Dinç bir beyin için ‘Akşam Sefası’

Sağlık 03.11.2018 - 16:44, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Dinç bir beyin için ‘Akşam Sefası’

Türkiye Alzheimer Derneği (TAD) Mersin Şubesi tarafından düzenlenen 9. Alzheimer Eğitim Kampı devam ediyor.

2-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Merkezi’nde ‘Akşam Sefası Etkinliği’ kermesi düzenlendi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Alzheimer hastaları, hasta yakınları ve Gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, yaş alırken, beyni dinç tutmanın yolları hakkında davetlilere bilgi verildi. Müzik eşliğinde hazırlanan yiyeceklerin ikram edildiği etkinlikte, şiir dinletisi de gerçekleştirildi. Müzikli, danslı hoşça vakit geçiren konuklara, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Sorumlusu Emine Koca yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verip, aktif yaş alırken kaliteli zaman geçirdiklerini belirtti. TAD Mersin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ise hastalık kapımızı çalmadan önlemini almak için herkesi etkinliklere katılmaya davet etti. Özge, “Ailesinde Alzheimer hastası ile takdire şayan bir mücadele veren özel insanlara farklı bir ortamda buluşturmak istiyoruz. Alzheimer beyin şebekelerini çökertse de gönül şebekeleri sıcacık parıldayan büyüklerimizi dinç tutmak istiyoruz” dedi. MEZİTLİ’NİN BAŞARISI TÜM TÜRKİYE’DE YANKILANIYOR Mezitli’de yaşayan vatandaşların büyük bölümünün emekli olmuş ileri yaşta insanlar olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı açıklamada, her yaştan insanın aktif ve kaliteli yaş alması için çalıştıklarını söyledi. Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile uzun süredir uyumlu ve başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Hepimiz biliyoruz ki Alzheimer yaşla ya da içerisinde bulunduğun sınıfla ilgili değil. O zaman buna karşı mücadelede insanlarımızın kaliteli ve aktif yaş almalarını sağlamak amacıyla ortak hareket etmemiz gerekiyor. Biliyoruz ki hangi yaşta olursa olsun insanımızın sosyal yaşamını ne denli renklendirebilirsek ileride bu hastalığa yakalanma riskini en aza indirebiliriz. Gerek Alzheimer Derneği Mersin Şubesi, gerekse Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi bu konuda oldukça başarılı çalışmalar yürütüyorlar. Yakalanan başarı başka şehirlerin de dikkatini çekti ve bazı belediyelerimiz aynısını kendi kentlerinden yapmak amacıyla heyetler halinde incelemeye geldiler.  Burada ki başarılı çalışmalarımızdan güç ve cesaret alarak Davultepe’de konum olarak ta oldukça güzel bir yerde 2. Aktif Yaş Alma Merkezimizi açtık. Açılışını da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir güne denk getirdik. Gerekli programların hazırlanmasının ardından orada da Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağız. Daha geniş iş ve aktivite odaları, kongre ve toplantı salonları, dinlenme mekânlarıyla çok daha başarılı işlerin gerçekleşmesi sağlanacaktır. Mezitli’de yaşayan her yaştan insanımızın daha mutlu olması için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Türkiye Alzheimer Derneği (TAD) Mersin Şubesi tarafından düzenlenen 9. Alzheimer Eğitim Kampı devam ediyor.

2-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Merkezi’nde ‘Akşam Sefası Etkinliği’ kermesi düzenlendi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Alzheimer hastaları, hasta yakınları ve Gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, yaş alırken, beyni dinç tutmanın yolları hakkında davetlilere bilgi verildi. Müzik eşliğinde hazırlanan yiyeceklerin ikram edildiği etkinlikte, şiir dinletisi de gerçekleştirildi. Müzikli, danslı hoşça vakit geçiren konuklara, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Sorumlusu Emine Koca yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verip, aktif yaş alırken kaliteli zaman geçirdiklerini belirtti.

TAD Mersin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ise hastalık kapımızı çalmadan önlemini almak için herkesi etkinliklere katılmaya davet etti. Özge, “Ailesinde Alzheimer hastası ile takdire şayan bir mücadele veren özel insanlara farklı bir ortamda buluşturmak istiyoruz. Alzheimer beyin şebekelerini çökertse de gönül şebekeleri sıcacık parıldayan büyüklerimizi dinç tutmak istiyoruz” dedi.

MEZİTLİ’NİN BAŞARISI TÜM TÜRKİYE’DE YANKILANIYOR

Mezitli’de yaşayan vatandaşların büyük bölümünün emekli olmuş ileri yaşta insanlar olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı açıklamada, her yaştan insanın aktif ve kaliteli yaş alması için çalıştıklarını söyledi. Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile uzun süredir uyumlu ve başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Hepimiz biliyoruz ki Alzheimer yaşla ya da içerisinde bulunduğun sınıfla ilgili değil. O zaman buna karşı mücadelede insanlarımızın kaliteli ve aktif yaş almalarını sağlamak amacıyla ortak hareket etmemiz gerekiyor. Biliyoruz ki hangi yaşta olursa olsun insanımızın sosyal yaşamını ne denli renklendirebilirsek ileride bu hastalığa yakalanma riskini en aza indirebiliriz. Gerek Alzheimer Derneği Mersin Şubesi, gerekse Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi bu konuda oldukça başarılı çalışmalar yürütüyorlar. Yakalanan başarı başka şehirlerin de dikkatini çekti ve bazı belediyelerimiz aynısını kendi kentlerinden yapmak amacıyla heyetler halinde incelemeye geldiler.  Burada ki başarılı çalışmalarımızdan güç ve cesaret alarak Davultepe’de konum olarak ta oldukça güzel bir yerde 2. Aktif Yaş Alma Merkezimizi açtık. Açılışını da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir güne denk getirdik. Gerekli programların hazırlanmasının ardından orada da Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağız. Daha geniş iş ve aktivite odaları, kongre ve toplantı salonları, dinlenme mekânlarıyla çok daha başarılı işlerin gerçekleşmesi sağlanacaktır. Mezitli’de yaşayan her yaştan insanımızın daha mutlu olması için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.