Hacı Özkan, Ahilik Haftasını Kutladı

16.09.2019 - 13:41, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Hacı Özkan, Ahilik Haftasını Kutladı

Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı ve "Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir." dedi

Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Ahilik Haftası dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "13. Yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan Ahilik, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas almıştır. Esnaf ve sanatkârlığı, meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuyla harmanlayan Ahilik kültürü, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynamıştır. Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir. Ahilik Haftasını kutluyor, bu vesileyle düzenlenen etkinliklerin Ahilik kültürünün yaşatılmasına katkı sağlamasını diliyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere, değerli hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum."
Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı ve "Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir." dedi

Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Ahilik Haftası dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"13. Yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan Ahilik, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas almıştır.

Esnaf ve sanatkârlığı, meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuyla harmanlayan Ahilik kültürü, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynamıştır.

Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir.

Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir.

Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir.

Ahilik Haftasını kutluyor, bu vesileyle düzenlenen etkinliklerin Ahilik kültürünün yaşatılmasına katkı sağlamasını diliyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere, değerli hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.