Başkan Tuna, 'Bize Emanet Edilen Eşsiz Vatanımıza Sahip Çıkıyoruz'

16.03.2019 - 21:06, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Tuna, 'Bize Emanet Edilen Eşsiz Vatanımıza Sahip Çıkıyoruz'

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 96’ncı Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

17 Mart 1923 tarihinin Mersin için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Tuna; “Ulu Önderimiz Atatürk’ün kentimizi ilk ziyaret edişinin 96’ncı yılında duyulan heyecanı halen yüreğimizde hissediyoruz. Mersinliler olarak Ulu Önderimiz’in ilkeleri doğrultusunda büyük bir gururla yolumuzda ilerliyoruz” dedi. Mersin’in coğrafi konumu itibariyle önemli bir merkez olduğunu kaydeden Başkan Tuna; “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Mersinlilere vermiş olduğu ‘Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız’ öğüdü çerçevesinde, Allah’ın bütün güzelliklerini içerisinde barındıran Mersinimizin sahip olduğu zenginliklere inşallah yenilerini ekleyeceğiz. Güzel kentimizi; tarım, sanayi, lojistik, kültür, sanat ve spor alanında daha da büyüterek, üreterek ve zenginleştirerek bir ‘Dünya kenti’ yapma kararlılığındayız. İnşallah 31 Mart’tan sonra değerli Mersinli hemşehrilerimizin desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda Mersin’imizi; birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Ulu Önderimiz Atatürk’ün yol göstericiliğinde çok daha ileri noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. “Ülkemize, devletimize ve milli bütünlüğümüze yönelik saldırıların arttığı bu dönemde ihtiyacımız olan milli birlik ve beraberlik ruhudur” diyen Başkan Tuna; “Atatürk; ‘Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ vecizesi ile bütün Türk Milleti’ne güvenini ifade etmiştir. Biz de bize emanet edilen bu kutsal vatanımıza her  zaman sahip çıkacağımızı belirtiyor ve  bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 96’ncı Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

17 Mart 1923 tarihinin Mersin için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Tuna; “Ulu Önderimiz Atatürk’ün kentimizi ilk ziyaret edişinin 96’ncı yılında duyulan heyecanı halen yüreğimizde hissediyoruz. Mersinliler olarak Ulu Önderimiz’in ilkeleri doğrultusunda büyük bir gururla yolumuzda ilerliyoruz” dedi.

Mersin’in coğrafi konumu itibariyle önemli bir merkez olduğunu kaydeden Başkan Tuna; “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Mersinlilere vermiş olduğu ‘Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız’ öğüdü çerçevesinde, Allah’ın bütün güzelliklerini içerisinde barındıran Mersinimizin sahip olduğu zenginliklere inşallah yenilerini ekleyeceğiz. Güzel kentimizi; tarım, sanayi, lojistik, kültür, sanat ve spor alanında daha da büyüterek, üreterek ve zenginleştirerek bir ‘Dünya kenti’ yapma kararlılığındayız. İnşallah 31 Mart’tan sonra değerli Mersinli hemşehrilerimizin desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda Mersin’imizi; birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Ulu Önderimiz Atatürk’ün yol göstericiliğinde çok daha ileri noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Ülkemize, devletimize ve milli bütünlüğümüze yönelik saldırıların arttığı bu dönemde ihtiyacımız olan milli birlik ve beraberlik ruhudur” diyen Başkan Tuna; “Atatürk; ‘Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ vecizesi ile bütün Türk Milleti’ne güvenini ifade etmiştir. Biz de bize emanet edilen bu kutsal vatanımıza her  zaman sahip çıkacağımızı belirtiyor ve  bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.