Engelli vatandaşlar unutamayacakları saatler yaşadı

03.12.2019 - 21:44, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Engelli vatandaşlar unutamayacakları saatler yaşadı

Akdeniz Belediyesi ile Tüm Engelli Haklarını Koruma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaşlar aileleriyle birlikte gönüllerince eğlendi, şarkılar eşliğinde dans ederek unutamayacakları saatler yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle organize edilen etkinliğe, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, Tüm Engelli Haklarını Koruma Derneği Başkanı Rojda İstegün, engelli vatandaşlar ve aileleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Salona girişinde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Gültak, engelli vatandaşlar ve aileleriyle yakından ilgilendi, çocuklarla birlikte hazırlanan pastayı kesti. Başkan Gültak; “Sevgi, tüm engelleri aşan en büyük güçtür” Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Başkan Gültak, “Engel deyince, benim aklıma sevgisizlik geliyor. Dünyadaki en büyük engel sevgisizliktir. Zira sevgi tüm engelleri aşar. Eğer birbirimizi seversek ve anlarsak dünyada hiçbir engel kalmaz. En önemlisi, bu ailelerle empati kurmak gerekiyor. Nelerle mücadele ediyorlar. Bizim de, gönül belediyeciliği konusunda bu sorunla ilgili bazı projelerimiz var. Engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla günlerini geçirebilecekleri bir yer planlıyoruz. Anne-baba, bir yere giderken çocuğunu veya eşini gönül rahatlığıyla bırakıp işine gücüne bakabilecek” dedi.   “Engelli insanlarımızın istihdamını hedefliyoruz” Başkan Gültak; belediye olarak engelli insanların faydalanabileceği bir park ve bu parkın içerisine de tamamen engelli vatandaşların çalışacağı bir kafe planladıklarını da kaydederek; “Özellikle engelli vatandaşlarımız için bu gibi yerlerde istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Engelli aileleri ve dernekleriyle birçok projede yer aldık ve destek verdik. Bu tür çalışmaların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese ve sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.   İstegün; “Kalplerimizdeki ve zihinlerimizdeki engelleri kaldıralım” Tüm Engelli Haklarını Koruma Derneği Başkanı Rojda İstegün de konuşmasında, “Engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, ihtiyaç duyduklarında yardım eli uzatmak, kalplerimizdeki ve zihinlerimizdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermeliyiz. Onların sorunlarını çözecek, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. Bu akşam bizimle birlikte olan, destek veren herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından engelli vatandaşlar ve aileleri; sanatçılar Serdar Derman ve Ferah Zeydan’ın söylediği birbirinden güzel şarkılara eşlik ettiler, gönüllerince eğlenip oyunlar oynadılar.
Akdeniz Belediyesi ile Tüm Engelli Haklarını Koruma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaşlar aileleriyle birlikte gönüllerince eğlendi, şarkılar eşliğinde dans ederek unutamayacakları saatler yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle organize edilen etkinliğe, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, Tüm Engelli Haklarını Koruma Derneği Başkanı Rojda İstegün, engelli vatandaşlar ve aileleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Salona girişinde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Gültak, engelli vatandaşlar ve aileleriyle yakından ilgilendi, çocuklarla birlikte hazırlanan pastayı kesti.

Başkan Gültak; “Sevgi, tüm engelleri aşan en büyük güçtür”

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Başkan Gültak, “Engel deyince, benim aklıma sevgisizlik geliyor. Dünyadaki en büyük engel sevgisizliktir. Zira sevgi tüm engelleri aşar. Eğer birbirimizi seversek ve anlarsak dünyada hiçbir engel kalmaz. En önemlisi, bu ailelerle empati kurmak gerekiyor. Nelerle mücadele ediyorlar. Bizim de, gönül belediyeciliği konusunda bu sorunla ilgili bazı projelerimiz var. Engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla günlerini geçirebilecekleri bir yer planlıyoruz. Anne-baba, bir yere giderken çocuğunu veya eşini gönül rahatlığıyla bırakıp işine gücüne bakabilecek” dedi.

 

“Engelli insanlarımızın istihdamını hedefliyoruz

Başkan Gültak; belediye olarak engelli insanların faydalanabileceği bir park ve bu parkın içerisine de tamamen engelli vatandaşların çalışacağı bir kafe planladıklarını da kaydederek; “Özellikle engelli vatandaşlarımız için bu gibi yerlerde istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Engelli aileleri ve dernekleriyle birçok projede yer aldık ve destek verdik. Bu tür çalışmaların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese ve sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

İstegün; “Kalplerimizdeki ve zihinlerimizdeki engelleri kaldıralım”

Tüm Engelli Haklarını Koruma Derneği Başkanı Rojda İstegün de konuşmasında, “Engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, ihtiyaç duyduklarında yardım eli uzatmak, kalplerimizdeki ve zihinlerimizdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermeliyiz. Onların sorunlarını çözecek, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. Bu akşam bizimle birlikte olan, destek veren herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından engelli vatandaşlar ve aileleri; sanatçılar Serdar Derman ve Ferah Zeydan’ın söylediği birbirinden güzel şarkılara eşlik ettiler, gönüllerince eğlenip oyunlar oynadılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.