Camiler ve Mezarlıklar Ramazan Bayramına Hazırlanıyor

23.05.2019 - 11:05, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Camiler ve Mezarlıklar Ramazan Bayramına Hazırlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hazırlıklara başladı. Mersin merkez ve ilçelerde bulunan mezarlıklarda Ramazan Bayramı hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürürken, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini Ramazan Bayramı’na en yakışır şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ziyaretçilere 100 bin adet çiçek dağıtılacak Mezarlıklardaki yabani otların biçilmesi ve ağaçların budama tamir, bakım işlemlerini de periyodik aralıklarla sürdüren ekipler, Bayram için özellikle daha estetik bir görüntü için çiçek ekimlerini de devam ettiriyor. Ramazan Bayramı’nda mezarlık ziyaretlerine gelen vatandaşlara Park Ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından dağıtılmak üzere mevsimlik çiçek temini yapılırken, vatandaşların kaybettikleri yakınlarının mezarlarına dikmeleri amacıyla 4 merkez mezarlıkta ve 9 ilçede mezarlıklarda 100.000 adet çiçek dağıtımı yapılacak. Halkın kutsal mekânlarına özel temizlik ‘Daha Temiz Mersin’ için yeniliklere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, teknolojik temizleme cihazları ve profesyonel ekiplerle, ibadethaneleri temizliyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler hizmet veren ‘İbadethane, Temizlik ve Dezenfekte Ekibi’ düzenli aralıklarla Mersin’de bulunan ibadethaneleri temizliyor. Mersin genelinde bulunan tüm camileri, cem evlerini ve kiliseleri düzenli periyotlarla temizleyen ekipler, Mersin halkının sağlıklı bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Rutin olarak devam ettirilen ibadethane temizliklerinin yanı sıra camiler de bayram dolayısıyla gül suyu ve dezenfektan kullanılarak detaylı bir biçimde temizleniyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hazırlıklara başladı. Mersin merkez ve ilçelerde bulunan mezarlıklarda Ramazan Bayramı hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürürken, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini Ramazan Bayramı’na en yakışır şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ziyaretçilere 100 bin adet çiçek dağıtılacak

Mezarlıklardaki yabani otların biçilmesi ve ağaçların budama tamir, bakım işlemlerini de periyodik aralıklarla sürdüren ekipler, Bayram için özellikle daha estetik bir görüntü için çiçek ekimlerini de devam ettiriyor. Ramazan Bayramı’nda mezarlık ziyaretlerine gelen vatandaşlara Park Ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından dağıtılmak üzere mevsimlik çiçek temini yapılırken, vatandaşların kaybettikleri yakınlarının mezarlarına dikmeleri amacıyla 4 merkez mezarlıkta ve 9 ilçede mezarlıklarda 100.000 adet çiçek dağıtımı yapılacak.

Halkın kutsal mekânlarına özel temizlik

‘Daha Temiz Mersin’ için yeniliklere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, teknolojik temizleme cihazları ve profesyonel ekiplerle, ibadethaneleri temizliyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler hizmet veren ‘İbadethane, Temizlik ve Dezenfekte Ekibi’ düzenli aralıklarla Mersin’de bulunan ibadethaneleri temizliyor. Mersin genelinde bulunan tüm camileri, cem evlerini ve kiliseleri düzenli periyotlarla temizleyen ekipler, Mersin halkının sağlıklı bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Rutin olarak devam ettirilen ibadethane temizliklerinin yanı sıra camiler de bayram dolayısıyla gül suyu ve dezenfektan kullanılarak detaylı bir biçimde temizleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.