Kitaplar Karda Çiçek Açtı

Kültür-Sanat 15.01.2019 - 11:29, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kitaplar Karda Çiçek Açtı

MYD-Mersin Yazarlar Derneği Mersin’de Edebiyatta bir ilke daha imza attı… ‘Kardelen Kitaplığı’ nı oluşturdu. Karda kitaplar açtı. ‘Kardelen Kitaplığı’nın açılışını Başkan Rüştü Aydın, ressam Nejla Çağlar, yazar ve şairler kurdele keserek yaptılar.

Mersin İli Toroslar ilçesi Güzelyayla Mahallesinde yapılan etkinliğe Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, ressam Nejla Çağlar, yazarlar, şairler ve davetliler ile basın mensupları katıldı. Mersin’de yaşam süren yazarlar ve şairlerin kitaplarının kar üzerinde yapılan sergisi, “Kardelen Kitaplığı” adı ile  Mersin’de ve Türkiye’de bir ilk oldu. Yazarlar kitaplarının kardelen çiçeklerine benzetilmesinden dolayı da çok memnun oldular. Kardan adam yapıp, eline kitap verdiler. Ve mesaj verdiler. MYD-Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, açılış sonrası yaptığı konuşmasında kitap ve yazarı tanıtmanın etkinlikler ile olabileceğine inandığını belirterek; Mersin’in merkezinden 30 km uzaklıktaki Güzelyayla mahallesinde, kar üzerinde kitap sergisi yaparak, “Kardelen Kitaplığı” oluşturarak daha çok insanlara kitap sevdirmeyi ve okutmayı hedeflediklerini söyledi. Böyle sosyal etkinliklerin devam edeceğini belirterek Güzelyayla Mahallesi sakinlerinden dernek üyesi Hilkat Seçkin’e ve dernek yöneticileri ile üyelerine yazarlara şairlere teşekkür etti. Yazar Hilkat Seçkin Güzelyayla’da yapılan kitap etkinliği için üyesi olduğu dernek başkanı, yönetimine ve üyelere teşekkür etti. Yazarlardan Nejmiye Duru; “Bu gün burada kitaplarımız kardelen çiçekleri olup açmışlardır.” Dedi. Şairlerden Remziye Çelik, “Mersin Yazarlar Derneği’nde olmak bir ayrıcalıktır. Yedisinden yetmişine köy demiyoruz yayla demiyoruz, dağda, karda, tarlada, ağaçta bayırda her yerde kitaplarımızı tanıtıyoruz.” Dernek Başkan Yardımcısı Ali Kaplan, “Mersin Yazarlar Derneği Türkiye’de bir ilki başardı. Artık biz kardan adamlara bile kitap okutuyoruz. Bu ülkenin gelişmesinin kalkınmasının yolu kitap okumaktan geçiyor.” Dedi. Dernek Başkan Yardımcısı Yaşar Yılmaz ise çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
MYD-Mersin Yazarlar Derneği Mersin’de Edebiyatta bir ilke daha imza attı… ‘Kardelen Kitaplığı’ nı oluşturdu. Karda kitaplar açtı. ‘Kardelen Kitaplığı’nın açılışını Başkan Rüştü Aydın, ressam Nejla Çağlar, yazar ve şairler kurdele keserek yaptılar.

Mersin İli Toroslar ilçesi Güzelyayla Mahallesinde yapılan etkinliğe Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, ressam Nejla Çağlar, yazarlar, şairler ve davetliler ile basın mensupları katıldı.

Mersin’de yaşam süren yazarlar ve şairlerin kitaplarının kar üzerinde yapılan sergisi, “Kardelen Kitaplığı” adı ile  Mersin’de ve Türkiye’de bir ilk oldu. Yazarlar kitaplarının kardelen çiçeklerine benzetilmesinden dolayı da çok memnun oldular. Kardan adam yapıp, eline kitap verdiler. Ve mesaj verdiler.

MYD-Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, açılış sonrası yaptığı konuşmasında kitap ve yazarı tanıtmanın etkinlikler ile olabileceğine inandığını belirterek; Mersin’in merkezinden 30 km uzaklıktaki Güzelyayla mahallesinde, kar üzerinde kitap sergisi yaparak, “Kardelen Kitaplığı” oluşturarak daha çok insanlara kitap sevdirmeyi ve okutmayı hedeflediklerini söyledi. Böyle sosyal etkinliklerin devam edeceğini belirterek Güzelyayla Mahallesi sakinlerinden dernek üyesi Hilkat Seçkin’e ve dernek yöneticileri ile üyelerine yazarlara şairlere teşekkür etti. Yazar Hilkat Seçkin Güzelyayla’da yapılan kitap etkinliği için üyesi olduğu dernek başkanı, yönetimine ve üyelere teşekkür etti.

Yazarlardan Nejmiye Duru; “Bu gün burada kitaplarımız kardelen çiçekleri olup açmışlardır.” Dedi. Şairlerden Remziye Çelik, “Mersin Yazarlar Derneği’nde olmak bir ayrıcalıktır. Yedisinden yetmişine köy demiyoruz yayla demiyoruz, dağda, karda, tarlada, ağaçta bayırda her yerde kitaplarımızı tanıtıyoruz.” Dernek Başkan Yardımcısı Ali Kaplan, “Mersin Yazarlar Derneği Türkiye’de bir ilki başardı. Artık biz kardan adamlara bile kitap okutuyoruz. Bu ülkenin gelişmesinin kalkınmasının yolu kitap okumaktan geçiyor.” Dedi. Dernek Başkan Yardımcısı Yaşar Yılmaz ise çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.