İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı Kristal-İş Tarsus Grev Çadırını Ziyaret Etti

24.01.2019 - 17:58, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı Kristal-İş Tarsus Grev Çadırını Ziyaret Etti

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, İl Başkan Yardımcısı Hande Eren, İl yöneticisi İsmail Hakkı Ulasoglu grev çadırını ziyaret ederek Kristal-İş Tarsus Şube Başkanı Ahmet Yasin Özdemir, diğer şube yöneticileri ve İzocam işçisi üyeler ile görüştü.

İzocam Tic.ve San.A.Ş 'ye ait Kocaeli Dilovası ve Mersin Tarsus üretim tesislerinde 18 Ocak 2019 tarihinde başlayan grevin 6. Gününde, Kristal-İş Sendika üyelerine destek vermek ve haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, İl Başkan Yardımcısı Hande Eren, İl yöneticisi İsmail Hakkı Ulasoglu grev çadırını ziyaret ederek Kristal-İş Tarsus Şube Başkanı Ahmet Yasin Özdemir, diğer şube yöneticileri ve İzocam işçisi üyeler ile görüştü. İYİ Parti Mersin Heyeti grev çadırında işçilerle birlikte çay içerek, işçilerin süreçle ilgili talep ve beklentilerini dinledi. Heyet adına İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik grevdeki işçilere hitaben yaptığı konuşmada, İYİ Parti’nin her zaman işçilerin sesi olacağını, bu grevin Meclis çatısı altında da, Parti sözcüleri aracılığıyla gündeme getirileceğini ifade etti. İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı'ndan ziyaret ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı olarak Kristal-İş ile İzocam arasında gelişen durumu üzülerek takip etmekteyiz. Yaşanan süreçte maalesef İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş.’de çalışan Kristal-İş Sendikası’na üye işçiler, sendika yönetimi ile işyerleri arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve başladı. Taraflar arasındaki görüşmeler sırasında idari maddeler konusunda uzlaşı sağlansa da konu ücret hususuna gelince taraflar arasında uzlaşı sağlanamadı. Şirketin kar etmediği ve süre gelen ekonomik krizin sebep olarak gösterildiği görüşmelerde İzocam’ın sendikaya vermiş olduğu ücret zam teklifi de geri çekildi. Bunun yanı sıra sendikalaşma sürecinde işten çıkarılan işçilerin geri alınması talebi de kabul edilmedi. Çalışan işçi vatandaşlarımızın aldığı ikramiyelerin maaşın içerisinde gösterilmeye çalışması, enflasyonun 20,3 olduğu ülkemizde, böylesi bir ekonomik durumda önerilen zam oranın bu oranın 7’sine tekabül eden 185 TL olmasını vicdansızlık olarak görmekteyiz. Oranlar arasında uçurum vardır. Enflasyonun pazarlığı olmamalıdır. İşçinin hakkı verilmelidir."
İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, İl Başkan Yardımcısı Hande Eren, İl yöneticisi İsmail Hakkı Ulasoglu grev çadırını ziyaret ederek Kristal-İş Tarsus Şube Başkanı Ahmet Yasin Özdemir, diğer şube yöneticileri ve İzocam işçisi üyeler ile görüştü.

İzocam Tic.ve San.A.Ş 'ye ait Kocaeli Dilovası ve Mersin Tarsus üretim tesislerinde 18 Ocak 2019 tarihinde başlayan grevin 6. Gününde, Kristal-İş Sendika üyelerine destek vermek ve haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, İl Başkan Yardımcısı Hande Eren, İl yöneticisi İsmail Hakkı Ulasoglu grev çadırını ziyaret ederek Kristal-İş Tarsus Şube Başkanı Ahmet Yasin Özdemir, diğer şube yöneticileri ve İzocam işçisi üyeler ile görüştü.

İYİ Parti Mersin Heyeti grev çadırında işçilerle birlikte çay içerek, işçilerin süreçle ilgili talep ve beklentilerini dinledi. Heyet adına İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik grevdeki işçilere hitaben yaptığı konuşmada, İYİ Parti’nin her zaman işçilerin sesi olacağını, bu grevin Meclis çatısı altında da, Parti sözcüleri aracılığıyla gündeme getirileceğini ifade etti.

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı'ndan ziyaret ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı olarak Kristal-İş ile İzocam arasında gelişen durumu üzülerek takip etmekteyiz. Yaşanan süreçte maalesef İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş.’de çalışan Kristal-İş Sendikası’na üye işçiler, sendika yönetimi ile işyerleri arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve başladı. Taraflar arasındaki görüşmeler sırasında idari maddeler konusunda uzlaşı sağlansa da konu ücret hususuna gelince taraflar arasında uzlaşı sağlanamadı. Şirketin kar etmediği ve süre gelen ekonomik krizin sebep olarak gösterildiği görüşmelerde İzocam’ın sendikaya vermiş olduğu ücret zam teklifi de geri çekildi. Bunun yanı sıra sendikalaşma sürecinde işten çıkarılan işçilerin geri alınması talebi de kabul edilmedi.

Çalışan işçi vatandaşlarımızın aldığı ikramiyelerin maaşın içerisinde gösterilmeye çalışması, enflasyonun 20,3 olduğu ülkemizde, böylesi bir ekonomik durumda önerilen zam oranın bu oranın 7’sine tekabül eden 185 TL olmasını vicdansızlık olarak görmekteyiz. Oranlar arasında uçurum vardır. Enflasyonun pazarlığı olmamalıdır. İşçinin hakkı verilmelidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.