Akdeniz Kent Konseyi ile Akdeniz Belediye Başkan adayları kahvaltı da buluştu.

14.03.2019 - 10:27, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz Kent Konseyi ile Akdeniz Belediye Başkan adayları kahvaltı da buluştu.

Akdeniz Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ile Akdeniz belediye başkanı adayları, Mersin Nobel otelinde kahvaltıda bir araya geldi. Akdeniz belediye başkan adaylarına yapılan davete; C.H.P Akdeniz Belediye Başkanı Sabit YELKOVAN ve Demokrat Parti adayı Mustafa AKGÜL katılım sağlarken, davet edilen diğer pati adayları yoğun programlarından dolayı katılamadı.

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Yiğit GÖKŞEN’ in açılışını yaptığı kahvaltı, Akdeniz Kent Konseyi’nin tanıtım filimi gösterimi ile devam etti. Kent Konseyinin geçen hafta yaptığı yürütme kurulu toplantısında Akdeniz ilçesi ile ilgili tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri belediye başkan adaylarına sunuldu. Akdeniz Kent Konseyinin tespit ettiği sorunlar ve çözüm önerileri; Akdeniz İlçe sınırları içerisinde bulunan her mahalleye kültürevi Akdeniz İlçe sınırları içerisinde bulanan Balıkçı barınağının taşınması; Çamlıbel ve mevcut alanın değerlendirilmesi Akdeniz İlçesinde ki Hava kirliliğinin önlemesi için Güneş Enerjilerine yönelme Hava kirliliğinin önlenmesi için Doğal Gaz’ın gelmesi İhsaniye Mahallesinde bulunan tamirhanelerin, kurulacak sanayi sitesine taşınması MEÜ Eski Tıp Fakültesi binasının değerlendirilmesi Akdeniz ilçe sınırları içerinde bulanan parklarda ki güvenliğin artırılması (Mobese Kameraları) Akdeniz İlçesi sınırları içerisinde bulanan Tarihi Binaları restore edilmesi Mersin Çarşısının restore edilmesi Kaldırım İşgalinin önlenmesi Hüseyin GEZER Taş Heykel Sempozyumunda yapılan heykellerin, Akdeniz İlçesinde sergilenmesi Çarşı merkezindeki oto park sorununun çözülmesi Millet bahçesinin altının otopark haline dönüştürülmesi Atatürk Parkının altına OTO PARK  ( Oyma Sistemi) Şehrin girişine estetik kimlik kazandırılması Mahalle liginin kurulması Yerinde kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi Şehir içindeki küçük atölyelerin, modern yerleşkelere taşınması Müze yapılması Spor tesisi yapılması Müzik korolarının açılması Akdeniz İlçesi Kültür Merkezi yapımı Gıda sektörünün açık alanda satılmasının önlenmesi Akdeniz İlçe sınırları içerisinde engelli envanterinin çıkartılması, Engelli vatandaşlara daha yaşanabilir bir ortam sunulması Ruhsat verilirken engelli vatandaşların gözetilmesi Tabela kirliliğinin giderilmesi Kreş Yapılması Engelli Dostu Belediye Protokolünün imzalanması Karaduvar’ın şirin bir balıkçı köyü haline getirilmesi Tarımsal atıkların yarattığı kirliliklerin önlenmesi ATAŞ Yerleşkesi’nin Değerlendirilmesi (Yeşil Alan/ Çocuk Gelişim Merkezi) STK’lardan Sorumlu Müdürlüğün kurulması Şehir Merkezinde Modern WC’ler Cazibe merkezi yaratılması (Teleferik, Zipline ve Disneyland) İlçenin tanıtımı için festivaller yapılması Haydi, Çocuklar Sokağa projesi kapsamında 15 günde bir sokağın trafiğe kapatılarak çocukların burada oyunlar oynamasını sağlamak. Toplantı Akdeniz Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinin söz almalarıyla devam etti. Toplantıya katılan Akdeniz Belediye Başkan adayları toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve seçildikleri takdirde bu projelerin kendilerine yol gösterici olacağını beyan ettiler. Kahvaltı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.        
Akdeniz Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ile Akdeniz belediye başkanı adayları, Mersin Nobel otelinde kahvaltıda bir araya geldi. Akdeniz belediye başkan adaylarına yapılan davete; C.H.P Akdeniz Belediye Başkanı Sabit YELKOVAN ve Demokrat Parti adayı Mustafa AKGÜL katılım sağlarken, davet edilen diğer pati adayları yoğun programlarından dolayı katılamadı.

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Yiğit GÖKŞEN’ in açılışını yaptığı kahvaltı, Akdeniz Kent Konseyi’nin tanıtım filimi gösterimi ile devam etti. Kent Konseyinin geçen hafta yaptığı yürütme kurulu toplantısında Akdeniz ilçesi ile ilgili tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri belediye başkan adaylarına sunuldu.

Akdeniz Kent Konseyinin tespit ettiği sorunlar ve çözüm önerileri;

Akdeniz İlçe sınırları içerisinde bulunan her mahalleye kültürevi

Akdeniz İlçe sınırları içerisinde bulanan Balıkçı barınağının taşınması; Çamlıbel ve mevcut alanın değerlendirilmesi

Akdeniz İlçesinde ki Hava kirliliğinin önlemesi için Güneş Enerjilerine yönelme

Hava kirliliğinin önlenmesi için Doğal Gaz’ın gelmesi

İhsaniye Mahallesinde bulunan tamirhanelerin, kurulacak sanayi sitesine taşınması

MEÜ Eski Tıp Fakültesi binasının değerlendirilmesi

Akdeniz ilçe sınırları içerinde bulanan parklarda ki güvenliğin artırılması (Mobese Kameraları)

Akdeniz İlçesi sınırları içerisinde bulanan Tarihi Binaları restore edilmesi

Mersin Çarşısının restore edilmesi

Kaldırım İşgalinin önlenmesi

Hüseyin GEZER Taş Heykel Sempozyumunda yapılan heykellerin, Akdeniz İlçesinde sergilenmesi

Çarşı merkezindeki oto park sorununun çözülmesi

Millet bahçesinin altının otopark haline dönüştürülmesi

Atatürk Parkının altına OTO PARK  ( Oyma Sistemi)

Şehrin girişine estetik kimlik kazandırılması

Mahalle liginin kurulması

Yerinde kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi

Şehir içindeki küçük atölyelerin, modern yerleşkelere taşınması

Müze yapılması

Spor tesisi yapılması

Müzik korolarının açılması

Akdeniz İlçesi Kültür Merkezi yapımı

Gıda sektörünün açık alanda satılmasının önlenmesi

Akdeniz İlçe sınırları içerisinde engelli envanterinin çıkartılması, Engelli vatandaşlara daha yaşanabilir bir ortam sunulması

Ruhsat verilirken engelli vatandaşların gözetilmesi

Tabela kirliliğinin giderilmesi

Kreş Yapılması

Engelli Dostu Belediye Protokolünün imzalanması

Karaduvar’ın şirin bir balıkçı köyü haline getirilmesi

Tarımsal atıkların yarattığı kirliliklerin önlenmesi

ATAŞ Yerleşkesi’nin Değerlendirilmesi (Yeşil Alan/ Çocuk Gelişim Merkezi)

STK’lardan Sorumlu Müdürlüğün kurulması

Şehir Merkezinde Modern WC’ler

Cazibe merkezi yaratılması (Teleferik, Zipline ve Disneyland)

İlçenin tanıtımı için festivaller yapılması

Haydi, Çocuklar Sokağa projesi kapsamında 15 günde bir sokağın trafiğe kapatılarak çocukların burada oyunlar oynamasını sağlamak.

Toplantı Akdeniz Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinin söz almalarıyla devam etti. Toplantıya katılan Akdeniz Belediye Başkan adayları toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve seçildikleri takdirde bu projelerin kendilerine yol gösterici olacağını beyan ettiler. Kahvaltı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.