Başkan Kılınç'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

29.08.2020 - 15:02, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Kılınç'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ağustos ayının Türk tarihi açısından zaferler ayı olduğunu vurgulayan Başkan Kılınç, atalarımızın Sultan Alparslan öncülüğünde bin yıl önce Anadolu'yu yurt edindiğini, bin yıl sonra aynı ruh ve aynı inançla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde aziz milletimiz tarafından muazzam bir iman ve inançla verilen bağımsızlık mücadelesi ile de Anadolu'nun bir Türk yurdu olduğunun tüm dünyaya karşı bir kez daha ilan edildiğini belirtti. Özgürlük ve bağımsızlığın Türklerin bin yıllardır değişmeyen en temel özelliği olduğunu ifade eden Başkan Kılınç : "Atalarımız ne zaman yaşadıkları coğrafya da bir sıkıntı ile karşılaşsalar kendi içlerinden bir lider çıkartmayı ve o liderin arkasına düşerek canları pahasına da olsa bağımsızlıklarını korumayı ve tarihin akışını değiştirmeyi başarmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te Türklerin, emperyalistlerin istediği tarih sayfalarından ve yer yüzünden silinip giden bir topluluk haline gelmesine mani olmuş, Türkçe konuşan, Türkçe düşünen ve Türkçe yaşayan aziz milletimizle birlikte omuz omuza Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuş ve tarihin akışını atalarımızdan ve tarihimizden aldığı ilhamla değiştirmiştir. Anadolu bin yıldır Türklerin yurdudur ve bin yıllar boyunca da Türk yurdu olmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi, Toroslar'da dumanı tüten bir Yörük çadırı varsa ve o çadır da bir duman tütüyorsa yer yüzünde bizi yenecek bir güç yoktur. Ben başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı için canlarını feda eden onbeşliklerimizi, çocuğunun üzerindeki battaniyeyi silahlara sarıp cepheden cepheye koşan kadınlarımızı, hem cephede hem cephe gerisinde her türlü fedakarlıktan kaçınmayan bu kahraman milletin tüm fertlerini rahmet ve minnetle anıyor, Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene. " dedi
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ağustos ayının Türk tarihi açısından zaferler ayı olduğunu vurgulayan Başkan Kılınç, atalarımızın Sultan Alparslan öncülüğünde bin yıl önce Anadolu'yu yurt edindiğini, bin yıl sonra aynı ruh ve aynı inançla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde aziz milletimiz tarafından muazzam bir iman ve inançla verilen bağımsızlık mücadelesi ile de Anadolu'nun bir Türk yurdu olduğunun tüm dünyaya karşı bir kez daha ilan edildiğini belirtti.
Özgürlük ve bağımsızlığın Türklerin bin yıllardır değişmeyen en temel özelliği olduğunu ifade eden Başkan Kılınç : "Atalarımız ne zaman yaşadıkları coğrafya da bir sıkıntı ile karşılaşsalar kendi içlerinden bir lider çıkartmayı ve o liderin arkasına düşerek canları pahasına da olsa bağımsızlıklarını korumayı ve tarihin akışını değiştirmeyi başarmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te Türklerin, emperyalistlerin istediği tarih sayfalarından ve yer yüzünden silinip giden bir topluluk haline gelmesine mani olmuş, Türkçe konuşan, Türkçe düşünen ve Türkçe yaşayan aziz milletimizle birlikte omuz omuza Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuş ve tarihin akışını atalarımızdan ve tarihimizden aldığı ilhamla değiştirmiştir. Anadolu bin yıldır Türklerin yurdudur ve bin yıllar boyunca da Türk yurdu olmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi, Toroslar'da dumanı tüten bir Yörük çadırı varsa ve o çadır da bir duman tütüyorsa yer yüzünde bizi yenecek bir güç yoktur. Ben başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı için canlarını feda eden onbeşliklerimizi, çocuğunun üzerindeki battaniyeyi silahlara sarıp cepheden cepheye koşan kadınlarımızı, hem cephede hem cephe gerisinde her türlü fedakarlıktan kaçınmayan bu kahraman milletin tüm fertlerini rahmet ve minnetle anıyor,
Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene. " dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.