Büyükşehir Haftada 53 Bin Öğrenciye Süt Dağıtacak

31.10.2019 - 12:04, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Büyükşehir Haftada 53 Bin Öğrenciye Süt Dağıtacak

Sütün gelişim ve kemik sağlığı açısından önemini dikkate alan ve öncelikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları sütle buluşturmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Okul Sütün Mersin’den Projesi”, 7 Kasım Perşembe günü başlıyor.

“Süt Senin Gurur Mersin”in sloganıyla hayata geçirilecek projeyle, çocuklara küçük yaşta süt içme alışkanlığı kazandırılması ve onların gelişimlerine destek olunması amaçlanıyor. 15 Mayıs’a kadar sürecek olan proje sayesinde haftalık 53 bin 82 öğrenciye süt verilecek. Proje kapsamında dağıtımı yapılacak olan sütler, Mersin Bölgesi S.S. Mersin Narenciye ve Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği’nden (MENKOBİRLİK) alınacak. Büyükşehir, söz konusu projeyle öğrencilere sağlayacağı faydanın yanı sıra kooperatiflere, üreticiye ve Mersin köylüsüne de destek olacak.   Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde verdiği sözleri bir bir tutmaya devam ediyor. Başkan Seçer, göreve gelmeden önce vaat ettiği projeler arasında yer alan “Okul Sütün Mersin’den Projesi”ni başlatıyor. “Okul çağındaki çocukların sağlıklı gelişimi için sütleri bizden” diyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyi “Süt Senin Gurur Mersin’in” sloganıyla 7 Kasım Perşembe günü itibariyle başlatıyor. Proje sayesinde, çocuklara küçük yaşta süt içme alışkanlığı kazandırmak, onların gelişimlerine destek olmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amaçlanıyor.   Haftalık 53 bin 82 öğrenciye süt verilecek “Süt Senin Gurur Mersin’in” sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi’nin “Okul Sütün Mersin’den Projesi” sayesinde, Akdeniz’de 17, Toroslar’da 7 ve Tarsus ilçesinde de 9 okul olmak üzere toplam 33 ilkokulda haftanın 2 günü 200 mililitre paketlerde süt dağıtımı gerçekleştirilecek. 7 Kasım tarihinde başlatılarak, 15 Mayıs’a kadar sürecek olan proje sayesinde haftalık 53 bin 82 öğrenciye süt verilecek. Fırsat eşitliği sunarak, sağlıklı nesiller yetişmesine destek olmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, süt dağıtımı konusunda özellikle Mersin’in dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklara ulaşmayı amaçlıyor.   Süt projesinden köylü de kazanacak Proje kapsamında dağıtımı yapılacak olan sütler, Mersin Bölgesi S.S. Mersin Narenciye ve Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği’nden (MENKOBİRLİK) alınacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu sayede projeyle öğrencilere sağlayacağı faydanın yanı sıra kooperatiflere, üreticiye ve Mersin köylüsüne de destek olmuş olacak.
Sütün gelişim ve kemik sağlığı açısından önemini dikkate alan ve öncelikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları sütle buluşturmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Okul Sütün Mersin’den Projesi”, 7 Kasım Perşembe günü başlıyor.

Süt Senin Gurur Mersin”in sloganıyla hayata geçirilecek projeyle, çocuklara küçük yaşta süt içme alışkanlığı kazandırılması ve onların gelişimlerine destek olunması amaçlanıyor. 15 Mayıs’a kadar sürecek olan proje sayesinde haftalık 53 bin 82 öğrenciye süt verilecek.

Proje kapsamında dağıtımı yapılacak olan sütler, Mersin Bölgesi S.S. Mersin Narenciye ve Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği’nden (MENKOBİRLİK) alınacak. Büyükşehir, söz konusu projeyle öğrencilere sağlayacağı faydanın yanı sıra kooperatiflere, üreticiye ve Mersin köylüsüne de destek olacak.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde verdiği sözleri bir bir tutmaya devam ediyor. Başkan Seçer, göreve gelmeden önce vaat ettiği projeler arasında yer alan “Okul Sütün Mersin’den Projesi”ni başlatıyor. “Okul çağındaki çocukların sağlıklı gelişimi için sütleri bizden” diyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyi “Süt Senin Gurur Mersin’in” sloganıyla 7 Kasım Perşembe günü itibariyle başlatıyor. Proje sayesinde, çocuklara küçük yaşta süt içme alışkanlığı kazandırmak, onların gelişimlerine destek olmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amaçlanıyor.

 

Haftalık 53 bin 82 öğrenciye süt verilecek

“Süt Senin Gurur Mersin’in” sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi’nin “Okul Sütün Mersin’den Projesi” sayesinde, Akdeniz’de 17, Toroslar’da 7 ve Tarsus ilçesinde de 9 okul olmak üzere toplam 33 ilkokulda haftanın 2 günü 200 mililitre paketlerde süt dağıtımı gerçekleştirilecek. 7 Kasım tarihinde başlatılarak, 15 Mayıs’a kadar sürecek olan proje sayesinde haftalık 53 bin 82 öğrenciye süt verilecek.

Fırsat eşitliği sunarak, sağlıklı nesiller yetişmesine destek olmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, süt dağıtımı konusunda özellikle Mersin’in dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklara ulaşmayı amaçlıyor.

 

Süt projesinden köylü de kazanacak

Proje kapsamında dağıtımı yapılacak olan sütler, Mersin Bölgesi S.S. Mersin Narenciye ve Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği’nden (MENKOBİRLİK) alınacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu sayede projeyle öğrencilere sağlayacağı faydanın yanı sıra kooperatiflere, üreticiye ve Mersin köylüsüne de destek olmuş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.