Başkan Tuna, 'Engellilerimizin Hep Yanında Olduk'

03.12.2018 - 18:12, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Tuna, 'Engellilerimizin Hep Yanında Olduk'

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “Kentimizde, engelsiz yaşamın zeminlerini oluşturmanın yanı sıra samimiyetimizle engellilerimizin gönüllerine de dokunduk” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Hamit Tuna, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini savundu. Kent genelindeki engelli dernekleriyle istişare içerisinde çalıştıklarını ve her zaman yanlarında olduklarının da altını çizen Başkan Hamit Tuna, engellilerin sosyal hayata ve üretime katılımını sağlayan Engelliler Akademisi’ni hayata geçirdiklerinin bilgisini verdi. Başkan Tuna;  “Göreve geldiğimiz 15 yılda Belediye olarak sağlıklı insanlar için düşündüklerimizin daha fazlasını, engelli insanlarımız için düşündük ve onlara sağlıklı zeminler oluşturmaya çalıştık” dedi.Çağdaşkent Mahallemizde inşa ettiğimiz Engelliler akademisinin ön tarafını yine engellilerimize yönelik bir hobi bahçesi olarak düzenledik. 15 yıllık görev süremiz içerisinde engelli dernekleriyle sürekli istişare içerisinde hareket ettik. Bu kapsamda, görme ve ortopedik engellilere 850 tekerlekli sandalye, 800 beyaz baston dağıttık. Toroslar İlçesi'nde 59 bin 800 haneye girerek engelli vatandaşlarımızın tespitini yaptık. AB projemiz olan Görme Engellilerin Toplumla Entegrasyonu ve Engelsiz Yaşam Projesi ile görme engelli vatandaşlarımıza bilgisayar, masörlük, santral operatörlüğü, rehberlik ve serbest hareket etme gibi 5 dalda eğitim verdik. Yunanistan'ın Drama Belediyeler Birliği ile ortaklaşa Erişebilir Turizmin Geliştirilmesi projesini yürüttük.  İSKEP (İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projeleri) çerçevesinde de belirlediğimiz dezavantajlı gruplarından bir tanesini de Engelli vatandaşlar oluşturmaktadır. Park ve yeşil alanlarımızda engellilerimize yönelik düzenlemeler yaparak oyun grupları oluşturduk ve bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Engellilerimize acıyarak değil, onların var olan zor şartlarına faydalı olabilmek için destek olmalıyız” dedi. “Yoldan en iyi geçenler, ardından gelenlere engel bırakmayanlardır” diyen Başkan Tuna; “Engelliler akademimize gelen öğrencilerimize eğitim ve fırsat verildiğinde hangi noktaya geldiklerini gözlemledik ve çok mutlu olduk. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için biz güne kadar ciddi çalışmalar yaptık. Engelliler gününü sadece bir gün sembolik olarak kutlamak değil, her gün farkında olmak gerekir. En büyük engel sevgisizliktir. Bu duygu ve düşüncelerle,  tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.      
Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “Kentimizde, engelsiz yaşamın zeminlerini oluşturmanın yanı sıra samimiyetimizle engellilerimizin gönüllerine de dokunduk” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Hamit Tuna, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini savundu.

Kent genelindeki engelli dernekleriyle istişare içerisinde çalıştıklarını ve her zaman yanlarında olduklarının da altını çizen Başkan Hamit Tuna, engellilerin sosyal hayata ve üretime katılımını sağlayan Engelliler Akademisi’ni hayata geçirdiklerinin bilgisini verdi. Başkan Tuna;  “Göreve geldiğimiz 15 yılda Belediye olarak sağlıklı insanlar için düşündüklerimizin daha fazlasını, engelli insanlarımız için düşündük ve onlara sağlıklı zeminler oluşturmaya çalıştık” dedi.Çağdaşkent Mahallemizde inşa ettiğimiz Engelliler akademisinin ön tarafını yine engellilerimize yönelik bir hobi bahçesi olarak düzenledik. 15 yıllık görev süremiz içerisinde engelli dernekleriyle sürekli istişare içerisinde hareket ettik. Bu kapsamda, görme ve ortopedik engellilere 850 tekerlekli sandalye, 800 beyaz baston dağıttık. Toroslar İlçesi'nde 59 bin 800 haneye girerek engelli vatandaşlarımızın tespitini yaptık. AB projemiz olan Görme Engellilerin Toplumla Entegrasyonu ve Engelsiz Yaşam Projesi ile görme engelli vatandaşlarımıza bilgisayar, masörlük, santral operatörlüğü, rehberlik ve serbest hareket etme gibi 5 dalda eğitim verdik. Yunanistan'ın Drama Belediyeler Birliği ile ortaklaşa Erişebilir Turizmin Geliştirilmesi projesini yürüttük.  İSKEP (İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projeleri) çerçevesinde de belirlediğimiz dezavantajlı gruplarından bir tanesini de Engelli vatandaşlar oluşturmaktadır. Park ve yeşil alanlarımızda engellilerimize yönelik düzenlemeler yaparak oyun grupları oluşturduk ve bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Engellilerimize acıyarak değil, onların var olan zor şartlarına faydalı olabilmek için destek olmalıyız” dedi.

“Yoldan en iyi geçenler, ardından gelenlere engel bırakmayanlardır” diyen Başkan Tuna; “Engelliler akademimize gelen öğrencilerimize eğitim ve fırsat verildiğinde hangi noktaya geldiklerini gözlemledik ve çok mutlu olduk. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için biz güne kadar ciddi çalışmalar yaptık. Engelliler gününü sadece bir gün sembolik olarak kutlamak değil, her gün farkında olmak gerekir. En büyük engel sevgisizliktir. Bu duygu ve düşüncelerle,  tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.