Kocamaz'dan 3 Ocak Mersin'in Kurtuluşunun 99. yıldönümü mesajı

03.01.2021 - 10:56, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kocamaz'dan 3 Ocak Mersin'in Kurtuluşunun 99. yıldönümü mesajı

İYİ Parti Genel Idare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz 3 Ocak Mersin'in Kurtuluşunun 99. yıldönümü dolayıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

İYİ Parti Genel Idare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: Bundan tam 99 yıl öncesinde ve Maalesef Osmanlı Devletini son dönemlerinde Ülkemizin bir çok bölgesi İttifak devletleri tarafından işgal edilmiş,bu yaşadığımız bölge(Çukurova)’da Fransızların payına düşmüştü. Fransızlar bölgede yaşayan Ermenilerin ve diğer yerli işbirlikçilerin ihanetiyle bölgeye yerleşmişler ve yerli halka tam da kendilerine yakıştığı gibi zulme ve işkenceye başlamışlardı. Özellikle Ermenilerin yoğun yaşadığı Adana’nın Feke ve Saimbeyli ilçelerinde Fransızlarla işbirliği yapan Ermeniler yerel halkı diri diri fırınlarda yakarak tebaası oldukları  Osmanlı Devletine olan kin ve nefretlerini böyle sergilemişlerdi. Mersin ve Tarsusta da yakma olayları olmasa da halka zulümler her geçen gün yoğunlaştırılıyordu. Oysa Türk Milleti zulme boyun eğmez,asla esir edilemezdi! İşte bu nedenle kirli Fransız çizmeleriyle kirletilmek istenen bu toprakları ne pahasına olursa olsun yeniden özgürlüğüne kavuşturmak gerekiyordu. Aziz Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile birlikte Anadolu’nun değişik bölgelerinde önceden başlatılan Kuvâ-yi Milliye hareketleri de daha da anlam kazanıyordu. İşte o dönemde sorumluluk üstlenen bir grup Vatan ve Millet sevdalısı yiğit,münferit çete guruplarını bir araya getirerek Fransızlara karşı bir harekat başlattılar. İlk kıvılcım Gülek-Karboğazı’nda yakıldı. Orada 44 Gülekli Kahraman koskoca bir Fransız taburunu esir aldı. Bu olay Çukurova’nın değişik bölgelerinde kurtuluş mücadelesi veren Kuvâ-yi Milliyeci’lere de moral oldu. Çok büyük Mücadelelerin ardından Ankara Antlaşmasıyla Fransızlar bölgeyi terketmek zorunda kaldılar. Ve en sonunda 27 Aralık 1921’de Tarsus, 3 Ocak 1922’de Mersin, 5 Ocak 1922’de de Adana Fransız işgalinden kurtarıldı. İşte bu gün biz O mücadeleyi verenleri anmak ve Fransız işgalinden Kurtuluşumuzu kutlamak için bu bayramları kutluyoruz. Kurtuluşa kadar Fransızların bölgedeki Ermeniler ve diğer işbirlikçilerle birlikte Halka yaptığı zulüm ve işkenceleri özellikle gençlerimizin iyi öğrenmesi ve asla unutmaması gerekir. Bu gün bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşayabiliyorsak,bunu başta Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları ile birlikte şehadetşerbeti içen onbinlerce Şehit ve Gazilerimize borçluyuz. Ruhları şad,mekanları cennet olsun. Onlara minnettarız. Ve Onlarla gurur duyuyoruz. Gençler “tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyalarını başka milletler çizer!” Coğrafyamızı başka milletlere çizdirmek istemiyorsak,tarihimizi iyi öğrenecek, düşmanlarımızı iyi tanıyacak,geçmişimize sahip çıkacak ve bu toprakların kolay kazanılmadığını da aklımızdan asla çıkarmayacağız! Ne mutlu böyle bi ceddin torunları olan bizlere, Ne mutlu Dahi Atatürk gibi bir Dünya Liderini bağrında çıkaran Milletimize, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Bayramımız Kutlu olsun. Burhanettin Kocamaz İYİ Parti Genel Idare Kurulu Üyesi
İYİ Parti Genel Idare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz 3 Ocak Mersin'in Kurtuluşunun 99. yıldönümü dolayıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

İYİ Parti Genel Idare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bundan tam 99 yıl öncesinde ve
Maalesef Osmanlı Devletini son dönemlerinde Ülkemizin bir çok bölgesi İttifak devletleri tarafından işgal edilmiş,bu yaşadığımız bölge(Çukurova)’da Fransızların payına düşmüştü.
Fransızlar bölgede yaşayan Ermenilerin ve diğer yerli işbirlikçilerin ihanetiyle bölgeye yerleşmişler ve yerli halka tam da kendilerine yakıştığı gibi zulme ve işkenceye başlamışlardı.
Özellikle Ermenilerin yoğun yaşadığı Adana’nın Feke ve Saimbeyli ilçelerinde Fransızlarla işbirliği yapan Ermeniler yerel halkı diri diri fırınlarda yakarak tebaası oldukları  Osmanlı Devletine olan kin ve nefretlerini böyle sergilemişlerdi.

Mersin ve Tarsusta da yakma olayları olmasa da halka zulümler her geçen gün yoğunlaştırılıyordu.

Oysa Türk Milleti zulme boyun eğmez,asla esir edilemezdi!

İşte bu nedenle kirli Fransız çizmeleriyle kirletilmek istenen bu toprakları ne pahasına olursa olsun yeniden özgürlüğüne kavuşturmak gerekiyordu.

Aziz Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile birlikte Anadolu’nun değişik bölgelerinde önceden başlatılan Kuvâ-yi Milliye hareketleri de daha da anlam kazanıyordu.

İşte o dönemde sorumluluk üstlenen bir grup Vatan ve Millet sevdalısı yiğit,münferit çete guruplarını bir araya getirerek Fransızlara karşı bir harekat başlattılar.

İlk kıvılcım Gülek-Karboğazı’nda yakıldı.
Orada 44 Gülekli Kahraman koskoca bir Fransız taburunu esir aldı.

Bu olay Çukurova’nın değişik bölgelerinde kurtuluş mücadelesi veren Kuvâ-yi Milliyeci’lere de
moral oldu.
Çok büyük Mücadelelerin ardından Ankara Antlaşmasıyla Fransızlar bölgeyi terketmek zorunda kaldılar.
Ve en sonunda 27 Aralık 1921’de Tarsus,
3 Ocak 1922’de Mersin, 5 Ocak 1922’de de Adana Fransız işgalinden kurtarıldı.
İşte bu gün biz O mücadeleyi verenleri anmak ve Fransız işgalinden Kurtuluşumuzu kutlamak için bu bayramları kutluyoruz.

Kurtuluşa kadar Fransızların bölgedeki Ermeniler ve diğer işbirlikçilerle birlikte Halka yaptığı zulüm ve işkenceleri özellikle gençlerimizin iyi öğrenmesi ve asla unutmaması gerekir.

Bu gün bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşayabiliyorsak,bunu başta Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları ile birlikte şehadetşerbeti içen onbinlerce Şehit ve Gazilerimize borçluyuz.

Ruhları şad,mekanları cennet olsun.

Onlara minnettarız.
Ve Onlarla gurur duyuyoruz.

Gençler “tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyalarını başka milletler çizer!”

Coğrafyamızı başka milletlere çizdirmek istemiyorsak,tarihimizi iyi öğrenecek,
düşmanlarımızı iyi tanıyacak,geçmişimize sahip çıkacak ve bu toprakların kolay kazanılmadığını da aklımızdan asla çıkarmayacağız!

Ne mutlu böyle bi ceddin torunları olan bizlere,
Ne mutlu Dahi Atatürk gibi bir Dünya Liderini bağrında çıkaran Milletimize,
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Bayramımız Kutlu olsun.
Burhanettin Kocamaz
İYİ Parti Genel Idare Kurulu Üyesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.