Başkan Tarhan Abu Dhabi‘de Dünya Kentsel Forumu‘na katıldı

17.02.2020 - 09:29, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Tarhan Abu Dhabi‘de Dünya Kentsel Forumu‘na katıldı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dhabi‘de 10.su düzenlenen Dünya Kentsel Forumu‘na katıldı. Foruma 2018 Aralık ayında Çin’in Guangzhou‘da kentinde alınan ödül nedeniyle özel konuk olarak katılan Başkan Tarhan, dünyanın her yerinden gelen konuklara Mezitli ve Mersin’i anlattı.

Mezitli’de gerçekleştirdikleri halka dokunan projeleri anlatan Başkan Tarhan, başarısının sırlarını da aktardı. Mezitli’nin en önemli kaynağının çoğunluğu kadınların oluşturduğu gönüllüler olduğunun altını Çizen Başkan Tarhan, “Projelerimizi halkımızla birlikte yaptık. Halk belediyesine ve başkanına güvenince gereken desteği de sunuyor.  Belki de çok paralarla yapabileceğimiz işleri halkımızla birlikte hayata geçirdiğimiz bu gönüllülük hareketi ile belediyemize hiç yük getirmeden hayata geçirdik. Gönüllülerimizle sosyal yaşamı geliştiren, dayanışmayı çoğaltan projelerimizle birlikte kentimize çok önemli kazanımlarda sağladık. Pek çok proje ve tesis halkımızın verdiği destekle ortaya çıktı” dedi.   Mezitli’nin Türkiye’nin en hızlı gelişen ve büyüyen ilçeleri arasında yer aldığının da altını çizen Başkan Tarhan, “Yakın zamanda küçük bir kasaba Mezitli, bugün Mersin’in en önemli bölgesi haline geldi. Bir çok mahallemizin nüfusu 5 yıl gibi kısa sürede iki katına çıktı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de yakından etkileyen ekonomik krizinin yarattığı çekinceler olmasa bu büyüme rakamları çok daha yukarılara çıkacağından hiç kuşkum yok. Yapılaşma büyük hızla ilerlemeye devam ediyor. Mersin’in her bölgesinden Mezitli’ye göç var. Yaşam alanı olarak en fazla tercih edilen ilçe Mezitli oldu” diye konuştu.   Mersin’in ve Mezitli’nin güzelliklerini Abu Dhabi‘deki konuşmasında anlatan Başkan Tarhan, konukları her yıl Haziran ayında gerçekleştirilen Uluslararası Soli Pompeiopolis Güneş Festivaline davet etti. Mezitli Kadın Üretici Pazarına ilişkin görseli de sunum sırasında dünyaya tanıttı.   Abu Dhabi‘de Başkan Tarhan’a eşlik eden Strateji Geliştirme Müdürü Hürrem Betül Levent Erdal da Forumun Woices From Cities oturumunda Kadın Üretici Pazarlarının ortaya çıkış öyküsüyle birlikte, ödülün alınışından sonraki yansımalarına kadar olan süreci anlattı.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dhabi‘de 10.su düzenlenen Dünya Kentsel Forumu‘na katıldı. Foruma 2018 Aralık ayında Çin’in Guangzhou‘da kentinde alınan ödül nedeniyle özel konuk olarak katılan Başkan Tarhan, dünyanın her yerinden gelen konuklara Mezitli ve Mersin’i anlattı.

Mezitli’de gerçekleştirdikleri halka dokunan projeleri anlatan Başkan Tarhan, başarısının sırlarını da aktardı. Mezitli’nin en önemli kaynağının çoğunluğu kadınların oluşturduğu gönüllüler olduğunun altını Çizen Başkan Tarhan, “Projelerimizi halkımızla birlikte yaptık. Halk belediyesine ve başkanına güvenince gereken desteği de sunuyor.  Belki de çok paralarla yapabileceğimiz işleri halkımızla birlikte hayata geçirdiğimiz bu gönüllülük hareketi ile belediyemize hiç yük getirmeden hayata geçirdik. Gönüllülerimizle sosyal yaşamı geliştiren, dayanışmayı çoğaltan projelerimizle birlikte kentimize çok önemli kazanımlarda sağladık. Pek çok proje ve tesis halkımızın verdiği destekle ortaya çıktı” dedi.

 

Mezitli’nin Türkiye’nin en hızlı gelişen ve büyüyen ilçeleri arasında yer aldığının da altını çizen Başkan Tarhan, “Yakın zamanda küçük bir kasaba Mezitli, bugün Mersin’in en önemli bölgesi haline geldi. Bir çok mahallemizin nüfusu 5 yıl gibi kısa sürede iki katına çıktı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de yakından etkileyen ekonomik krizinin yarattığı çekinceler olmasa bu büyüme rakamları çok daha yukarılara çıkacağından hiç kuşkum yok. Yapılaşma büyük hızla ilerlemeye devam ediyor. Mersin’in her bölgesinden Mezitli’ye göç var. Yaşam alanı olarak en fazla tercih edilen ilçe Mezitli oldu” diye konuştu.

 

Mersin’in ve Mezitli’nin güzelliklerini Abu Dhabi‘deki konuşmasında anlatan Başkan Tarhan, konukları her yıl Haziran ayında gerçekleştirilen Uluslararası Soli Pompeiopolis Güneş Festivaline davet etti. Mezitli Kadın Üretici Pazarına ilişkin görseli de sunum sırasında dünyaya tanıttı.

 

Abu Dhabi‘de Başkan Tarhan’a eşlik eden Strateji Geliştirme Müdürü Hürrem Betül Levent Erdal da Forumun Woices From Cities oturumunda Kadın Üretici Pazarlarının ortaya çıkış öyküsüyle birlikte, ödülün alınışından sonraki yansımalarına kadar olan süreci anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.