Erdemli'de Pazar Yerinde Vatandaşlara Ücretsiz Maske

06.04.2020 - 08:29, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Erdemli'de Pazar Yerinde Vatandaşlara Ücretsiz Maske

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle toplu alanlarda maske kullanımının mecburî hale getirilmesiyle hemen harekete geçen Erdemli Belediyesi, Cumartesi günleri kurulan pazar yerinde dezenfektan standı kurdu ve ücretsiz maske dağıtımı yaptı.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle maske kullanımının zorunlu hale getirilmesinin ardından Erdemli Belediyesi, hemen harekete geçti ve Cumartesi pazarında vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı. Maske takmadan alışverişe gelen vatandaşlar ise görevli Belediye Zabıta Ekipleri tarafından uyarıldı. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler ve mücadele kapsamında pazar girişinde dezenfektan standı kuruldu. Dezenfektan kullanan, koruyucu maskelerini takan ve ateş ölçümleri yetkili ekipler tarafından yapılan vatandaşlar, güvenle alışverişlerine devam etti. Erdemli Belediyesi Zabıta ekipleri, ayrıca alınan ek tedbirler çerçevesinde pazar yerinin çevresini koruyucu şeritlerle kapatarak, tezgah/sergi aralıkları düzenlemesini, pazar alanlarında hijyen ünitelerinin oluşturulmasını ve giriş çıkışların kontrollü hale getirilmesini sağladı. Koronavirüs salgınına karşı yürütülen özenli çalışmaların ve pazaryerinde gerçekleştirilen uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti.   Tollu: “Hep Birlikte, Millet Ve Devlet Olarak Bu Virüsü Ülkemizden En Kısa Sürede Atacağız” Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Koronavirüs salgınına karşı devletimizin aldığı tedbirler doğrultusunda biz de ilçemizde tedbirlerimizi arttırdık. Bu tedbirler kapsamında Cumartesi pazar yerinde dezenfektan standı kurduk ve ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızı sosyal mesafelerini korumaya, zabıta ekiplerimizin uyarılarına uymaya davet ediyoruz. Salgının küresel, mücadelenin ulusal olduğunu unutmayalım. İnşallah bu zorlu süreci Millet ve Devlet olarak el birliğiyle atlatacağız” dedi.
Yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle toplu alanlarda maske kullanımının mecburî hale getirilmesiyle hemen harekete geçen Erdemli Belediyesi, Cumartesi günleri kurulan pazar yerinde dezenfektan standı kurdu ve ücretsiz maske dağıtımı yaptı.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle maske kullanımının zorunlu hale getirilmesinin ardından Erdemli Belediyesi, hemen harekete geçti ve Cumartesi pazarında vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı. Maske takmadan alışverişe gelen vatandaşlar ise görevli Belediye Zabıta Ekipleri tarafından uyarıldı. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler ve mücadele kapsamında pazar girişinde dezenfektan standı kuruldu. Dezenfektan kullanan, koruyucu maskelerini takan ve ateş ölçümleri yetkili ekipler tarafından yapılan vatandaşlar, güvenle alışverişlerine devam etti. Erdemli Belediyesi Zabıta ekipleri, ayrıca alınan ek tedbirler çerçevesinde pazar yerinin çevresini koruyucu şeritlerle kapatarak, tezgah/sergi aralıkları düzenlemesini, pazar alanlarında hijyen ünitelerinin oluşturulmasını ve giriş çıkışların kontrollü hale getirilmesini sağladı. Koronavirüs salgınına karşı yürütülen özenli çalışmaların ve pazaryerinde gerçekleştirilen uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti.

 

Tollu: “Hep Birlikte, Millet Ve Devlet Olarak Bu Virüsü Ülkemizden En Kısa Sürede Atacağız”

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Koronavirüs salgınına karşı devletimizin aldığı tedbirler doğrultusunda biz de ilçemizde tedbirlerimizi arttırdık. Bu tedbirler kapsamında Cumartesi pazar yerinde dezenfektan standı kurduk ve ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızı sosyal mesafelerini korumaya, zabıta ekiplerimizin uyarılarına uymaya davet ediyoruz. Salgının küresel, mücadelenin ulusal olduğunu unutmayalım. İnşallah bu zorlu süreci Millet ve Devlet olarak el birliğiyle atlatacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.