Başkan Engin 'Çalışma Belgeleri Firmalar Tarafından Düzenlensin'

04.05.2021 - 12:56, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Başkan Engin 'Çalışma Belgeleri Firmalar Tarafından Düzenlensin'

MESİAD Başkanı Hasan Engin, 17 Mayıs tarihine kadar devam edecek tam kapanmadan muaf olan sektörlerde çalışan muafiyet belgelerinin e-devlet yerine firmalar tarafından düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Tam kapanma kararının ardından çalışma muafiyet belgelerinin e-devlet sistemi üzerinden verilmesiyle birçok sektörde NACE kodu sorunu yaşanıyor. Birden fazla sektörde faaliyet gösteren firmaların unvanında yer alan tüm faaliyetlerin e-devlete tanımlanmadığını söyleyen Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, çalışma muafiyet belgelerinin kod uyuşmazlığı gerekçesi ile reddedildiğini aktardı.   Çalışma izin belgelerinin önceki kısıtlamalarda olduğu gibi firmalar tarafından düzenlenmesi gerektiğini aktaran Engin,  “Pandemi ile birlikte dünyadaki tüm ülkelerin ekonomik darboğaza girmesiyle birçok sektörde finansal sorunlar yaşanmaktadır. Tam kapanmadan muaf olan firmaların üretimlerine sorunsuz devam ederek ülkemizin ekonomisine katma değer sağlaması önemledir. Alınan tam kapanma kararından muaf olan sektörlerin çalışanlarının e-devlet üzerinden yaptığı çalışma muafiyet belgeleri başvurularına NACE kodu uyuşmazlığı gerekçesi ile olumsuz yanıt verilmektedir. Ekonominin düzelmesi için büyük önem kazanan üretim ve ticaretin olumsuzluklarının azalması anlamında devletimizin izin belgelerini düzenleme yetkisini firmalara vermesini öneriyoruz” dedi.   “NACE KODU KAPSAMI GENİŞLETİLMELİDİR”   SGK hizmet listesinde yer alan personeller için iş yerlerinin belge düzenlemesi ile mağduriyetlerin giderileceğini aktaran Engin, “Yoğun şikayet aldığımız bu durum için taleplerimizin kabul görmemesi durumunda ise ikinci çözüm olarak; İç İşleri Bakanlığımızdan firma unvanındaki tüm sektörel tanımlamaların NACE koduna dahil edilmesini talep ediyoruz. Firmaların NACE kodlarının kapsamının genişlemesi ile birden fazla sektörde faaliyet gösteren firmalar mağdur olmayacaktır. Üretim ve ihracat dengemiz bozulmayacak, ülkemize döviz girdisi devam edecektir” ifadelerini kullandı.
MESİAD Başkanı Hasan Engin, 17 Mayıs tarihine kadar devam edecek tam kapanmadan muaf olan sektörlerde çalışan muafiyet belgelerinin e-devlet yerine firmalar tarafından düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Tam kapanma kararının ardından çalışma muafiyet belgelerinin e-devlet sistemi üzerinden verilmesiyle birçok sektörde NACE kodu sorunu yaşanıyor. Birden fazla sektörde faaliyet gösteren firmaların unvanında yer alan tüm faaliyetlerin e-devlete tanımlanmadığını söyleyen Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, çalışma muafiyet belgelerinin kod uyuşmazlığı gerekçesi ile reddedildiğini aktardı.

 

Çalışma izin belgelerinin önceki kısıtlamalarda olduğu gibi firmalar tarafından düzenlenmesi gerektiğini aktaran Engin,  “Pandemi ile birlikte dünyadaki tüm ülkelerin ekonomik darboğaza girmesiyle birçok sektörde finansal sorunlar yaşanmaktadır. Tam kapanmadan muaf olan firmaların üretimlerine sorunsuz devam ederek ülkemizin ekonomisine katma değer sağlaması önemledir. Alınan tam kapanma kararından muaf olan sektörlerin çalışanlarının e-devlet üzerinden yaptığı çalışma muafiyet belgeleri başvurularına NACE kodu uyuşmazlığı gerekçesi ile olumsuz yanıt verilmektedir. Ekonominin düzelmesi için büyük önem kazanan üretim ve ticaretin olumsuzluklarının azalması anlamında devletimizin izin belgelerini düzenleme yetkisini firmalara vermesini öneriyoruz” dedi.

 

“NACE KODU KAPSAMI GENİŞLETİLMELİDİR”

 

SGK hizmet listesinde yer alan personeller için iş yerlerinin belge düzenlemesi ile mağduriyetlerin giderileceğini aktaran Engin, “Yoğun şikayet aldığımız bu durum için taleplerimizin kabul görmemesi durumunda ise ikinci çözüm olarak; İç İşleri Bakanlığımızdan firma unvanındaki tüm sektörel tanımlamaların NACE koduna dahil edilmesini talep ediyoruz. Firmaların NACE kodlarının kapsamının genişlemesi ile birden fazla sektörde faaliyet gösteren firmalar mağdur olmayacaktır. Üretim ve ihracat dengemiz bozulmayacak, ülkemize döviz girdisi devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.