Başkan Ercik: Mahalli İdare Seçimleri Başvurusu Başlıyor

Siyaset 03.11.2018 - 18:09, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Ercik: Mahalli İdare Seçimleri Başvurusu Başlıyor

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, " 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Belediye Başkanlıkları için adaylık başvuruları 5 Kasım’da başlıyor. Aday Adaylarımız başvurularını AK PARTİ Genel Merkezimize, İl Başkanlığımıza veya İlçe Başkanlıklarımıza alındı belgesi karşılığında, bizzat yapması gerekmektedir." dedi.

31 Mart 2019 'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylık başvurularının başladığını ifade eden İl Başkanı Ercik, " AK Parti Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylık başvuruları 5 Kasım 2018’de başlayacaktır. Belediye Başkanlıkları için adaylık başvuruları 5 Kasım - 12 Kasım 2018 ve Belediye Meclisi Üyelikleri için adaylık başvurusu ise 5 Kasım – 03 Aralık 2018 tarihleri arasında AK PARTİ Genel Merkezimize, İl Başkanlığımıza veya İlçe Başkanlıklarımıza alındı belgesi karşılığında, bizzat yapılacaktır. Başvurular, İl, ilçe başkanlıklarımızdan alınacak basılı formların veya partimizin www.aksecim.akparti.org.tr internet adresinde yer alan formların bilgisayar ortamında alınacak çıktı veya el yazısı ile doldurularak, başvuru için istenen belgeler de eksiksiz olarak eklenmek suretiyle bizzat yapılacaktır. Başvuru yapacak olan aday adaylarımıza hayırlı olsun" diye konuştu. Büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 3 bin, nüfusu 50 binden 200 bine kadar olan ilçelerde belediye başkanı aday adaylarından 2 bin 500, nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından bin 500, belde belediye başkanı aday adaylarından bin, büyükşehirlerdeki belediye meclisi üyesi aday adaylarından bin, il genel meclisi üyesi ve büyükşehir olmayan diğer illerin belediye meclisi üyesi aday adaylarından 500 lira alınacak. Kadın ve genç adaylar, belirlenen aidatların yarısını, engelli adaylar ise dörtte birini ödeyecek.
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, " 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Belediye Başkanlıkları için adaylık başvuruları 5 Kasım’da başlıyor. Aday Adaylarımız başvurularını AK PARTİ Genel Merkezimize, İl Başkanlığımıza veya İlçe Başkanlıklarımıza alındı belgesi karşılığında, bizzat yapması gerekmektedir." dedi.

31 Mart 2019 'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylık başvurularının başladığını ifade eden İl Başkanı Ercik, " AK Parti Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylık başvuruları 5 Kasım 2018’de başlayacaktır. Belediye Başkanlıkları için adaylık başvuruları 5 Kasım - 12 Kasım 2018 ve Belediye Meclisi Üyelikleri için adaylık başvurusu ise 5 Kasım – 03 Aralık 2018 tarihleri arasında AK PARTİ Genel Merkezimize, İl Başkanlığımıza veya İlçe Başkanlıklarımıza alındı belgesi karşılığında, bizzat yapılacaktır. Başvurular, İl, ilçe başkanlıklarımızdan alınacak basılı formların veya partimizin www.aksecim.akparti.org.tr internet adresinde yer alan formların bilgisayar ortamında alınacak çıktı veya el yazısı ile doldurularak, başvuru için istenen belgeler de eksiksiz olarak eklenmek suretiyle bizzat yapılacaktır. Başvuru yapacak olan aday adaylarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 3 bin, nüfusu 50 binden 200 bine kadar olan ilçelerde belediye başkanı aday adaylarından 2 bin 500, nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından bin 500, belde belediye başkanı aday adaylarından bin, büyükşehirlerdeki belediye meclisi üyesi aday adaylarından bin, il genel meclisi üyesi ve büyükşehir olmayan diğer illerin belediye meclisi üyesi aday adaylarından 500 lira alınacak.

Kadın ve genç adaylar, belirlenen aidatların yarısını, engelli adaylar ise dörtte birini ödeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.