Kuş Gözlemcisi, Fotoğrafçı ve Araştırmacılar 19. Türkiye Kuş Konferansı’nda Buluştu

23.05.2019 - 11:15, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kuş Gözlemcisi, Fotoğrafçı ve Araştırmacılar 19. Türkiye Kuş Konferansı’nda Buluştu

17-22 Mayıs tarihlerinde Mersin Çamlıyayla’da gerçekleşen Türkiye Kuş Konferansı, Doğa Derneği organizatörlüğünde, Mersin Büyük Şehir Belediyesi, Çamlıyayla Belediyesi, Kızılkaya Yenidünya Derneği’nin desteği ve yerel kurum ve derneklerin katkısıyla düzenlendi.

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Türkiye Kuş Konferansı’nda ilk iki gün, kuşların dağılımı ve ekolojileriyle ilgili yeni bulgular, Türkiye’de kuş araştırmaları, Önemli Kuş Alanları (ÖKA), kuşların koruma durumları, deniz kuşları, kırmızı listeler ve doğa kültürü içinde kuşlar gibi pek çok farklı konuda oturumlar gerçekleştirildi. Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden gelerek konferansa katılan yüze yakın kuş gözlemcisi, fotoğrafçı ve araştırmacı sonraki günlerde birer Önemli Doğa Alanı (ÖDA) olan Bolkar Dağı ve Göksu Deltası’nda kuş gözlem etkinlikleri gerçekleştirerek bölgenin kuşlarını ve doğasını tanıma şansı buldu.   19. Türkiye Kuş Konferansı hakkında açıklama yapan Doğa Derneği Genel Koordinatörü Dicle Tuba Kılıç: “Kuşlara gönül verenlerin desteğiyle bu sene 19’uncusunu düzenlediğimiz Türkiye Kuş Konferansı’nı Mersin Çamlıyayla’da gerçekleştirdik. Her sene farklı yerlerden gelen yüzlerce kuş gözlemcisi, fotoğrafçı ve araştırmacı Türkiye Kuş Konferansı’nda kuşların ve doğamızın korunması için bir araya geliyor. Dileğimiz, bu tarz buluşmaların çoğalması ve doğamızın ayrılmaz bir parçası olan kuşların korunması için çalışan insanların bir araya gelmesi. Bu amaçla yola çıkan bizlere destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla Belediyesi, Kızılkaya Yenidünya Derneği’ne ve destek olan tüm kurum ve kişilere çok teşekkür ederiz.” dedi.  
17-22 Mayıs tarihlerinde Mersin Çamlıyayla’da gerçekleşen Türkiye Kuş Konferansı, Doğa Derneği organizatörlüğünde, Mersin Büyük Şehir Belediyesi, Çamlıyayla Belediyesi, Kızılkaya Yenidünya Derneği’nin desteği ve yerel kurum ve derneklerin katkısıyla düzenlendi.

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Türkiye Kuş Konferansı’nda ilk iki gün, kuşların dağılımı ve ekolojileriyle ilgili yeni bulgular, Türkiye’de kuş araştırmaları, Önemli Kuş Alanları (ÖKA), kuşların koruma durumları, deniz kuşları, kırmızı listeler ve doğa kültürü içinde kuşlar gibi pek çok farklı konuda oturumlar gerçekleştirildi. Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden gelerek konferansa katılan yüze yakın kuş gözlemcisi, fotoğrafçı ve araştırmacı sonraki günlerde birer Önemli Doğa Alanı (ÖDA) olan Bolkar Dağı ve Göksu Deltası’nda kuş gözlem etkinlikleri gerçekleştirerek bölgenin kuşlarını ve doğasını tanıma şansı buldu.
 
19. Türkiye Kuş Konferansı hakkında açıklama yapan Doğa Derneği Genel Koordinatörü Dicle Tuba Kılıç: “Kuşlara gönül verenlerin desteğiyle bu sene 19’uncusunu düzenlediğimiz Türkiye Kuş Konferansı’nı Mersin Çamlıyayla’da gerçekleştirdik. Her sene farklı yerlerden gelen yüzlerce kuş gözlemcisi, fotoğrafçı ve araştırmacı Türkiye Kuş Konferansı’nda kuşların ve doğamızın korunması için bir araya geliyor. Dileğimiz, bu tarz buluşmaların çoğalması ve doğamızın ayrılmaz bir parçası olan kuşların korunması için çalışan insanların bir araya gelmesi. Bu amaçla yola çıkan bizlere destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla Belediyesi, Kızılkaya Yenidünya Derneği’ne ve destek olan tüm kurum ve kişilere çok teşekkür ederiz.” dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.