Atatürk vefatının 81. yılında Mersin'de özlemle anıldı

10.11.2019 - 19:35, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Atatürk vefatının 81. yılında Mersin'de özlemle anıldı

Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreni ile anıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun tören mangasını selamlamasıyla başlayan programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, kent protokolü, gaziler, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, oda ve dernek yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. 09:05’te hayat durdu Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te çalmaya başlayan sirenler eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bir dakikalığına hayat durdu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende, İstiklal Marşı ile birlikte Türk Bayrağı yarıya indirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen anma töreni, Kültür Merkezi’nde devam etti. Kültür Merkezi’nde yapılan ve Başkan Seçer’in eşi Meral Seçer’in de katıldığı törende öğrenciler tarafından Atatürk anısına şiirler okunurken, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından “Atatürk” konulu etkinlik sahnelendi. Hem tiyatro hem de operayı içinde barındıran etkinlik katılımcılardan büyük alkış aldı. Kent Orkestrası’ndan Atatürk’ün sevdiği şarkılar Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da anma etkinliğinde sahne alarak, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Oldukça beğeni alan mini konserde, Atatürk’ün en sevdiği şarkılar arasında yer alan İzmir’in Kavakları, Ah Bir Ataş Ver, Yenice Yolları, Çalın Davulları şarkıları seslendirildi. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından oynanan Zeybek ise katılımcılardan büyük alkış aldı.   Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğinin ardından Başkan Seçer, Gazeteci Haldun Okdemir’in, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarından özel koleksiyon oluşturduğu “Bu Sevda Bitmez” isimli sergisini protokol üyeleri ile birlikte gezdi. 50 siyah-beyaz fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezen Başkan Seçer ve protokol üyeleri, Haldun Okdemir’den fotoğrafın hikayeleri hakkında bilgi aldı. Sergi gezisinin ardından Başkan Seçer ve Vali Su, Çankaya Kafe’ye geçti. Başkan Seçer, kısa süre önce yenilenerek, hizmete açtıkları Çankaya Kafe’de Vali Su’ya kahve ikramında bulundu.
Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreni ile anıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun tören mangasını selamlamasıyla başlayan programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, kent protokolü, gaziler, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, oda ve dernek yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.


09:05’te hayat durdu

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te çalmaya başlayan sirenler eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bir dakikalığına hayat durdu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende, İstiklal Marşı ile birlikte Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen anma töreni, Kültür Merkezi’nde devam etti. Kültür Merkezi’nde yapılan ve Başkan Seçer’in eşi Meral Seçer’in de katıldığı törende öğrenciler tarafından Atatürk anısına şiirler okunurken, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından “Atatürk” konulu etkinlik sahnelendi. Hem tiyatro hem de operayı içinde barındıran etkinlik katılımcılardan büyük alkış aldı.


Kent Orkestrası’ndan Atatürk’ün sevdiği şarkılar

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da anma etkinliğinde sahne alarak, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Oldukça beğeni alan mini konserde, Atatürk’ün en sevdiği şarkılar arasında yer alan İzmir’in Kavakları, Ah Bir Ataş Ver, Yenice Yolları, Çalın Davulları şarkıları seslendirildi. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından oynanan Zeybek ise katılımcılardan büyük alkış aldı.
 

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğinin ardından Başkan Seçer, Gazeteci Haldun Okdemir’in, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarından özel koleksiyon oluşturduğu “Bu Sevda Bitmez” isimli sergisini protokol üyeleri ile birlikte gezdi. 50 siyah-beyaz fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezen Başkan Seçer ve protokol üyeleri, Haldun Okdemir’den fotoğrafın hikayeleri hakkında bilgi aldı.

Sergi gezisinin ardından Başkan Seçer ve Vali Su, Çankaya Kafe’ye geçti. Başkan Seçer, kısa süre önce yenilenerek, hizmete açtıkları Çankaya Kafe’de Vali Su’ya kahve ikramında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.