Japon Filmleri Mersin’de

Kültür-Sanat 27.11.2018 - 14:02, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Japon Filmleri Mersin’de

Mersin Türk Japon Derneği, Japon Filmleri Gösterimi ile bir gün sürecek sinema şölenini Mersinlilerle buluşturacak.

Mersin Türk Japon Dostluk Derneği, Japonya Ankara Büyükelçiliği ve Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle düzenleyeceği Japon Filmleri Gösterimi’ni, 30 Kasım 2018 Cuma günü  saat: 09.30’dan itibaren Mersin Üni. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşturacak. Etkinlikte, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi de bir konferansla yer alacak.      Gösterimde, Yuzo Asahara’nın “Samuray Mutfağının Hikayesi” ve Makoto Shinkai’nin “Senin Adın” adlı animasyon filminin yanı sıra, eğitimini Kyoto Seika Üniversitesi’nde tamamlayan karşılaştırmalı medya ve edebiyatının deneyimli isimlerinden Selen Çalık “Japon Anime Sineması” üzerine, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ise “Türk – Japon İlişkileri” üzerine birer konferans gerçekleştirecek. Mersin Türk Japon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Cengiz yaptığı açıklamada; “Tarihi oldukça eskilere dayanan Türk-Japon dostluğunu güçlendirmek, özellikle kardeş şehir Kushimoto ile karşılıklı kültürel alış veriş yoluyla halklarımızı birbirine yakınlaştırmak üzere çeşitli etkinlikler yapmaya özen göstermekteyiz. Bu kez ise dünya anime sinemasının en başarılı örneklerine imza atan Japon Sineması’nı halkımızla buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Etkinliğimize katılarak bizleri onore eden Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve eleştirmen Selen Çalık’a Mersinliler adına ayrıca teşekkür ediyorum”, dedi.       Etkinlikler ücretsiz olup tüm sinemaseverler davetlidir.     Program 09.30: Film Gösterimi: Samuray Mutfağının Hikayesi (Bushi No Kondate) 11.30: Konferans: Türk Japon İlişkileri/Akio Miyajima (Büyükelçi) 12.30: Kokteyl 13.30: Konferans: Japon Anime Sineması/Selen Çalık 15.00: Film Gösterimi: Senin Adın (Kimi No Na Wa)
Mersin Türk Japon Derneği, Japon Filmleri Gösterimi ile bir gün sürecek sinema şölenini Mersinlilerle buluşturacak.

Mersin Türk Japon Dostluk Derneği, Japonya Ankara Büyükelçiliği ve Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle düzenleyeceği Japon Filmleri Gösterimi’ni, 30 Kasım 2018 Cuma günü  saat: 09.30’dan itibaren Mersin Üni. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşturacak. Etkinlikte, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi de bir konferansla yer alacak.

     Gösterimde, Yuzo Asahara’nın “Samuray Mutfağının Hikayesi” ve Makoto Shinkai’nin “Senin Adın” adlı animasyon filminin yanı sıra, eğitimini Kyoto Seika Üniversitesi’nde tamamlayan karşılaştırmalı medya ve edebiyatının deneyimli isimlerinden Selen Çalık “Japon Anime Sineması” üzerine, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ise “Türk – Japon İlişkileri” üzerine birer konferans gerçekleştirecek.

Mersin Türk Japon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Cengiz yaptığı açıklamada; “Tarihi oldukça eskilere dayanan Türk-Japon dostluğunu güçlendirmek, özellikle kardeş şehir Kushimoto ile karşılıklı kültürel alış veriş yoluyla halklarımızı birbirine yakınlaştırmak üzere çeşitli etkinlikler yapmaya özen göstermekteyiz. Bu kez ise dünya anime sinemasının en başarılı örneklerine imza atan Japon Sineması’nı halkımızla buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Etkinliğimize katılarak bizleri onore eden Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve eleştirmen Selen Çalık’a Mersinliler adına ayrıca teşekkür ediyorum”, dedi. 

     Etkinlikler ücretsiz olup tüm sinemaseverler davetlidir.

    Program

09.30: Film Gösterimi: Samuray Mutfağının Hikayesi (Bushi No Kondate)

11.30: Konferans: Türk Japon İlişkileri/Akio Miyajima (Büyükelçi)

12.30: Kokteyl

13.30: Konferans: Japon Anime Sineması/Selen Çalık

15.00: Film Gösterimi: Senin Adın (Kimi No Na Wa)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.