Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 96. Yıl Dönümü Kutlandı

17.03.2019 - 20:23, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 96. Yıl Dönümü Kutlandı

Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 96. yıl dönümü tren garı ve Cumhuriyet alanında düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mersin'in milletvekilleri, kaymakamlar, protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.katılımı ile gerçekleşen tören tren garında başladı. Vali Su, Atatürk'ün Mersin'e gelişini temsilen gazileri taşıyan treni karşılayarak, Türk bayrağını öperek teslim aldı. Daha onra kortej eşliğinde Cumhuriyet Alanına yüründü. Cumhuriyet Meydanındaki törende Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk Anıtına çelenk sundu.Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz bir konuşma yaptı.Kocamaz konuşmasında "  Atatürk,  Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız' derken, bunu sadece güvenlik anlamında sahip çıkma olarak söylememiş, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak da sahip çıkmayı emretmiştir. Milletimize ve Mersin'imize yaptıkları için kendisine binlerce kez teşekkür ediyorum. Mevlam, Atatürk gibi liderlerden milletimizi mahrum bırakmasın. 'Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları göterisinin ardından tören sona erdi.
Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 96. yıl dönümü tren garı ve Cumhuriyet alanında düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mersin'in milletvekilleri, kaymakamlar, protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.katılımı ile gerçekleşen tören tren garında başladı.

Vali Su, Atatürk'ün Mersin'e gelişini temsilen gazileri taşıyan treni karşılayarak, Türk bayrağını öperek teslim aldı. Daha onra kortej eşliğinde Cumhuriyet Alanına yüründü. Cumhuriyet Meydanındaki törende Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk Anıtına çelenk sundu.Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz bir konuşma yaptı.Kocamaz konuşmasında "  Atatürk,  Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız' derken, bunu sadece güvenlik anlamında sahip çıkma olarak söylememiş, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak da sahip çıkmayı emretmiştir. Milletimize ve Mersin'imize yaptıkları için kendisine binlerce kez teşekkür ediyorum. Mevlam, Atatürk gibi liderlerden milletimizi mahrum bırakmasın. 'Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları göterisinin ardından tören sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.