CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı

Siyaset 27.10.2018 - 14:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı

CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.Özyiğit, ayrıca Tunceli'de Mersin'den 2 askerimizin donarak şehit olması üzerine başsağlığı mesajı yayınladı.

CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Atatürk ve dava arkadaşlarının, yurdumuzu düşman işgalinden kurtardıktan sonra 29 Ekim 1923’te cumhuriyeti ilan ettiğini anımsatan Özyiğit, “1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmış ve 1923 yılında Cumhuriyeti ilan ederek, milli iradeyi hakim kılmak amacıyla milletin iradesini tek bir kişiden almış ve millete teslim etmiştir. Şimdi bizlere düzen bir olmak, beraber olmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır." dedi. Türk ulusunun yeni ve aydınlık bir sayfanın başlangıcı olan bu özel günün özgürlüğün, çağdaşlığın ve barışın simgesi olduğunu belirten Özyiğit, "Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin daha ileri gitmesi için mücadele ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk benim iki büyük eserim var derken cumhuriyetin teminatının Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirtmiştir. Bizler Mustafa Kemal’in askerleri olarak, gençlerimizle, kadınlarımızla, el birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. Türk ulusu, cumhuriyeti ve cumhuriyetin kazanımları olan bağımsızlığı, laikliği, demokrasiyi, yargı bağımsızlığını, basın özgürlüğünü, çağdaşlığı kolay elde etmedi, bu değerlerinden asla vazgeçmeyecektir. "dedi Cumhuriyetin tüm ulusumuza bırakılan en büyük miras olduğunu ifade eden Özyiğit, " 'Cumhuriyeti biz kurduk onu sizler yaşatacaksınız' diyen ulu önderin sözünde olduğu gibi, Cumhuriyeti, Cumhuriyetin yılmaz savunucuları olarak yüceltmeye devam edeceğiz .Bu vesileyle, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ’ü ve mücadele arkadaşlarını minnetle anıyorum” dedi. Özyiğit ayrıca Tunceli İlçesi Nazımiye İlçesi’nde yürütülen operasyonlarda Mersin Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar Mahallesi’nden Asım Türkel ve Silifke İlçesi Yeşilovacık Mahallesi’nden Ferruh Dikmen'in donarak şehit düşmesi üzerine de bir başsağlığı mesajı yayınladı. Abdullah Özyiğit, 2 askerimizin donarak şehit düşmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, " Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Türk Milleti’ne başsağlığı ve sabırlar diliyorum." dedi.
CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.Özyiğit, ayrıca Tunceli'de Mersin'den 2 askerimizin donarak şehit olması üzerine başsağlığı mesajı yayınladı.

CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

Atatürk ve dava arkadaşlarının, yurdumuzu düşman işgalinden kurtardıktan sonra 29 Ekim 1923’te cumhuriyeti ilan ettiğini anımsatan Özyiğit, “1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmış ve 1923 yılında Cumhuriyeti ilan ederek, milli iradeyi hakim kılmak amacıyla milletin iradesini tek bir kişiden almış ve millete teslim etmiştir. Şimdi bizlere düzen bir olmak, beraber olmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır." dedi.

Türk ulusunun yeni ve aydınlık bir sayfanın başlangıcı olan bu özel günün özgürlüğün, çağdaşlığın ve barışın simgesi olduğunu belirten Özyiğit, "Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin daha ileri gitmesi için mücadele ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk benim iki büyük eserim var derken cumhuriyetin teminatının Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirtmiştir. Bizler Mustafa Kemal’in askerleri olarak, gençlerimizle, kadınlarımızla, el birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. Türk ulusu, cumhuriyeti ve cumhuriyetin kazanımları olan bağımsızlığı, laikliği, demokrasiyi, yargı bağımsızlığını, basın özgürlüğünü, çağdaşlığı kolay elde etmedi, bu değerlerinden asla vazgeçmeyecektir. "dedi

Cumhuriyetin tüm ulusumuza bırakılan en büyük miras olduğunu ifade eden Özyiğit, " 'Cumhuriyeti biz kurduk onu sizler yaşatacaksınız' diyen ulu önderin sözünde olduğu gibi, Cumhuriyeti, Cumhuriyetin yılmaz savunucuları olarak yüceltmeye devam edeceğiz .Bu vesileyle, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ’ü ve mücadele arkadaşlarını minnetle anıyorum” dedi.

Özyiğit ayrıca Tunceli İlçesi Nazımiye İlçesi’nde yürütülen operasyonlarda Mersin Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar Mahallesi’nden Asım Türkel ve Silifke İlçesi Yeşilovacık Mahallesi’nden Ferruh Dikmen'in donarak şehit düşmesi üzerine de bir başsağlığı mesajı yayınladı. Abdullah Özyiğit, 2 askerimizin donarak şehit düşmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, " Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Türk Milleti’ne başsağlığı ve sabırlar diliyorum." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.