ÇKA’dan Yenişehir Belediyesinin iki projesine destek

01.12.2020 - 20:45, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

ÇKA’dan Yenişehir Belediyesinin iki projesine destek

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yayımlanan Teknik Destek Programına iki proje ile başvuran Yenişehir Belediyesinin iki projesi de destek kapsamına alındı.

Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet ve İnovasyon Merkezi bünyesinde yürütülecek çalışmalara destek amacı ile hazırlanan"Yenişehir İlçesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (Sustainable Energy and Climate Action Plan) Süreç Danışmanlığı" ve "SECAP Hazırlama Metodolojisi, Sera Gazı Envanteri Hesaplama, Optimum Uyum ve Azaltım Eylemleri Belirleme Eğitimi" isimli iki proje Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)’ndan destek almaya hak kazandı. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yayımlanan Teknik Destek Programına iki proje ile başvuran Yenişehir Belediyesinin iki projesi de destek kapsamına alındı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında proje sözleşmesi imzalandı. Projelerin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Özyiğit, verdikleri desteklerden ötürü Çukurova Kalkınma Ajansı’na ve proje ortakları olan Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti. İklim değişikliğinin kent üzerindeki riskleri analiz edilecek Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için Avrupa Birliği tarafından AB İklim ve Enerji için Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni geçtiğimiz aylarda imzalamış ve Yenişehir Belediyesi sözleşmenin 2020- 2030 kriterlerine uyacağını taahhüt eden Türkiye’deki ilk belediye olmuştu. Başkanlar Sözleşmesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Süreç Yönetimi çalışmalarının da dayanağını oluşturuyor. Bu kapsamda iklim değişikliğinin kent üzerinde oluşturduğu risk ve kırılganlıklarını analiz ederek, Yenişehir’in iklim değişikliğinin olumsuz etkilere karşı dirençliliğini arttırmak amacı ile öncelikle sera gazı salım kaynakları belirlenecek ve toplanan veriler üzerinden kurumsal ve ilçe ölçeğinde sera gazı envanteri hesaplanacak. ‘Kentsel gelişme’ senaryosu oluşturulacak Yenişehir Belediyesi ve proje paydaşları kentin geleceğine yönelik olarak ortaya koyacakları, demografi, ekonomik ve sosyal gelişmeye ilişkin perspektiflerini temel alan bir ‘kentsel gelişme’ senaryosu oluşturacak. Ve bu “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı ­ SECAP” için temel teşkil edecektir. Projeler kapsamında Yenişehir Belediyesi ayrıca “Eylem Planı”, azatlım seçeneklerini sıralayacak, bunların öncelikli olanlarının değerlendirildiği bir "azaltım senaryosu" ortaya koyarak, uygulayacaktır.
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yayımlanan Teknik Destek Programına iki proje ile başvuran Yenişehir Belediyesinin iki projesi de destek kapsamına alındı.

Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet ve İnovasyon Merkezi bünyesinde yürütülecek çalışmalara destek amacı ile hazırlanan"Yenişehir İlçesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (Sustainable Energy and Climate Action Plan) Süreç Danışmanlığı" ve "SECAP Hazırlama Metodolojisi, Sera Gazı Envanteri Hesaplama, Optimum Uyum ve Azaltım Eylemleri Belirleme Eğitimi" isimli iki proje Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)’ndan destek almaya hak kazandı.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yayımlanan Teknik Destek Programına iki proje ile başvuran Yenişehir Belediyesinin iki projesi de destek kapsamına alındı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında proje sözleşmesi imzalandı. Projelerin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Özyiğit, verdikleri desteklerden ötürü Çukurova Kalkınma Ajansı’na ve proje ortakları olan Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.

İklim değişikliğinin kent üzerindeki riskleri analiz edilecek

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için Avrupa Birliği tarafından AB İklim ve Enerji için Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni geçtiğimiz aylarda imzalamış ve Yenişehir Belediyesi sözleşmenin 2020- 2030 kriterlerine uyacağını taahhüt eden Türkiye’deki ilk belediye olmuştu. Başkanlar Sözleşmesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Süreç Yönetimi çalışmalarının da dayanağını oluşturuyor. Bu kapsamda iklim değişikliğinin kent üzerinde oluşturduğu risk ve kırılganlıklarını analiz ederek, Yenişehir’in iklim değişikliğinin olumsuz etkilere karşı dirençliliğini arttırmak amacı ile öncelikle sera gazı salım kaynakları belirlenecek ve toplanan veriler üzerinden kurumsal ve ilçe ölçeğinde sera gazı envanteri hesaplanacak.

‘Kentsel gelişme’ senaryosu oluşturulacak

Yenişehir Belediyesi ve proje paydaşları kentin geleceğine yönelik olarak ortaya koyacakları, demografi, ekonomik ve sosyal gelişmeye ilişkin perspektiflerini temel alan bir ‘kentsel gelişme’ senaryosu oluşturacak. Ve bu “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı ­ SECAP” için temel teşkil edecektir. Projeler kapsamında Yenişehir Belediyesi ayrıca “Eylem Planı”, azatlım seçeneklerini sıralayacak, bunların öncelikli olanlarının değerlendirildiği bir "azaltım senaryosu" ortaya koyarak, uygulayacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.