Babil'in Meyvelerini Kim Çalıyor?... Tarihçi-yazar Ömer Çelikaslan yazdı

05.01.2020 - 12:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Babil'in Meyvelerini Kim Çalıyor?... Tarihçi-yazar Ömer Çelikaslan yazdı

Son günlerde Ortadoğu yine karıştı deniliyor ama bölge şuan normal halinde. 20. Yüzyılın ilk çeyreğinin sonunda, Osmanlı Devleti bu topraklardan çekildikten hemen sonra yaşananları düşünürsek, son günlerde yaşananlar pek farklı şeyler değil.

Son günlerde Ortadoğu yine karıştı deniliyor ama bölge şuan normal halinde. 20. Yüzyılın ilk çeyreğinin sonunda, Osmanlı Devleti bu topraklardan çekildikten hemen sonra yaşananları düşünürsek, son günlerde yaşananlar pek farklı şeyler değil. Bu sebeple normal diyorum. Yoksa insanların öldürülmesi şehirlerin yakılıp yıkılması asla normal değildir. Osmanlı Devleti sonrası oluşan otorite boşluğunu önce tüm petrolü sömürme karşılığında İngiltere ve Fransa doldurdu. Bu iki güçlü devlet 2. Dünya savaşından yorgun çıkınca bir daha Ortadoğu’da istedikleri gibi at koşturamadılar. Peki bu iki devletin gücünün azalmasıyla bölgede kimin sözü geçecekti?   2. Dünya savaşında İngiltere ve Fransa güç kaybettikleri için Ortadoğu’da zayıfladıysa; 2 dünya savaşı ile gücünün zirvesine ulaşan A.B.D bu bölgede söz sahibi olabilecek kudreti kendinde bulacak demektir. Nitekim öyle oldu A.B.D adım adım Ortadoğu’ya yerleşti. Bir de kendisine bir kardeş edindi bu topraklarda: İsrail...   A.B.D kendi kuklalarını ortaya çıkarıp daha sonra onları tek tek avlayarak algı operasyonları yürütmüş ve planlarını devreye rahatça sokmuştu. Mısır’da yeni bir firavun üretmeyi de unutmadılar. Diğer Kuzey Afrika ülkelerine de yalancı bir baharla, karanlık kış getirdiler. Suriye ise Rusya ile A.B.D arasında bir eğlence alanı oldu ve sabah erken kalkanın  daha çok mazlum insanı öldürme yarışına dönüştü. Bir taraf terör örgütlerini emzirirken diğer taraf ise azgın bir yöneticiyi Şam’daki bir parkta salıncakta sallayarak şımartıyor. Durum böyleyken kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış Irak da 21. Yüzyıl başlarında bu modern Calut ordusundan zaten nasibini almıştı.   İranlı bir komutanın Tahran değil de neden Bağdat’ta  öldürüldü sorusu da sorulmalı. Irak kim tarafından işgal altında? ABD mi yoksa İran mı? Yoksa ikisi birlikte mi Babil’in Asma Bahçelerinden meyve çalıyorlar? Sahiden Babil’in Meyvelerini Kim Çalıyor? Kim yiyor?   Tarihçi – Yazar Ömer Çelikaslan
Son günlerde Ortadoğu yine karıştı deniliyor ama bölge şuan normal halinde. 20. Yüzyılın ilk çeyreğinin sonunda, Osmanlı Devleti bu topraklardan çekildikten hemen sonra yaşananları düşünürsek, son günlerde yaşananlar pek farklı şeyler değil.

Son günlerde Ortadoğu yine karıştı deniliyor ama bölge şuan normal halinde. 20. Yüzyılın ilk çeyreğinin sonunda, Osmanlı Devleti bu topraklardan çekildikten hemen sonra yaşananları düşünürsek, son günlerde yaşananlar pek farklı şeyler değil. Bu sebeple normal diyorum. Yoksa insanların öldürülmesi şehirlerin yakılıp yıkılması asla normal değildir. Osmanlı Devleti sonrası oluşan otorite boşluğunu önce tüm petrolü sömürme karşılığında İngiltere ve Fransa doldurdu. Bu iki güçlü devlet 2. Dünya savaşından yorgun çıkınca bir daha Ortadoğu’da istedikleri gibi at koşturamadılar. Peki bu iki devletin gücünün azalmasıyla bölgede kimin sözü geçecekti?

 

2. Dünya savaşında İngiltere ve Fransa güç kaybettikleri için Ortadoğu’da zayıfladıysa; 2 dünya savaşı ile gücünün zirvesine ulaşan A.B.D bu bölgede söz sahibi olabilecek kudreti kendinde bulacak demektir. Nitekim öyle oldu A.B.D adım adım Ortadoğu’ya yerleşti. Bir de kendisine bir kardeş edindi bu topraklarda: İsrail...

 

A.B.D kendi kuklalarını ortaya çıkarıp daha sonra onları tek tek avlayarak algı operasyonları yürütmüş ve planlarını devreye rahatça sokmuştu. Mısır’da yeni bir firavun üretmeyi de unutmadılar. Diğer Kuzey Afrika ülkelerine de yalancı bir baharla, karanlık kış getirdiler. Suriye ise Rusya ile A.B.D arasında bir eğlence alanı oldu ve sabah erken kalkanın  daha çok mazlum insanı öldürme yarışına dönüştü. Bir taraf terör örgütlerini emzirirken diğer taraf ise azgın bir yöneticiyi Şam’daki bir parkta salıncakta sallayarak şımartıyor. Durum böyleyken kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış Irak da 21. Yüzyıl başlarında bu modern Calut ordusundan zaten nasibini almıştı.

 

İranlı bir komutanın Tahran değil de neden Bağdat’ta  öldürüldü sorusu da sorulmalı. Irak kim tarafından işgal altında? ABD mi yoksa İran mı? Yoksa ikisi birlikte mi Babil’in Asma Bahçelerinden meyve çalıyorlar? Sahiden Babil’in Meyvelerini Kim Çalıyor? Kim yiyor?

 

Tarihçi – Yazar

Ömer Çelikaslan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.