Eski Mezitli bölgesindeki 74 dekar orman arazisi yeniden ağaçlandırıldı

28.05.2020 - 09:06, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Eski Mezitli bölgesindeki 74 dekar orman arazisi yeniden ağaçlandırıldı

22 Aralık 2019 tarihinde gece saatlerinde Eski Mezitli bölgesindeki 74 dekar orman arazisinde kaçak kesilen ağaçların yeri tekrar ağaçlandırıldı.

Kaçak kesim yapılan, tahrip edilen 74 dekar alan ile birlikte bu alanın bitişiğindeki önceki yıllarda işgal edilen alanların da infazı yapılarak toplamda 146 dekar alanın arazi hazırlığı, tel ihatası yapılarak koruma altına alındı ve Mart ayı itibari ile fıstıkçamı, kızılçam, mavi servi, kara servi, y.akasya, dişbudak, akçaağaç, defne, söğüt, okaliptus, ahlat türlerden oluşan toplamda 10.100 adet fidan dikildi. Dikimler orman köylüleri tarafından yapıldı. Bu usulsüzlük ile işgal edilmeye çalışılan orman alanları tekrar ormana kazandırılarak şehitlerimizi yad etmek anısına ‘İdlib Şehitler Hatıra Ormanı’ olarak isimlendirilerek tescil edildi.
22 Aralık 2019 tarihinde gece saatlerinde Eski Mezitli bölgesindeki 74 dekar orman arazisinde kaçak kesilen ağaçların yeri tekrar ağaçlandırıldı.

Kaçak kesim yapılan, tahrip edilen 74 dekar alan ile birlikte bu alanın bitişiğindeki önceki yıllarda işgal edilen alanların da infazı yapılarak toplamda 146 dekar alanın arazi hazırlığı, tel ihatası yapılarak koruma altına alındı ve Mart ayı itibari ile fıstıkçamı, kızılçam, mavi servi, kara servi, y.akasya, dişbudak, akçaağaç, defne, söğüt, okaliptus, ahlat türlerden oluşan toplamda 10.100 adet fidan dikildi. Dikimler orman köylüleri tarafından yapıldı.

Bu usulsüzlük ile işgal edilmeye çalışılan orman alanları tekrar ormana kazandırılarak şehitlerimizi yad etmek anısına ‘İdlib Şehitler Hatıra Ormanı’ olarak isimlendirilerek tescil edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.