Kocamaz 'Gazetecilik Yasası Çıkarılmalı'

22.10.2020 - 14:44, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kocamaz 'Gazetecilik Yasası Çıkarılmalı'

İYİ Parti Genel Kurul Üyesi Burhanettin Kocamaz, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle MGC’yi ziyaret etti. Ziyarette gazetecilik mesleğinin zorluklarına değinen Kocamaz, “Herkesin kolaylıkla ‘gazeteciyim’ diyerek bu işe kalkışmasının önüne geçilmeli, bu konu ile ilgili bir yasa çıkarılmalı” dedi.

İYİ Parti Genel Kurul Üyesi Burhanettin Kocamaz, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek, yönetim ile bir araya geldi. MGC yönetimi nezdinde kentteki tüm gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayan Burhanettin Kocamaz, kendi döneminde imkanları elverdiğince yerel basına destek verdiğini ifade etti. Yerel medyanın geçmişten bu yana bir türlü çözülemeyen sıkıntılarının olduğunu söyleyen Kocamaz, “Biz yerel yönetimde görev yaparken gerek Tarsus’ta gerek Mersin’de yerel basına gücümüz nispetinde sahip çıkmaya çalıştık. Olması gereken de buydu. Belediye gibi kamu kuruluşları ve şehrin önde gelen kuruluşları bu işe sahip çıkmazsa gazetecilik başka amaçlarla da kullanılmaya başlanıyor ki bu işin en kötüsü. Bizim temennimiz bu sıkıntılara bir an önce çözüm bulunması ve bu işin yasasının çıkması. Gazeteciliğin, işsizliğin tırmanışa geçtiği dönemlerde iş bulamayan kişilerin yaptığı bir meslek haline gelmesi üzüntü verici. Bu mesleğin bir prosedürünün olması ve her önüne gelenin gazeteciyim diye ortaya çıkmasının engellenmesi gerekiyor. Sizlere de bu konuda gösterdiğiniz ve göstereceğiniz gayretler için teşekkür ediyorum.” dedi. Gazeteci Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesi olayının 21 Ekim tarihinde gerçekleşmesi ve pandemi sebebiyle bir kutlama yapmayı uygun görmediklerini dile getiren MGC Başkanı R. Kaya Tepe, ziyaretinden dolayı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.
İYİ Parti Genel Kurul Üyesi Burhanettin Kocamaz, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle MGC’yi ziyaret etti. Ziyarette gazetecilik mesleğinin zorluklarına değinen Kocamaz, “Herkesin kolaylıkla ‘gazeteciyim’ diyerek bu işe kalkışmasının önüne geçilmeli, bu konu ile ilgili bir yasa çıkarılmalı” dedi.

İYİ Parti Genel Kurul Üyesi Burhanettin Kocamaz, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek, yönetim ile bir araya geldi. MGC yönetimi nezdinde kentteki tüm gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayan Burhanettin Kocamaz, kendi döneminde imkanları elverdiğince yerel basına destek verdiğini ifade etti. Yerel medyanın geçmişten bu yana bir türlü çözülemeyen sıkıntılarının olduğunu söyleyen Kocamaz, “Biz yerel yönetimde görev yaparken gerek Tarsus’ta gerek Mersin’de yerel basına gücümüz nispetinde sahip çıkmaya çalıştık. Olması gereken de buydu. Belediye gibi kamu kuruluşları ve şehrin önde gelen kuruluşları bu işe sahip çıkmazsa gazetecilik başka amaçlarla da kullanılmaya başlanıyor ki bu işin en kötüsü. Bizim temennimiz bu sıkıntılara bir an önce çözüm bulunması ve bu işin yasasının çıkması. Gazeteciliğin, işsizliğin tırmanışa geçtiği dönemlerde iş bulamayan kişilerin yaptığı bir meslek haline gelmesi üzüntü verici. Bu mesleğin bir prosedürünün olması ve her önüne gelenin gazeteciyim diye ortaya çıkmasının engellenmesi gerekiyor. Sizlere de bu konuda gösterdiğiniz ve göstereceğiniz gayretler için teşekkür ediyorum.” dedi.

Gazeteci Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesi olayının 21 Ekim tarihinde gerçekleşmesi ve pandemi sebebiyle bir kutlama yapmayı uygun görmediklerini dile getiren MGC Başkanı R. Kaya Tepe, ziyaretinden dolayı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.