Başkan Özyiğit Kardeş Kentte

18.09.2019 - 21:22, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Özyiğit Kardeş Kentte

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’in Almanya’daki kardeş kenti Neustadt’ta incelemelerde bulundu. Alman mevkidaşına Mersinli ressam Ahmet Yeşil’in bir tablosu ile Mersin’i tanıtan bir kitap hediye eden Başkan Abdullah Özyiğit, Neustadt Belediyesi heyetini ve Neustadtlı öğrencileri Mersin’de ağırlamak istediklerini iletti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’in Almanya’daki kardeş kenti Neustadt’ta, Belediye Başkanı Marc Weigel ile bir araya geldi. Abdullah Özyiğit ziyarette Alman mevkidaşı Weigel’e, üzerinde Atatürk’ün barış ile ilgili sözlerinin yazılı olduğu bir ajanda, bir süs tabağı ile Mersinli ressam Ahmet Yeşil’in bir tablosunu hediye etti. Yenişehir’i ve Mersin’i tanıtan kitapları da mevkidaşına sunan Başkan Abdullah Özyiğit, “Neustadt, Almanca’da yeni şehir demek. Bugün iki Yenişehir buluşmuş oldu. Yıllar önce kardeş kent ilişkisi kurulan Neustadt ile başta eğitim ve kültür sanat olmak üzere ilişkilerimizi, işbirliğimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Kardeş kentler olarak, kardeş belediyeler olarak birbirimizin deneyimlerinden, modellerinden faydalanabiliriz diye düşünüyorum.  Neustadt Belediyesi heyetini ve Neustadtlı öğrencileri de Mersin’de ağırlamak isteriz. Mersin yılın 300 günü güneş gören, deniziyle, yaylalarıyla harika bir şehir. Yenişehir de o güzel kentin kalbinde yer alıyor. Umarım kardeş Neustadt kenti ile çok önemli, her iki taraf için de faydalı işbirlikleri yapacağız” dedi.   Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit daha sonra Neustadt Belediyesi’nin kent mobilyaları, park ve bahçeler, temizlik alanlarındaki çalışma modellerini inceledi. Başkan Özyiğit, Neustadt Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten 2 anaokulunu da gezerek eğitimcilerden ve belediye yetkililerinden bilgi aldı.    
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’in Almanya’daki kardeş kenti Neustadt’ta incelemelerde bulundu. Alman mevkidaşına Mersinli ressam Ahmet Yeşil’in bir tablosu ile Mersin’i tanıtan bir kitap hediye eden Başkan Abdullah Özyiğit, Neustadt Belediyesi heyetini ve Neustadtlı öğrencileri Mersin’de ağırlamak istediklerini iletti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’in Almanya’daki kardeş kenti Neustadt’ta, Belediye Başkanı Marc Weigel ile bir araya geldi.

Abdullah Özyiğit ziyarette Alman mevkidaşı Weigel’e, üzerinde Atatürk’ün barış ile ilgili sözlerinin yazılı olduğu bir ajanda, bir süs tabağı ile Mersinli ressam Ahmet Yeşil’in bir tablosunu hediye etti. Yenişehir’i ve Mersin’i tanıtan kitapları da mevkidaşına sunan Başkan Abdullah Özyiğit, “Neustadt, Almanca’da yeni şehir demek. Bugün iki Yenişehir buluşmuş oldu. Yıllar önce kardeş kent ilişkisi kurulan Neustadt ile başta eğitim ve kültür sanat olmak üzere ilişkilerimizi, işbirliğimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Kardeş kentler olarak, kardeş belediyeler olarak birbirimizin deneyimlerinden, modellerinden faydalanabiliriz diye düşünüyorum.  Neustadt Belediyesi heyetini ve Neustadtlı öğrencileri de Mersin’de ağırlamak isteriz. Mersin yılın 300 günü güneş gören, deniziyle, yaylalarıyla harika bir şehir. Yenişehir de o güzel kentin kalbinde yer alıyor. Umarım kardeş Neustadt kenti ile çok önemli, her iki taraf için de faydalı işbirlikleri yapacağız” dedi.

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit daha sonra Neustadt Belediyesi’nin kent mobilyaları, park ve bahçeler, temizlik alanlarındaki çalışma modellerini inceledi. Başkan Özyiğit, Neustadt Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten 2 anaokulunu da gezerek eğitimcilerden ve belediye yetkililerinden bilgi aldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.