Kızıltan '23 Nisan, Türk halkının geleceğe sahip çıktığı gündür'

22.04.2019 - 14:10, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kızıltan '23 Nisan, Türk halkının geleceğe sahip çıktığı gündür'

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Ayhan Kızıltan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan bir mesaj yayınladı. Başkan Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan, binlerce yıllık tarihimizin Cumhuriyetle taçlandırılmasıdır.  23 Nisan 1920 milletimiz için hayati değer taşıyan bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan, bu topraklarda yaşayan herkesin ruh birliğiyle, yüzlerce yılın oluşturduğu kardeşlik bağlarıyla, mozaikten mermere dönüşen ayrılmaz yapısıyla egemenliğini kazandığı, vatanına ve geleceğine sahip çıktığı gündür. 23 Nisan, binlerce yıllık tarihi derinliğe sahip olan ve bir asra yaklaşan bir Cumhuriyet değeri ile bu tarihi taçlandıran aziz milletimizin onur ve gurur günüdür.   Dünyada çocuklara armağan edilen tek gün ve milli bayram olan 23 Nisan, büyük Atatürk’ün ifade ettiği “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” vecizesiyle, milletine inanan bir liderin ve vefakar atalarımızın bize armağan ettiği bir gündür. Ülkemiz demokrasisinin, bireyin merkeze alınmasının ilk adımlarının atıldığı, bugünkü sosyal, siyasal ve ekonomik gelişmişliğimizin temelinin atıldığı gündür 23 Nisan. Artık bizden beklenen şey, büyük fedakarlıkla bu vatanı bize yurt yapanlara layık olmaktır. Bunun yolu ise, geçmişimizi unutmamak ve bize emanet edilen değerleri geliştirerek geleceğe taşımaktır. Bu büyük günün emanet edildiği çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek asli görevimiz olmalıdır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hedefe giden bu yolda daha çok çalışacağız, Cumhuriyet ve demokrasi değerlerini savunan ve geliştiren öncü kurum olacağız. Bu anlamda, bugünü bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Vatan ve Millet kavramlarının ne olduğunu çok iyi bilen birinci Meclisin tüm üyelerini, aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm Mersinlilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı gözlerinden öpüyoruz.”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Ayhan Kızıltan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan bir mesaj yayınladı. Başkan Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan, binlerce yıllık tarihimizin Cumhuriyetle taçlandırılmasıdır.  23 Nisan 1920 milletimiz için hayati değer taşıyan bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan, bu topraklarda yaşayan herkesin ruh birliğiyle, yüzlerce yılın oluşturduğu kardeşlik bağlarıyla, mozaikten mermere dönüşen ayrılmaz yapısıyla egemenliğini kazandığı, vatanına ve geleceğine sahip çıktığı gündür. 23 Nisan, binlerce yıllık tarihi derinliğe sahip olan ve bir asra yaklaşan bir Cumhuriyet değeri ile bu tarihi taçlandıran aziz milletimizin onur ve gurur günüdür.   Dünyada çocuklara armağan edilen tek gün ve milli bayram olan 23 Nisan, büyük Atatürk’ün ifade ettiği “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” vecizesiyle, milletine inanan bir liderin ve vefakar atalarımızın bize armağan ettiği bir gündür. Ülkemiz demokrasisinin, bireyin merkeze alınmasının ilk adımlarının atıldığı, bugünkü sosyal, siyasal ve ekonomik gelişmişliğimizin temelinin atıldığı gündür 23 Nisan. Artık bizden beklenen şey, büyük fedakarlıkla bu vatanı bize yurt yapanlara layık olmaktır. Bunun yolu ise, geçmişimizi unutmamak ve bize emanet edilen değerleri geliştirerek geleceğe taşımaktır. Bu büyük günün emanet edildiği çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek asli görevimiz olmalıdır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hedefe giden bu yolda daha çok çalışacağız, Cumhuriyet ve demokrasi değerlerini savunan ve geliştiren öncü kurum olacağız.
Bu anlamda, bugünü bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Vatan ve Millet kavramlarının ne olduğunu çok iyi bilen birinci Meclisin tüm üyelerini, aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm Mersinlilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı gözlerinden öpüyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.