Engin 'Ekonomi Odaklı Gündem Oluşturmalıyız'

Ekonomi 26.06.2019 - 15:08, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Engin 'Ekonomi Odaklı Gündem Oluşturmalıyız'

23 Haziran İstanbul seçiminin geride kaldığını belirten MESİAD Başkanı Hasan Engin, ekonomik odaklı bir gündem oluşturulması gerektiğini belirterek, TBMM, il ve ilçe belediye meclislerinde iktidar-muhalefet kavramlarının bir kenara bırakılıp, kamu yararının ön plana çıkarılması çağrısında bulundu.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, 23 Haziran 2019 İstanbul seçimi sürecinin sona erdiğini belirterek, ekonominin gündeme alınması gerektiğini söyledi.  Seçim sonrası oluşan havadan memnun olduklarını belirten Başkan Engin, TBMM’de ve il belediye meclislerinde kamu yararı etrafında birleşilmesini istedi. İstanbul seçimlerinde yarışan tün parti ve adayları kutlayan Başkan Engin, “Demokrasi gereği siyasi çekişme ve yarışın yaşandığı, 23 Haziran 2019 İstanbul seçimini geride kaldı. Seçim sonrası belirtildiği gibi; seçimlerin kaybedeni yok, Türkiye’miz kazandı, demokrasimiz kazandı. Siyasilerin seçim sonrasındaki tebrik ve milli irade açıklamaları ile oluşan olumlu havayı memnuniyet ile karşıladık” dedi.   MECLİSLERDE UZLAŞI ÇAĞRISI Ekonomik performansın artması için oluşturulacak olumlu havanın önemine değinen Engin, “Ekonomi odaklı, uzlaşı içerisinde bir gündem oluşturmalıyız.  Ekonomi, kavga, kuşku ve gerginlikleri sevmez. Gerek TBMM’de, gerek il ve ilçe belediye meclislerinde iktidar-muhalefet kavramlarını bırakıp, yan yana gelerek, ülkemiz için engeller kaldırılmalıdır. İş dünyasının önünün açılması ile ülkemiz kazanacaktır. Ülkemizin ekonomik ataklarında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş dünyasının payı büyük olacaktır” ifadelerini kullandı.   Toplum ve iş dünyası için yapısal reformların önemine de değinen Engin, reformların hayata geçirilmesi ile ülkemizde daha olumlu bir havanın oluşacağını ve yatırımların artmaya başlayacağını belirtti.  
23 Haziran İstanbul seçiminin geride kaldığını belirten MESİAD Başkanı Hasan Engin, ekonomik odaklı bir gündem oluşturulması gerektiğini belirterek, TBMM, il ve ilçe belediye meclislerinde iktidar-muhalefet kavramlarının bir kenara bırakılıp, kamu yararının ön plana çıkarılması çağrısında bulundu.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, 23 Haziran 2019 İstanbul seçimi sürecinin sona erdiğini belirterek, ekonominin gündeme alınması gerektiğini söyledi.  Seçim sonrası oluşan havadan memnun olduklarını belirten Başkan Engin, TBMM’de ve il belediye meclislerinde kamu yararı etrafında birleşilmesini istedi.

İstanbul seçimlerinde yarışan tün parti ve adayları kutlayan Başkan Engin, “Demokrasi gereği siyasi çekişme ve yarışın yaşandığı, 23 Haziran 2019 İstanbul seçimini geride kaldı. Seçim sonrası belirtildiği gibi; seçimlerin kaybedeni yok, Türkiye’miz kazandı, demokrasimiz kazandı. Siyasilerin seçim sonrasındaki tebrik ve milli irade açıklamaları ile oluşan olumlu havayı memnuniyet ile karşıladık” dedi.

 

MECLİSLERDE UZLAŞI ÇAĞRISI

Ekonomik performansın artması için oluşturulacak olumlu havanın önemine değinen Engin, “Ekonomi odaklı, uzlaşı içerisinde bir gündem oluşturmalıyız.  Ekonomi, kavga, kuşku ve gerginlikleri sevmez. Gerek TBMM’de, gerek il ve ilçe belediye meclislerinde iktidar-muhalefet kavramlarını bırakıp, yan yana gelerek, ülkemiz için engeller kaldırılmalıdır. İş dünyasının önünün açılması ile ülkemiz kazanacaktır. Ülkemizin ekonomik ataklarında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş dünyasının payı büyük olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Toplum ve iş dünyası için yapısal reformların önemine de değinen Engin, reformların hayata geçirilmesi ile ülkemizde daha olumlu bir havanın oluşacağını ve yatırımların artmaya başlayacağını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.