Arbens Sanat'tan Mükemmel Bir Çocuk Oyunu... Bay Pando'nun Kutusu, Çocuklar İçin Sahnede...

Kültür-Sanat 14.12.2018 - 16:33, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Arbens Sanat'tan Mükemmel Bir Çocuk Oyunu... Bay Pando'nun Kutusu, Çocuklar İçin Sahnede...

Arbens Sanat; drama yöntemiyle hazırlanan BAY PANDO'NUN KUTUSU adlı çocuk oyunuyla, hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.

Arbens Sanat; drama yöntemiyle hazırlanan BAY PANDO'NUN KUTUSU adlı çocuk oyunuyla, hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor. Kerem Çiçek'in yazdığı ve oynadığı oyunda, çocuklar sadece seyirci olarak kalmıyor, dans ediyor ve  aktif olarak oyuna katılıyorlar. MEHMET ÇETO; "GERÇEK ÇOCUK OYUNU, ÇOCUKLARI İÇİNE ALAN OYUNDUR" Oyun metnini oluştururken, drama yönteminden yararlandıklarını belirten Arben Sanat Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çeto, "çocuk oyunu diye sunulan moskotların kullanıldığı gösteriler çocukların dünyasına girmiyor, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını engelliyor. Çocuklar televizyonda izledikleri karakterleri görme umudu ve sevinciyle  1000 kişilik salonlara dolduruluyor, karşılarında ruhsuz, ifadesiz maskotları görünce hayal kırıklığı yaşıyor ve oyundan kopuk, gürültü içinde gösteriyi izliyorlar.  Oysa çocuk oyunları ,  en fazla 150-200 kişilik lokal salonlarda oynanmalı ve çocuklar oyun karakterleriyle içli dışlı olmalı, oyuna aktif olarak katılabilmeli. Biz, drama yöntemi ve çocuk psikologunu denetiminde hazırladığımız BAY PANDO'NUN KUTUSU adlı oyunumuzla çok farklı ve gerçek bir çocuk oyunu hazırladık. Sevgili velileri ve eğitmenleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi. ÇOCUKLARLA İÇİÇE OYNANAN DANSLI VE İNTERAKTİF BİR OYUN Çocuklarla içiçe bir sahneleme tekniği kullanıldığı için, her ortamın bir sahne olarak değerlendirilen, sahnelendiği yerlerde çok büyük ilgi gören oyun, sezon boyunca ALTAN ERKEKLİ SAHNESİ salonunda ve okulların salonunda veya uygun alanlarında sahnelenmeye devam edecek.
Arbens Sanat; drama yöntemiyle hazırlanan BAY PANDO'NUN KUTUSU adlı çocuk oyunuyla, hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.

Arbens Sanat; drama yöntemiyle hazırlanan BAY PANDO'NUN KUTUSU adlı çocuk oyunuyla, hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.

Kerem Çiçek'in yazdığı ve oynadığı oyunda, çocuklar sadece seyirci olarak kalmıyor, dans ediyor ve  aktif olarak oyuna katılıyorlar.

MEHMET ÇETO; "GERÇEK ÇOCUK OYUNU, ÇOCUKLARI İÇİNE ALAN OYUNDUR"

Oyun metnini oluştururken, drama yönteminden yararlandıklarını belirten Arben Sanat Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çeto, "çocuk oyunu diye sunulan moskotların kullanıldığı gösteriler çocukların dünyasına girmiyor, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını engelliyor. Çocuklar televizyonda izledikleri karakterleri görme umudu ve sevinciyle  1000 kişilik salonlara dolduruluyor, karşılarında ruhsuz, ifadesiz maskotları görünce hayal kırıklığı yaşıyor ve oyundan kopuk, gürültü içinde gösteriyi izliyorlar.  Oysa çocuk oyunları ,  en fazla 150-200 kişilik lokal salonlarda oynanmalı ve çocuklar oyun karakterleriyle içli dışlı olmalı, oyuna aktif olarak katılabilmeli. Biz, drama yöntemi ve çocuk psikologunu denetiminde hazırladığımız BAY PANDO'NUN KUTUSU adlı oyunumuzla çok farklı ve gerçek bir çocuk oyunu hazırladık. Sevgili velileri ve eğitmenleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

ÇOCUKLARLA İÇİÇE OYNANAN DANSLI VE İNTERAKTİF BİR OYUN

Çocuklarla içiçe bir sahneleme tekniği kullanıldığı için, her ortamın bir sahne olarak değerlendirilen, sahnelendiği yerlerde çok büyük ilgi gören oyun, sezon boyunca ALTAN ERKEKLİ SAHNESİ salonunda ve okulların salonunda veya uygun alanlarında sahnelenmeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.