Kızıltan 'Kamu özel sektör işbirliğini görmek umut veriyor'

Ekonomi 02.11.2018 - 09:44, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kızıltan 'Kamu özel sektör işbirliğini görmek umut veriyor'

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, “Geçmişteki açıklamalarımızda olduğu gibi bir kez daha vurgulamak isterim ki enflasyonla mücadele ne tek başına kamunun ne de tek başına özel sektörün üstesinden gelebileceği bir konudur. Bu bağlamda devletimizi özel sektörümüzün yanında görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Hazine ve Maliye Bakanı tarafından açıklanan 2018 yılı ÖTV ve KDV indirimlerine yönelik değerlendirmede bulundu. Ekonominin geçtiği zorlu süreci hatırlatan Başkan Kızıltan, “Geçmişteki açıklamalarımızda olduğu gibi bir kez daha vurgulamak isterim ki enflasyonla mücadele ne tek başına kamunun ne de tek başına özel sektörün üstesinden gelebileceği bir konudur. Bu bağlamda devletimizi özel sektörümüzün yanında görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. Kızıltan mesajını şöyle sürdürdü: “İllerin Ticaret ve Sanayi Odaları olarak özellikle sektörlerin omurgası olan Meslek Komitelerinde alınan kararları TOBB’a bildiriyoruz. TOBB’a iletilen kararların etkin şekilde kamunun ilgili kurumlarına iletilmesinden ve bunun olumlu sonuçlar vermesinden çok memnunuz. Özellikle mobilya, beyaz eşya, otomotiv ve konut sektörlerindeki KDV indirimlerinin piyasadaki psikolojik baskıyı da kıracağına inanıyoruz. Hem iç ticaret döngüsünde ciddi bir hareketlenmeye hem de ulusal ve uluslararası anlamda iş yapan firmalarımızın eksiklerini tamamlamasına yardımcı olacağına inanıyoruz. Üye ve Komitelerimizden gelen bu taleplerin Hükümet nezdinde karşılık bulması bizleri daha da umutlandırmaktadır. Piyasalardaki durgunluğu gidermeye yönelik bu tip önlemlerin zor günler yaşayan sektörlerimize faydalı olacağını düşünüyoruz. Çözüm bekleyen diğer sektörlerimize yönelik de benzer önlemlerin en yakın zamanda hayata geçirilmesini diliyoruz.  
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, “Geçmişteki açıklamalarımızda olduğu gibi bir kez daha vurgulamak isterim ki enflasyonla mücadele ne tek başına kamunun ne de tek başına özel sektörün üstesinden gelebileceği bir konudur. Bu bağlamda devletimizi özel sektörümüzün yanında görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Hazine ve Maliye Bakanı tarafından açıklanan 2018 yılı ÖTV ve KDV indirimlerine yönelik değerlendirmede bulundu. Ekonominin geçtiği zorlu süreci hatırlatan Başkan Kızıltan, “Geçmişteki açıklamalarımızda olduğu gibi bir kez daha vurgulamak isterim ki enflasyonla mücadele ne tek başına kamunun ne de tek başına özel sektörün üstesinden gelebileceği bir konudur. Bu bağlamda devletimizi özel sektörümüzün yanında görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Kızıltan mesajını şöyle sürdürdü:
“İllerin Ticaret ve Sanayi Odaları olarak özellikle sektörlerin omurgası olan Meslek Komitelerinde alınan kararları TOBB’a bildiriyoruz. TOBB’a iletilen kararların etkin şekilde kamunun ilgili kurumlarına iletilmesinden ve bunun olumlu sonuçlar vermesinden çok memnunuz.
Özellikle mobilya, beyaz eşya, otomotiv ve konut sektörlerindeki KDV indirimlerinin piyasadaki psikolojik baskıyı da kıracağına inanıyoruz. Hem iç ticaret döngüsünde ciddi bir hareketlenmeye hem de ulusal ve uluslararası anlamda iş yapan firmalarımızın eksiklerini tamamlamasına yardımcı olacağına inanıyoruz.
Üye ve Komitelerimizden gelen bu taleplerin Hükümet nezdinde karşılık bulması bizleri daha da umutlandırmaktadır. Piyasalardaki durgunluğu gidermeye yönelik bu tip önlemlerin zor günler yaşayan sektörlerimize faydalı olacağını düşünüyoruz. Çözüm bekleyen diğer sektörlerimize yönelik de benzer önlemlerin en yakın zamanda hayata geçirilmesini diliyoruz.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.