İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca Hüseyin Nihal Atsız'ı andı

Siyaset 11.12.2018 - 20:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca Hüseyin Nihal Atsız'ı andı

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca Hüseyin Nihal Atsız'ı vefatının 43. yıldönümünde yayınladığı mesajla andı

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca mesajında şu ifadelere yer verdi: Hüseyin Nihal Atsız Türkiye'nin komünizm ve benzeri akımlardan etkilendiği ve Türklüğün bu cephelere karşı savaş verdiği bir ortamda, Türk olarak varlığı korumanın yolunu araştıran bir düşünce adamıdır.  Türk varlığını korumanın yolunun Türk milliyetçiliğinde yani Türkçülükte olduğunu benimsemiştir. Türk'ün kahramanlık ruhunu, kahramanlık şuurunu daha çok öne çıkaran bir düşünür, tarihçi, şair ve fikir adamı olan Atsız, yaşamı boyunca Türkçülüğünden hiç taviz vermemiş, yazdığı makaleler ve çıkardığı dergiler yüzünden hakkında birçok kez dava açılsa da, bu yüzden büyük sıkıntılar çekse de düşüncelerini kararlılıkla savunan bir ülkücü olmuştur. Kararlı duruşu, olgun ve üstün kişiliği, ciddi karakteri ile yılmayan, yıldırılamayan bir dava adamı olan, hayatının hiçbir döneminde güce ve iktidara karşı boyun eğmeyen büyük Türkçü Hüseyin Nihal Atsız'ı, vefatının 43. yıldönümünde saygıyla anıyorum.
İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca Hüseyin Nihal Atsız'ı vefatının 43. yıldönümünde yayınladığı mesajla andı

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca mesajında şu ifadelere yer verdi:

Hüseyin Nihal Atsız Türkiye'nin komünizm ve benzeri akımlardan etkilendiği ve Türklüğün bu cephelere karşı savaş verdiği bir ortamda, Türk olarak varlığı korumanın yolunu araştıran bir düşünce adamıdır.  Türk varlığını korumanın yolunun Türk milliyetçiliğinde yani Türkçülükte olduğunu benimsemiştir.

Türk'ün kahramanlık ruhunu, kahramanlık şuurunu daha çok öne çıkaran bir düşünür, tarihçi, şair ve fikir adamı olan Atsız, yaşamı boyunca Türkçülüğünden hiç taviz vermemiş, yazdığı makaleler ve çıkardığı dergiler yüzünden hakkında birçok kez dava açılsa da, bu yüzden büyük sıkıntılar çekse de düşüncelerini kararlılıkla savunan bir ülkücü olmuştur.

Kararlı duruşu, olgun ve üstün kişiliği, ciddi karakteri ile yılmayan, yıldırılamayan bir dava adamı olan, hayatının hiçbir döneminde güce ve iktidara karşı boyun eğmeyen büyük Türkçü Hüseyin Nihal Atsız'ı, vefatının 43. yıldönümünde saygıyla anıyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.