Kent dinamikleri Mersin'in projeleri için birlikte hareket edecekler.

Ekonomi 09.01.2019 - 10:47, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kent dinamikleri Mersin'in projeleri için birlikte hareket edecekler.

Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Mersin önünü açarak ekonomisinin güçlenmesini sağlayacak projeleri Mersin gündemiyle masaya yatırdı.

MTSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen MEP'in yılın ilk toplantısında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası,Mersin Ticaret Borsası,Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin'deki STK Bileşenleriyle bir araya gelerek, Mersin'in olmazsa olmaz projelerini takip etme ve birlikte hareket etme kararı aldı. Kent dinamiklerinin Mersin'in geleceği adına birliktelik gerçekleştirdiği bu önemli toplantının açılış konuşmasını yapan MEP Dönem Başkanı Özcan Demir, konuşmasında Çukurova Havaalanının son durumu ,OSB-Otoban Bağlantı Yolu, yapımına başlanan 6,5 km’lik Hal-Liman Kavşağı, Kazanlı Turizm alanındaki tesislerin yapımına başlaması, Lojistik  Köyü, Serbest Bölgenin Genişlemesi, Akdeniz Dahil Yolu,Mega Endüstri Bölgesi Kurulması,Yeni ArGE Merkezleri Kurulması, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu olduğunu dile getirdi.Ayrıca AVM’nin kent dışına çıkarılması, Çarşıda Otoparklar yapılması, Ticaret ve Sanayi Siteleri kurulması, AGRO Park, Model Fabrikanın OSB’de hayata geçirilmesi gibi  projelerin de  ihtiyaç olduğunu ifade etti. Demir, kent dinamiklerinin ve STK'ların Mersin için bir araya gelmesinin büyük bir kazanım olduğunu ve MEP öncülük ettiği bu toplantı ile "birleştirici bir güç olduğunu göstermiştir" ifadesini kullandı. Toplantıda katılımcılar gündemle ilgili görüş,düşünce ve önerilerini dile getirdiler. Toplantıda Mersin için güç birliğinin devamı ve projelerin takibinin yapılması, bu konuda birlikte hareket edilmesi kararı alındı. Toplantının sonunda Narenciye Festivali sinevizyonu gösterildi. Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ö.Abdullah Özdemir, başarılı bir festival gerçekleştirdiklerini ve Mersin halkının festivaline sahip çıktığını ifade etti.
Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Mersin önünü açarak ekonomisinin güçlenmesini sağlayacak projeleri Mersin gündemiyle masaya yatırdı.

MTSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen MEP'in yılın ilk toplantısında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası,Mersin Ticaret Borsası,Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin'deki STK Bileşenleriyle bir araya gelerek, Mersin'in olmazsa olmaz projelerini takip etme ve birlikte hareket etme kararı aldı.

Kent dinamiklerinin Mersin'in geleceği adına birliktelik gerçekleştirdiği bu önemli toplantının açılış konuşmasını yapan MEP Dönem Başkanı Özcan Demir, konuşmasında Çukurova Havaalanının son durumu ,OSB-Otoban Bağlantı Yolu, yapımına başlanan 6,5 km’lik Hal-Liman Kavşağı, Kazanlı Turizm alanındaki tesislerin yapımına başlaması, Lojistik  Köyü, Serbest Bölgenin Genişlemesi, Akdeniz Dahil Yolu,Mega Endüstri Bölgesi Kurulması,Yeni ArGE Merkezleri Kurulması, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu olduğunu dile getirdi.Ayrıca AVM’nin kent dışına çıkarılması, Çarşıda Otoparklar yapılması, Ticaret ve Sanayi Siteleri kurulması, AGRO Park, Model Fabrikanın OSB’de hayata geçirilmesi gibi  projelerin de  ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Demir, kent dinamiklerinin ve STK'ların Mersin için bir araya gelmesinin büyük bir kazanım olduğunu ve MEP öncülük ettiği bu toplantı ile "birleştirici bir güç olduğunu göstermiştir" ifadesini kullandı.

Toplantıda katılımcılar gündemle ilgili görüş,düşünce ve önerilerini dile getirdiler. Toplantıda Mersin için güç birliğinin devamı ve projelerin takibinin yapılması, bu konuda birlikte hareket edilmesi kararı alındı.

Toplantının sonunda Narenciye Festivali sinevizyonu gösterildi. Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ö.Abdullah Özdemir, başarılı bir festival gerçekleştirdiklerini ve Mersin halkının festivaline sahip çıktığını ifade etti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.