Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Zirai İlaçları Masaya Yatırdı

Ekonomi 28.03.2019 - 22:57, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Zirai İlaçları Masaya Yatırdı

Tarım ürünleri ihracatında, yarattığı istihdam ve ülke ekonomisine net girdisi açısından lokomotif olan yaş meyve sebze sektörüne dair her konuya emek vermeyi, yaş meyve sebze ihracatını geliştirecek her çalışma için çaba sarf etmeyi ilke edinmiş olan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, tüm sektör paydaşlarının ortak çalışma-ortak kazanç kültürünü geliştirmek, ihracatı kalkındırmak ve ülke gelirine azami katkıyı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Çiftçisinden ziraatçısına, işçisinden paketlemecisine, nakliyecisinden ihracatçısına sektörün geniş bir kitleye temas ettiğinin bilinciyle hareket eden Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, sektörü ciddi anlamda ilgilendiren zirai ilaçlar konusunda bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. - Zirai ilaçların sektördeki önemi, etkileri görüşüldü 25 Mart 2019 tarihinde Adana Sheraton Otel’de AKİB organizasyonunda gerçekleşen toplantıya AKİB Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Tarım ve Gıda Dairesi Başkanı Ahmet Yavuzhan Erdem, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Dairesi Uzmanı Dilek Dervişoğlu İçel’in yanı sıra Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Birlikleri, Turunçgil Üretici Birlikleri, Zirai İlaç Bayileri temsilcileri ve Zirai danışmanlar da katılım gösterdi. - SİN: “AKİB’in amacı sektördeki her paydaşla ortak çalışmak ve ihracatı birlikte kalkındırmaktır” Yaş meyve sebze ürünlerinin kalitesinin artırılması, narenciye ihracatındaki kalıntı sorunu ve yasaklı ilaçlar konuları hakkında fikir alış-verişinde bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, “Bugün burada sektörde aktif rolü olan her kesimin temsilcisi mevcut. Yaş meyve sebze sektörü üretimden tüketime kadar uzun bir zincir gibidir. AKİB olarak amacımız bu zincirin her bir halkasını oluşturan şahıs, kurum veya kuruluş ile birlikte hem ihracatta, hem üretimde, hem de ürün kalitesinde yadsınamaz bir öneme sahip olan zirai ilaçlar konusunda var olan sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmek, sektördeki her konuya hep birlikte fikir geliştirme ortamını oluşturmaktır. İnanıyoruz ki, sektörümüzün konularına her paydaş ile birlikte odaklandıkça üstesinden gelemeyeceğimiz güçlük olmayacak ve sektörümüz güçlenecektir” dedi. Yaş meyve sebze ihracatında karşılaşılan sorunların çözüm adresinin fikir ve çalışma birlikteliği olduğunu vurgulayan Sin, “Bugüne kadar gecemizi gündüzümüze katarak çalışmanın gururunu nasıl yaşadıysak, bundan sonra da bu prensibimizi sürdüreceğiz” diyerek sektör için sarf edilen emeğin altını çizdi. Zirai ilaçların sektördeki durumu ve önemine binaen teknik sunumların da yapıldığı toplantıda, her katılımcı grup fikirlerini belirtirken, toplantı sonucunda bundan sonraki süreçte iletişimi artırmak ve var olan sorunlar üzerine verimli faaliyetler gerçekleştirmek amacı ile zirai ilaç bayileri, zirai danışmanlık ofisleri, üretici birlikleri ve ihracatçılardan oluşan bir çalışma grubu da seçildi.      
Tarım ürünleri ihracatında, yarattığı istihdam ve ülke ekonomisine net girdisi açısından lokomotif olan yaş meyve sebze sektörüne dair her konuya emek vermeyi, yaş meyve sebze ihracatını geliştirecek her çalışma için çaba sarf etmeyi ilke edinmiş olan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, tüm sektör paydaşlarının ortak çalışma-ortak kazanç kültürünü geliştirmek, ihracatı kalkındırmak ve ülke gelirine azami katkıyı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Çiftçisinden ziraatçısına, işçisinden paketlemecisine, nakliyecisinden ihracatçısına sektörün geniş bir kitleye temas ettiğinin bilinciyle hareket eden Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, sektörü ciddi anlamda ilgilendiren zirai ilaçlar konusunda bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

- Zirai ilaçların sektördeki önemi, etkileri görüşüldü

25 Mart 2019 tarihinde Adana Sheraton Otel’de AKİB organizasyonunda gerçekleşen toplantıya AKİB Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Tarım ve Gıda Dairesi Başkanı Ahmet Yavuzhan Erdem, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Dairesi Uzmanı Dilek Dervişoğlu İçel’in yanı sıra Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Birlikleri, Turunçgil Üretici Birlikleri, Zirai İlaç Bayileri temsilcileri ve Zirai danışmanlar da katılım gösterdi.

- SİN: “AKİB’in amacı sektördeki her paydaşla ortak çalışmak ve ihracatı birlikte kalkındırmaktır”

Yaş meyve sebze ürünlerinin kalitesinin artırılması, narenciye ihracatındaki kalıntı sorunu ve yasaklı ilaçlar konuları hakkında fikir alış-verişinde bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, “Bugün burada sektörde aktif rolü olan her kesimin temsilcisi mevcut. Yaş meyve sebze sektörü üretimden tüketime kadar uzun bir zincir gibidir. AKİB olarak amacımız bu zincirin her bir halkasını oluşturan şahıs, kurum veya kuruluş ile birlikte hem ihracatta, hem üretimde, hem de ürün kalitesinde yadsınamaz bir öneme sahip olan zirai ilaçlar konusunda var olan sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmek, sektördeki her konuya hep birlikte fikir geliştirme ortamını oluşturmaktır. İnanıyoruz ki, sektörümüzün konularına her paydaş ile birlikte odaklandıkça üstesinden gelemeyeceğimiz güçlük olmayacak ve sektörümüz güçlenecektir” dedi.

Yaş meyve sebze ihracatında karşılaşılan sorunların çözüm adresinin fikir ve çalışma birlikteliği olduğunu vurgulayan Sin, “Bugüne kadar gecemizi gündüzümüze katarak çalışmanın gururunu nasıl yaşadıysak, bundan sonra da bu prensibimizi sürdüreceğiz” diyerek sektör için sarf edilen emeğin altını çizdi.

Zirai ilaçların sektördeki durumu ve önemine binaen teknik sunumların da yapıldığı toplantıda, her katılımcı grup fikirlerini belirtirken, toplantı sonucunda bundan sonraki süreçte iletişimi artırmak ve var olan sorunlar üzerine verimli faaliyetler gerçekleştirmek amacı ile zirai ilaç bayileri, zirai danışmanlık ofisleri, üretici birlikleri ve ihracatçılardan oluşan bir çalışma grubu da seçildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.