Başkan Tarhan, Burhaniye’de Mezitli’de Yaşanan Dönüşümü Anlattı

04.08.2019 - 21:36, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Tarhan, Burhaniye’de Mezitli’de Yaşanan Dönüşümü Anlattı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu yıl ilki düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli edebiyat ve siyasetçilerinin yer aldığı 1. Burhaniye Kitap Fuarına konuşmacı olarak katıldı.

Aralarında eski milletvekilleri Mustafa Balbay, Fikri Sağlar, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çanakkale Büyükşehir Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kartal Belediye Başkanı Göghan Yükel’in de yer aldığı söyleşilere konuk olarak katılan Başkan Tarhan, hiç kütüphanesi olmayan Mezitli’de Kafe Kütüphane’den Toros Dağlarının tepesinde açılan Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay Kütüphanesine kadar Mezitli’yi kütüphanelerle donattıkları süreci anlattı.   "Yaşadığımız sıkıntıların temelinde en az kitap okuyan ülkelerden birisi olmamız geliyor. Kitap okuma oranı arttıkça toplumsal ayrışmanın ve sıkıntıların önüne geçebiliriz" diyen Başkan Tarhan, Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini kaydederek, " Belediyemizin bir çok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik merkezimizde, 10 gönüllü evimizde ve Down Kafede var. Mersin’in ilk kafe kütüphanesini bir hayırseverimizin desteğiyle açtık. Sahilde de Toros Dağlarının tepesinde de kütüphaneler açtık. Türkiye’de ilk kez uygulamaya soktuğumuz Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığı üniversitelerin ders kitaplarına girdi. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı Nutuk olmak üzere dünya klasiklerinden önemli eserlerin yer aldığı on binlerce kitabı belediye olarak bastırıp ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Belediye olarak kitaba ulaşmak isteyen her yurttaşımıza destek vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.   Konuşmasında Mezitli’de sadece kitaba ulaşmakta değil her alanda yaşanan değişimi örnekleriyle anlatan Başkan Tarhan, 5 yılda 5 yüzü aşan halk günleri ve  katılımcı belediyecilik, Gençlik Merkezleri, Gönüllü Evleri kadınlara yönelik başarılı çalışmalar, şeffaf yönetim, örgütlenme, Çiçek ve 2. El Kitap Satışını da içeren sokak ekonomisi örnekleri, Kadın Üretici Pazarları, kooperatifleşme, Uluslararası Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödülü, örgü evi ve örgülü sokak, jakaranda korulukları, hobi bahçeleri, Uluslararası boyuta taşınan Soli Güneş Festivali gibi farklı alanlarda yapılan çalışmaları anlattı.   Festivalin sonunda Başkan Tarhan’a yaptığı hizmetler ve konuk olması nedeniyle teşekkür plaketi veren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, en kısa sürede Mezitli’ye gelerek yapılan çalışmaları yerinde görmek istediğini ifade etti.   Festivalde ayrıca, edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Saygı Öztürk, Öner Yağcı, Seray Şahiner, Yaşar Seyman, Güldal Mumcu, Barbaros Şansal, İlyas Salman, Nika Mohammadi, Hanefi Avcı, Bilgin Hancıoğlu, Ahmet Telli, Ergün Poyraz, Deniz Özgül, Prof.Dr. Özdemir Nutku, Behiç İstanbulluoğlu, Yücel Aras gibi çok sayıda yazar sevenleriyle buluşarak kitaplarını imzaladı.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu yıl ilki düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli edebiyat ve siyasetçilerinin yer aldığı 1. Burhaniye Kitap Fuarına konuşmacı olarak katıldı.

Aralarında eski milletvekilleri Mustafa Balbay, Fikri Sağlar, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çanakkale Büyükşehir Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kartal Belediye Başkanı Göghan Yükel’in de yer aldığı söyleşilere konuk olarak katılan Başkan Tarhan, hiç kütüphanesi olmayan Mezitli’de Kafe Kütüphane’den Toros Dağlarının tepesinde açılan Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay Kütüphanesine kadar Mezitli’yi kütüphanelerle donattıkları süreci anlattı.

 

"Yaşadığımız sıkıntıların temelinde en az kitap okuyan ülkelerden birisi olmamız geliyor. Kitap okuma oranı arttıkça toplumsal ayrışmanın ve sıkıntıların önüne geçebiliriz" diyen Başkan Tarhan, Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini kaydederek, " Belediyemizin bir çok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik merkezimizde, 10 gönüllü evimizde ve Down Kafede var. Mersin’in ilk kafe kütüphanesini bir hayırseverimizin desteğiyle açtık. Sahilde de Toros Dağlarının tepesinde de kütüphaneler açtık. Türkiye’de ilk kez uygulamaya soktuğumuz Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığı üniversitelerin ders kitaplarına girdi. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı Nutuk olmak üzere dünya klasiklerinden önemli eserlerin yer aldığı on binlerce kitabı belediye olarak bastırıp ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Belediye olarak kitaba ulaşmak isteyen her yurttaşımıza destek vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında Mezitli’de sadece kitaba ulaşmakta değil her alanda yaşanan değişimi örnekleriyle anlatan Başkan Tarhan, 5 yılda 5 yüzü aşan halk günleri ve  katılımcı belediyecilik, Gençlik Merkezleri, Gönüllü Evleri kadınlara yönelik başarılı çalışmalar, şeffaf yönetim, örgütlenme, Çiçek ve 2. El Kitap Satışını da içeren sokak ekonomisi örnekleri, Kadın Üretici Pazarları, kooperatifleşme, Uluslararası Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödülü, örgü evi ve örgülü sokak, jakaranda korulukları, hobi bahçeleri, Uluslararası boyuta taşınan Soli Güneş Festivali gibi farklı alanlarda yapılan çalışmaları anlattı.

 

Festivalin sonunda Başkan Tarhan’a yaptığı hizmetler ve konuk olması nedeniyle teşekkür plaketi veren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, en kısa sürede Mezitli’ye gelerek yapılan çalışmaları yerinde görmek istediğini ifade etti.

 

Festivalde ayrıca, edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Saygı Öztürk, Öner Yağcı, Seray Şahiner, Yaşar Seyman, Güldal Mumcu, Barbaros Şansal, İlyas Salman, Nika Mohammadi, Hanefi Avcı, Bilgin Hancıoğlu, Ahmet Telli, Ergün Poyraz, Deniz Özgül, Prof.Dr. Özdemir Nutku, Behiç İstanbulluoğlu, Yücel Aras gibi çok sayıda yazar sevenleriyle buluşarak kitaplarını imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.