Kaçmaz, 'Bakanlığın kararı sağlıkçı ve çevreci bir yaklaşım olmuştur.

11.08.2020 - 17:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kaçmaz, 'Bakanlığın kararı sağlıkçı ve çevreci bir yaklaşım olmuştur.

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Tarım Orman Bakanlığının Bitki Koruma ürünlerinde bazı aktif maddelerin yasaklanması ile ilgili önemli bir karara imza atmasının sağlıklı ve çevreci bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Tarım Orman Bakanlığı'nın bu kararı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün İnsan sağlığına önem verenve çevreci bir yaklaşım ile yapmış olduğu çalışmalar neticesindebitki koruma ürünlerinde 1.etapta 16 aktif maddenin 2. Etapta 9 aktif maddenin yasaklanması 7 aktif maddenin kullanımının kısıtlandırılması kararı alması son derece isabetli bir karar olmuştur. Avrupa birliği ve diğer bazı ülkelerde de aynı çalışmalar yapılmış olup bitki koruma ürünlerinde aktif maddeleri yasaklama kararları alınmıştır. Tarım Orman Bakanlığının bu kararı alması, Turunçgil ihraç ettiğimiz ülkeler ile aynı uygulamaların eş güdüm içerisinde yapılması açısından son derece faydalı olmuştur. 2020-2021 Turunçgil ihracat sezonu öncesinde alınan bu kararlarınuygulanması insan sağlığı açısından ve çevre açısından öneminin yanı sıra turunçgil ihraç edilen ülkelerin uygulaması ile eşit olması sektörümüzü rahatlatmıştır. Diğer taraftan Ulusal Turunçgil Konseyi olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde edindiğimiz bilgiye göre;Akdeniz meyve sineği ile ilgili mücadelede, kısır böcek tekniği mücadelesinin ülkemizde uygulaması için Tarım Orman Bakanlığımızın Uluslararası Atom Enerjisine sunmuş olduğu projenin hayata geçirilmesi ülkemiz tarımı adına son derece faydalı bir proje olacaktır. Bu sürecin hızlandırılması turunçgil sektörünün en büyük arzu ve talebidir.
Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Tarım Orman Bakanlığının Bitki Koruma ürünlerinde bazı aktif maddelerin yasaklanması ile ilgili önemli bir karara imza atmasının sağlıklı ve çevreci bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Tarım Orman Bakanlığı'nın bu kararı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün İnsan sağlığına önem verenve çevreci bir yaklaşım ile yapmış olduğu çalışmalar neticesindebitki koruma ürünlerinde 1.etapta 16 aktif maddenin 2. Etapta 9 aktif maddenin yasaklanması 7 aktif maddenin kullanımının kısıtlandırılması kararı alması son derece isabetli bir karar olmuştur.

Avrupa birliği ve diğer bazı ülkelerde de aynı çalışmalar yapılmış olup bitki koruma ürünlerinde aktif maddeleri yasaklama kararları alınmıştır. Tarım Orman Bakanlığının bu kararı alması, Turunçgil ihraç ettiğimiz ülkeler ile aynı uygulamaların eş güdüm içerisinde yapılması açısından son derece faydalı olmuştur.

2020-2021 Turunçgil ihracat sezonu öncesinde alınan bu kararlarınuygulanması insan sağlığı açısından ve çevre açısından öneminin yanı sıra turunçgil ihraç edilen ülkelerin uygulaması ile eşit olması sektörümüzü rahatlatmıştır.

Diğer taraftan Ulusal Turunçgil Konseyi olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde edindiğimiz bilgiye göre;Akdeniz meyve sineği ile ilgili mücadelede, kısır böcek tekniği mücadelesinin ülkemizde uygulaması için Tarım Orman Bakanlığımızın Uluslararası Atom Enerjisine sunmuş olduğu projenin hayata geçirilmesi ülkemiz tarımı adına son derece faydalı bir proje olacaktır.

Bu sürecin hızlandırılması turunçgil sektörünün en büyük arzu ve talebidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.