Beyaz Kule Okulları 10 Ocak Gazeteciler gününü 'Medya ve Çocuk' paneli ile kutladı

Eğitim 11.01.2019 - 16:43, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Beyaz Kule Okulları 10 Ocak Gazeteciler gününü 'Medya ve Çocuk' paneli ile kutladı

Beyaz Kule Okulları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile 'Medya ve Çocuk' adlı bir konferans düzenledi. Konferansın açılış konuşması yapan MGC Başkanı Turgay Demirtaş, “teknolojinin hızla geliştiği olumlu ve olumsuz etkilerinden, kaçamadığımız çağımızda medyayı çocuk perspektifinden tartışmak hayatı bir önem arz etmektedir. Çünkü çocuklarımız geleceğimizin mimarlarıdır” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Beyaz Kule Okulları, bünyelerinde yer alan Kemal Sunal Konferans salonunda  'Medya ve Çocuk' adlı bir panel düzenledi. Panel başlamadan önce katılımcı Gazetecilerin onuruna bir kokteyl düzenlendi. Okul bünyesinde yer alan müzik eğitmenleri, Piyano ve keman eşliğinde yatıkları mini bir gösteri ise katılımcıların büyük beğenisini topladı. Ardından kürsüye davet edilen Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş, sosyal medya ve teknolojinin yaşamımızda yarattığı etkileri anlattı. Demirtaş, “Teknolojinin hızla geliştiği olumlu ve olumsuz etkilerinden, kaçamadığımız çağımızda medyayı çocuk perspektifinden tartışmak hayatı bir önem arz etmektedir. Çünkü çocuklarımız geleceğimizin mimarlarıdır. Onların teknoloji ile verimli geçirdikleri süreçle, geleceğimizin inşası açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle bu ve benzeri bilimsel toplantıları önemsiyor ve her zaman destekliyoruz” dedi. Uzman kimlikler 'Medya ve Çocuk' etkilerini masaya yatırdı Çok sayıda veli ve öğrencinin katılım sağladığı Panelde, Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berna Aslan’ın moderatörlüğünde, Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Güler “Dijital oyun bağımlılığı”, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobanel, “Sosyal medya ve medya okuryazarlığı” ve Gazeteci Kerem Türk ise “Çocuk Odaklı habercilik” konuları hakkında birer sunum yaptılar. Ardından söz alan Beyaz Kule Okulları Kurucu üyesi Dilek Benzetsel, Benzetsel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Eğitim konusunda Beyaz Kule Okulları Mersinde ki öncülerden biri olduğunu ifade eden Benzetsel, Beyaz Kule Okullarının eğitimdeki başarı ve kalitelerinden de söz etti. Okul aile birliği başkanı ve Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Berna Aslan’ın öncülüğünde 'Medya ve Çocuk' adlı panelin düzenlendiğini ifade eden Benzetsel “Huzurunuzda Berna hocama teşekkür ederim. Ayrıca sunumları ile bizleri bilgilendiren ve katkı sunan Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Güler’e, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobanel’e ve Gazeteci Kerem Türk’e de çok teşekkür ederim. Geleceğimiz olan öğrencilerimizi önemsiyoruz. Bu nedenle onlara verimli eğitim ve öğretimin yanı sıra, yaşam standartları konusunda pedegojik formatlarda yardımcı oluyoruz. Bilim, teknoloji, sanat, Sosyal ve kültürel faaliyetler konusundaki etkinliklerimiz devam edecek” dedi. Benzetsel son olarak, Panelde sunum yapan ve katkı sunan katılımcılara, günün anlam ve önemini ifade eden birer teşekkür plaketi taktim etti.
Beyaz Kule Okulları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile 'Medya ve Çocuk' adlı bir konferans düzenledi. Konferansın açılış konuşması yapan MGC Başkanı Turgay Demirtaş, “teknolojinin hızla geliştiği olumlu ve olumsuz etkilerinden, kaçamadığımız çağımızda medyayı çocuk perspektifinden tartışmak hayatı bir önem arz etmektedir. Çünkü çocuklarımız geleceğimizin mimarlarıdır” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Beyaz Kule Okulları, bünyelerinde yer alan Kemal Sunal Konferans salonunda  'Medya ve Çocuk' adlı bir panel düzenledi. Panel başlamadan önce katılımcı Gazetecilerin onuruna bir kokteyl düzenlendi. Okul bünyesinde yer alan müzik eğitmenleri, Piyano ve keman eşliğinde yatıkları mini bir gösteri ise katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Ardından kürsüye davet edilen Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş, sosyal medya ve teknolojinin yaşamımızda yarattığı etkileri anlattı. Demirtaş, “Teknolojinin hızla geliştiği olumlu ve olumsuz etkilerinden, kaçamadığımız çağımızda medyayı çocuk perspektifinden tartışmak hayatı bir önem arz etmektedir. Çünkü çocuklarımız geleceğimizin mimarlarıdır. Onların teknoloji ile verimli geçirdikleri süreçle, geleceğimizin inşası açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle bu ve benzeri bilimsel toplantıları önemsiyor ve her zaman destekliyoruz” dedi.

Uzman kimlikler 'Medya ve Çocuk' etkilerini masaya yatırdı
Çok sayıda veli ve öğrencinin katılım sağladığı Panelde, Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berna Aslan’ın moderatörlüğünde, Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Güler “Dijital oyun bağımlılığı”, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobanel, “Sosyal medya ve medya okuryazarlığı” ve Gazeteci Kerem Türk ise “Çocuk Odaklı habercilik” konuları hakkında birer sunum yaptılar.

Ardından söz alan Beyaz Kule Okulları Kurucu üyesi Dilek Benzetsel, Benzetsel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Eğitim konusunda Beyaz Kule Okulları Mersinde ki öncülerden biri olduğunu ifade eden Benzetsel, Beyaz Kule Okullarının eğitimdeki başarı ve kalitelerinden de söz etti.
Okul aile birliği başkanı ve Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Berna Aslan’ın öncülüğünde 'Medya ve Çocuk' adlı panelin düzenlendiğini ifade eden Benzetsel “Huzurunuzda Berna hocama teşekkür ederim. Ayrıca sunumları ile bizleri bilgilendiren ve katkı sunan Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Güler’e, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobanel’e ve Gazeteci Kerem Türk’e de çok teşekkür ederim. Geleceğimiz olan öğrencilerimizi önemsiyoruz. Bu nedenle onlara verimli eğitim ve öğretimin yanı sıra, yaşam standartları konusunda pedegojik formatlarda yardımcı oluyoruz. Bilim, teknoloji, sanat, Sosyal ve kültürel faaliyetler konusundaki etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Benzetsel son olarak, Panelde sunum yapan ve katkı sunan katılımcılara, günün anlam ve önemini ifade eden birer teşekkür plaketi taktim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.