İyi Parti'den CHP ile yapılan ittifak açıklaması

Siyaset 14.12.2018 - 16:25, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

İyi Parti'den CHP ile yapılan ittifak açıklaması

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Müsavat Dervişoğlu, yerel seçimlere ilişkin İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında alınan “Güç Birliği” kararı ile ilgili açıklamada bulundu.

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Müsavat Dervişoğlu, yerel seçimlere ilişkin İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında alınan “Güç Birliği” kararı ile ilgili açıklamada bulundu. Dervişoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:   Bildiğiniz gibi Türkiye, 31 Mart Yerel Seçimleri için yoğun bir siyasi hareketliliğe sahne oluyor.   Türk siyasetinde bir süredir gereklilik haline gelmiş görünen, ittifak ya da iş birliği arayışları, siyasi yelpazenin her kanadında kendini gösteriyor.   İYİ Parti’yle Cumhuriyet Halk Partisi arasında devam eden, “Yerel Seçimde Güç Birliği” arayışları malumunuz olduğu üzere anlaşmayla sonuçlandı.   Buna göre;   İYİ Parti’nin, Manisa, Balıkesir, Denizli, Trabzon, Kocaeli, Konya, Samsun, Kayseri, Gaziantep ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayları, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından,   Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Hatay, Muğla, Eskişehir, Antalya, Adana, Tekirdağ ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayları da İYİ Parti tarafından desteklenecek.   Öncelikle bu güç birliğinin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.   İYİ Parti ve onun saygıdeğer Genel Başkanı’nın, ilk günden bu yana ısrarla ifade ettikleri hususu bir kez daha dikkatinize sunmak isterim;   ‘‘İYİ Parti siyaseti ilkeler üzerinden yürütmeye kararlıdır.’’   Bu ifade, Türkiye’nin bir süredir alıştırıldığı “ilkesiz siyaset” gerçeği göz önüne alındığında, herhangi bir ifade değildir.   Siyasete ilkeler ışığında yapmak, siyasetin her daim taşıması gereken bir sorumluluğun tarifidir.   Biliniz ki, İYİ Parti bugüne kadar olduğu gibi, güç birliği görüşmelerinde de ilkeli siyaset anlayışından ve sorumluluklarından taviz vermemiştir.   Bu süreçte, Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli Genel Başkanı ve çalışma arkadaşlarının gösterdiği hassasiyet de, kıymetler hanemizde yer edinmiştir.   Umudumuz odur ki, güç birliği konusunda sağlanan uzlaşı, Türk siyasetinde yeni bir perde açacaktır.
İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Müsavat Dervişoğlu, yerel seçimlere ilişkin İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında alınan “Güç Birliği” kararı ile ilgili açıklamada bulundu.
İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Müsavat Dervişoğlu, yerel seçimlere ilişkin İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında alınan “Güç Birliği” kararı ile ilgili açıklamada bulundu. Dervişoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
Bildiğiniz gibi Türkiye, 31 Mart Yerel Seçimleri için yoğun bir siyasi hareketliliğe sahne oluyor.
 
Türk siyasetinde bir süredir gereklilik haline gelmiş görünen, ittifak ya da iş birliği arayışları, siyasi yelpazenin her kanadında kendini gösteriyor.
 
İYİ Parti’yle Cumhuriyet Halk Partisi arasında devam eden, “Yerel Seçimde Güç Birliği” arayışları malumunuz olduğu üzere anlaşmayla sonuçlandı.
 
Buna göre;
 
İYİ Parti’nin, Manisa, Balıkesir, Denizli, Trabzon, Kocaeli, Konya, Samsun, Kayseri, Gaziantep ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayları, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından,
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Hatay, Muğla, Eskişehir, Antalya, Adana, Tekirdağ ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayları da İYİ Parti tarafından desteklenecek.
 
Öncelikle bu güç birliğinin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
 
İYİ Parti ve onun saygıdeğer Genel Başkanı’nın, ilk günden bu yana ısrarla ifade ettikleri hususu bir kez daha dikkatinize sunmak isterim;
 
‘‘İYİ Parti siyaseti ilkeler üzerinden yürütmeye kararlıdır.’’
 
Bu ifade, Türkiye’nin bir süredir alıştırıldığı “ilkesiz siyaset” gerçeği göz önüne alındığında, herhangi bir ifade değildir.
 
Siyasete ilkeler ışığında yapmak, siyasetin her daim taşıması gereken bir sorumluluğun tarifidir.
 
Biliniz ki, İYİ Parti bugüne kadar olduğu gibi, güç birliği görüşmelerinde de ilkeli siyaset anlayışından ve sorumluluklarından taviz vermemiştir.
 
Bu süreçte, Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli Genel Başkanı ve çalışma arkadaşlarının gösterdiği hassasiyet de, kıymetler hanemizde yer edinmiştir.
 
Umudumuz odur ki, güç birliği konusunda sağlanan uzlaşı, Türk siyasetinde yeni bir perde açacaktır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.