Girişimci Kadınlar Projesi Sona Erdi

02.03.2019 - 10:08, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Girişimci Kadınlar Projesi Sona Erdi

Mezitli Belediyesi’nin de proje ortağı olduğu, Rotary Kulübü öncülüğünde düzenlenen ’Girişimci Kadınlar Projesi’ sona erdi. Kadınların iş gücüne katılımı, ekonomik büyümeye katkısı ve kadın girişimciler için farkındalığın arttırılması gibi uzun vadeli çözümlerin beklendiği proje kapsamında ilk aşamada en az Mersin’de yüzü aşkın kadının ülke ekonomisine kazandırılması sağlandı.

Kadınlara girişimcilik, markalaşma, internet üzerinden satış gibi konuların anlatıldığı 2 ay süren proje sonrasında katılımcılara sertifikaları Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Rotary Mersin kulüplerinden sorumlu Guvernör Yardımcısı Cem Bucüge, Mersin Rotary Başkanı Güran Dinçer’in de katıldığı törenle verildi. Törende konuşan Rotary Mersin Kulüpleri Sorumlu Guvarnör Yardımcısı Cem Bucüge, Mezitli Belediyesi ile çok başarılı işlere imza attıklarını dile getirdiği konuşmasında, “Biliyoruz ki başta kadınlar olmak üzere hangi sosyal projeyi yapsak Başkanımız Neşet Tarhan’ı yanımızda buluyoruz. Başka şehirlerdeki kulüp arkadaşlarımız bize ‘Nasıl ikna ediyorsunuz?’ diye soruyorlar. Biz bu tür tepkilere alışık olduğumuzdan artık garipsemiyoruz. Onlara Belediye başkanımız Neşet Tarhan’ın bir ağabey gibi her aşamada destekçimiz olduğunu anlatıyoruz. Mezitli, Neşet Tarhan sayesinde sosyal adalet alanında diğer illere göre daha şanslı” dedi. Belediye Başkanı Neşet Tarhan da kadınlara destek verme olanağının bulunduğu her alanda yer almak istediklerini söyledi. Başkan Tarhan,  "Projemizin adı bizim amacımıza da son derece uygun. "El ele kadınların ekonomik özgürlüğüne" ismi ile kadınların girişimci olmasına yönelik bir proje. Bizim de Kadın Üretici pazarlarımızda tezgah açan kadınlarımızın yurt dışında online satış yapabilmesi hedefiyle bir projemiz vardı. Girişimci Kadınlar Projesi bizim bu amacımızla da örtüşüyor. Kadınlar evlerinden bile bu online satış sistemine dahil olabiliyorlar. Başlı başına Rotary kulüpleri bile önemli sayıda potansiyel müşteri portföyünüze katılmış oluyor. Çağımız da o yönde gelişiyor. Büyük alışveriş merkezileri bile artık online satışa yöneliyor. Bizim kadınlarımız da çağa ayak uydurmalılar. Böylesi bir proje bize geldiği zaman seve seve destek olduk. Bilinmeli ki içerisinde kadının ve üretimin olduğu her projede Mezitli Belediyesi vardır" ifadelerini kullandı.
Mezitli Belediyesi’nin de proje ortağı olduğu, Rotary Kulübü öncülüğünde düzenlenen ’Girişimci Kadınlar Projesi’ sona erdi. Kadınların iş gücüne katılımı, ekonomik büyümeye katkısı ve kadın girişimciler için farkındalığın arttırılması gibi uzun vadeli çözümlerin beklendiği proje kapsamında ilk aşamada en az Mersin’de yüzü aşkın kadının ülke ekonomisine kazandırılması sağlandı.

Kadınlara girişimcilik, markalaşma, internet üzerinden satış gibi konuların anlatıldığı 2 ay süren proje sonrasında katılımcılara sertifikaları Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Rotary Mersin kulüplerinden sorumlu Guvernör Yardımcısı Cem Bucüge, Mersin Rotary Başkanı Güran Dinçer’in de katıldığı törenle verildi.

Törende konuşan Rotary Mersin Kulüpleri Sorumlu Guvarnör Yardımcısı Cem Bucüge, Mezitli Belediyesi ile çok başarılı işlere imza attıklarını dile getirdiği konuşmasında, “Biliyoruz ki başta kadınlar olmak üzere hangi sosyal projeyi yapsak Başkanımız Neşet Tarhan’ı yanımızda buluyoruz. Başka şehirlerdeki kulüp arkadaşlarımız bize ‘Nasıl ikna ediyorsunuz?’ diye soruyorlar. Biz bu tür tepkilere alışık olduğumuzdan artık garipsemiyoruz. Onlara Belediye başkanımız Neşet Tarhan’ın bir ağabey gibi her aşamada destekçimiz olduğunu anlatıyoruz. Mezitli, Neşet Tarhan sayesinde sosyal adalet alanında diğer illere göre daha şanslı” dedi.

Belediye Başkanı Neşet Tarhan da kadınlara destek verme olanağının bulunduğu her alanda yer almak istediklerini söyledi. Başkan Tarhan,  "Projemizin adı bizim amacımıza da son derece uygun. "El ele kadınların ekonomik özgürlüğüne" ismi ile kadınların girişimci olmasına yönelik bir proje. Bizim de Kadın Üretici pazarlarımızda tezgah açan kadınlarımızın yurt dışında online satış yapabilmesi hedefiyle bir projemiz vardı. Girişimci Kadınlar Projesi bizim bu amacımızla da örtüşüyor. Kadınlar evlerinden bile bu online satış sistemine dahil olabiliyorlar. Başlı başına Rotary kulüpleri bile önemli sayıda potansiyel müşteri portföyünüze katılmış oluyor. Çağımız da o yönde gelişiyor. Büyük alışveriş merkezileri bile artık online satışa yöneliyor. Bizim kadınlarımız da çağa ayak uydurmalılar. Böylesi bir proje bize geldiği zaman seve seve destek olduk. Bilinmeli ki içerisinde kadının ve üretimin olduğu her projede Mezitli Belediyesi vardır" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.