Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı'nın açılışı gerçekleşti

Eğitim 06.03.2019 - 08:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı'nın açılışı gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından 9 farklı üniversitenin katkılarıyla düzenlenen ve 100 den fazla firmanın katılım sağladığı Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı açılışı Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, il protokol üyeleri, firma temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.   Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, ‘insan kaynağı’ konusunun önemine değinerek, “İnsanın yetişmesi, bir iş sahibi olması, kendini o alanda geliştirmesi, kendine, topluma, çevresine, insanlığa faydalı bir birey olması konusunda dünya genelinde ve ülkemiz özelinde çok önemli çalışmalar yürütülüyor. Biz de bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ilk bölgesel kariyer fuarını gerçekleştiriyoruz” dedi. Fuarın hem kurumlar ve firmalar hem de gençler adına olumlu gelişmeler sağlayacağına olan inancını dile getiren Vali Ali İhsan Su, gençlere çalışmanın önemini anlatarak onlara çok çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Vali Su konuşmasını Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek ve himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını arz ederek tamamladı.   Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilen kariyer fuarının bölgemizde önümüzdeki yıllarda da farklı üniversitelerin koordinasyonunda organize edileceğini belirterek başladığı konuşmasına genç insana yatırım yapmanın önemine dikkat çekerek sürdürdü. En çok kaynağın eğitime ayrıldığı ülkemizde bugün 206 üniversite ve 160 bin civarında öğretim üyesi bulunduğunun altını çizen Başkan Atay, birçok farklı kesimin bir araya geldiği fuarın ortak paydasının gençler ve kariyer planlamaları olduğunu bildirdi. Yüzü aşkın kamu ve özel sektör kuruluşunun stantlarının bulunduğu fuarın üniversite öğrencileri için iş, staj ve proje sunma gibi konularda birçok fırsat barındırdığını dile getiren Doç. Dr. Atay, ülkemizin gençlere bu imkanlardan azami ölçüde faydalanmalarını söyledi. Atay, “Ülkemizin her alanda yetenekli gençlere ihtiyacı var” diyerek konuşmasını tamamladı.   Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın da birer konuşma yaptığı program plaket takdimi, açılış oturumu ve stantların gezilmesiyle devam etti.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından 9 farklı üniversitenin katkılarıyla düzenlenen ve 100 den fazla firmanın katılım sağladığı Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı açılışı Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, il protokol üyeleri, firma temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, ‘insan kaynağı’ konusunun önemine değinerek, “İnsanın yetişmesi, bir iş sahibi olması, kendini o alanda geliştirmesi, kendine, topluma, çevresine, insanlığa faydalı bir birey olması konusunda dünya genelinde ve ülkemiz özelinde çok önemli çalışmalar yürütülüyor. Biz de bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ilk bölgesel kariyer fuarını gerçekleştiriyoruz” dedi. Fuarın hem kurumlar ve firmalar hem de gençler adına olumlu gelişmeler sağlayacağına olan inancını dile getiren Vali Ali İhsan Su, gençlere çalışmanın önemini anlatarak onlara çok çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Vali Su konuşmasını Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek ve himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını arz ederek tamamladı.
 
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilen kariyer fuarının bölgemizde önümüzdeki yıllarda da farklı üniversitelerin koordinasyonunda organize edileceğini belirterek başladığı konuşmasına genç insana yatırım yapmanın önemine dikkat çekerek sürdürdü. En çok kaynağın eğitime ayrıldığı ülkemizde bugün 206 üniversite ve 160 bin civarında öğretim üyesi bulunduğunun altını çizen Başkan Atay, birçok farklı kesimin bir araya geldiği fuarın ortak paydasının gençler ve kariyer planlamaları olduğunu bildirdi. Yüzü aşkın kamu ve özel sektör kuruluşunun stantlarının bulunduğu fuarın üniversite öğrencileri için iş, staj ve proje sunma gibi konularda birçok fırsat barındırdığını dile getiren Doç. Dr. Atay, ülkemizin gençlere bu imkanlardan azami ölçüde faydalanmalarını söyledi. Atay, “Ülkemizin her alanda yetenekli gençlere ihtiyacı var” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın da birer konuşma yaptığı program
plaket takdimi, açılış oturumu ve stantların gezilmesiyle devam etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.