekipleri karşılarında görünce mutlu olan vatandaşlar, belediyenin başlattığı uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Akdeniz Belediyesi’nin sunduğu “Evde Bakım ve Temizlik” hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar veya yakınları, (0530-290-9797) ile (0324-2320441/42) numaralı telefonlar aracılığıyla belediye yetkililerine ulaşabilirler.
Akdeniz’de; yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlar için başlatılan ‘Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti’ yeni dönemde de kesintisiz sürüyor. Proje kapsamında ilçe genelinde yüzlerce kişiye daha ulaşılarak hizmet verildi.

Akdeniz Belediyesi’nin; ilerleyen yaşları, hastalık veya engelleri nedeniyle gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen kimsesiz vatandaşlar için başlattığı “Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti” yeni dönemde de kesintisiz devam ediyor. Geçen yıl bin 850 aileye hizmet veren ekipler, yeni dönemde 53 yeni aile daha tespit etti. Yine bu yıl içinde tespit edilip periyodik şekilde evde bakım ve temizlik hizmeti verilen kişi sayısı ise 152’ye ulaştı.

Başkan Gültak; “Yaşlısına sahip çıkmayan toplumların geleceği de olmaz”

Mersin’de; ilk olarak Akdeniz Belediyesi’nce başlatılan projeyi değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yeni dönemle birlikte insan odaklı projelere ağırlık vereceklerinin altını çizdi. Başkan Gültak; “Yaşlılarımızı sevip, onları korumak, saygı ve hürmet göstermek en büyük erdemlerden biridir. Yaşlısına sahip çıkamayan toplumların geleceği de sağlam olmaz. İçinde bulunduğumuz Ramazan-ı Şerif ayında yaşlı ve kimsesiz insanlarımızı yalnız bırakmamalı, onları ziyaret edip gönüllerini hoş tutmalıyız” dedi.

“Yaşlı ve engelli insanlarımızın her zaman yanındayız”

Açıklamasını; “Evde bakım ve temizlik hizmetini yaşlı ve engelli vatandaşımızın ayağına götürüyor, onlara aileleri kadar yakın olmaya çalışıyoruz” diyerek sürdüren Başkan Gültak, “Amacımız, yaşlı ve engelli insanlarımızın, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve yalnız, kimsesiz olmadıklarını onlara hissettirmektir. Onlardan alacağımız hayır duaları en büyük mükâfattır. Yaşlılarımızın daima yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan isteğimiz, yalnız yaşayan, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bildirmeleridir” ifadelerini kullandı.

“İhtiyaç duydukları hizmet, yaşlı, engelli ve kimsesiz insanların ayağına gidiyor”

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce; 16 personel, 1 minibüs ve 1 otomobil yardımıyla yürütülen proje ile ihtiyaç duydukları hizmetler, vatandaşın ayağına gidiyor. Ekipler, bu durumdaki vatandaşların kişisel bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, yaşlılık, dulluk veya engellilik maaşı bağlanması için gereken takip işlemlerini de yapıyor. SYDV ile iletişime geçen ekipler, gıda temini için ihtiyaç sahibi vatandaşların kayıtlarının yapılmasına aracı oluyor.

Kendilerine yönelik kişisel bakımın yanı sıra, evde de temizlik hizmeti yapan ekipleri karşılarında görünce mutlu olan vatandaşlar, belediyenin başlattığı uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Akdeniz Belediyesi’nin sunduğu “Evde Bakım ve Temizlik” hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar veya yakınları, (0530-290-9797) ile (0324-2320441/42) numaralı telefonlar aracılığıyla belediye yetkililerine ulaşabilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.