Büyükşehir'den haşere ile mücadele ile ilgili açıklama

16.05.2019 - 08:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Büyükşehir'den haşere ile mücadele ile ilgili açıklama

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin haşere ile mücadele konusunda yeterli ilaçlama yapmadığı yönündeki iddialar üzerine bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Son günlerde Mersin kamuoyu ve sosyal medyada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin haşere ile mücadele konusunda yeterli ilaçlama yapmadığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik yapılan ve açıkça kurumumuzu hedef gösteren söz konusu bu iddialar nedeniyle tarafımızca açıklama yapma gereği duyulmuştur. Özellikle sosyal medyada yer alan söylem ve görseller gerçeği yansıtmadığı gibi tarafımızca ilaçlama yapılmadığı doğrultusundaki iddialar da mesnetsiz niteliktedir. Mersin genelindeki mevcut haşere artışı ile ilgili yapılan incelemelerde, haşerelerin mevsim geçişine ve göç dalgasına bağlı olarak artış gösterdiği tespit edilmiştir. Son iki gün içerisinde yoğun olarak gözlenen sinek türü Mersin ilinde ilk kez karşılaşılan olağan dışı bir durumdur. Söz konusu durum nedeniyle kurumumuzun ilgili dairesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ilaçlama çalışmaları arttırılarak devam etmektedir. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ilaçlı mücadele ile artış gösteren olağandışı haşere popülasyonu en kısa sürede azaltılacaktır.   13 ilçenin tamamında sürdürülen haşere ile mücadele çalışmaları kapsamında toplam 375 personel, 98 ilaçlama aracı, 72 ULV, 10 pulvarizatör, 8 mist blower, 8 termal fog, 33 holder, 25 atomizör ve 50 el dumanlaması gibi teçhizatlar ile çalışmalar hız kesmeden sürdürülmektedir. İl sınırları içerisinde yer alan bütün mahallelerde ergin ve sivrisinek mücadelesi 100 bin üreme noktasında, kaynağın türüne göre 12 ay boyunca, gece-gündüz devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin haşere ile mücadele konusunda yeterli ilaçlama yapmadığı yönündeki iddialar üzerine bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Son günlerde Mersin kamuoyu ve sosyal medyada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin haşere ile mücadele konusunda yeterli ilaçlama yapmadığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik yapılan ve açıkça kurumumuzu hedef gösteren söz konusu bu iddialar nedeniyle tarafımızca açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Özellikle sosyal medyada yer alan söylem ve görseller gerçeği yansıtmadığı gibi tarafımızca ilaçlama yapılmadığı doğrultusundaki iddialar da mesnetsiz niteliktedir.

Mersin genelindeki mevcut haşere artışı ile ilgili yapılan incelemelerde, haşerelerin mevsim geçişine ve göç dalgasına bağlı olarak artış gösterdiği tespit edilmiştir. Son iki gün içerisinde yoğun olarak gözlenen sinek türü Mersin ilinde ilk kez karşılaşılan olağan dışı bir durumdur. Söz konusu durum nedeniyle kurumumuzun ilgili dairesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ilaçlama çalışmaları arttırılarak devam etmektedir.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ilaçlı mücadele ile artış gösteren olağandışı haşere popülasyonu en kısa sürede azaltılacaktır.  

13 ilçenin tamamında sürdürülen haşere ile mücadele çalışmaları kapsamında toplam 375 personel, 98 ilaçlama aracı, 72 ULV, 10 pulvarizatör, 8 mist blower, 8 termal fog, 33 holder, 25 atomizör ve 50 el dumanlaması gibi teçhizatlar ile çalışmalar hız kesmeden sürdürülmektedir.

İl sınırları içerisinde yer alan bütün mahallelerde ergin ve sivrisinek mücadelesi 100 bin üreme noktasında, kaynağın türüne göre 12 ay boyunca, gece-gündüz devam etmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.