Kuvayı Milliye Destanı’nı Türkü Ve Slaytlarla Anlattılar

27.05.2019 - 17:54, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kuvayı Milliye Destanı’nı Türkü Ve Slaytlarla Anlattılar

Yenişehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele’nin 100. Yılını, bir hafta boyunca süren etkinliklerle kutladı.

100. Yıl kutlamaları kapsamındaki son müzikal gösteride vatandaşlar, Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye destanını dinleme, o görkemli destana ilham veren Kurtuluş Savaşı’nın siyah beyaz görüntülerini bir kez daha izleme şansı yakaladılar.    Yenişehir Belediyesi, Milli Mücadele’nin 100. Yılı etkinliklerine Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi ile birlikte düzenlenen Tuğba Yurt konseriyle ve fener alayıyla başlamıştı. Bir haftaya yayılan kutlamalar kapsamında Yenişehir Belediyesi, dünyaca ünlü keman virtüözü Hasan Gökçe Yorgun ve piyanist Jiao Li'yi de Mersinlilerle buluşturdu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadelenin 100. Yılı kutlamalarının son gösterisinde ise ünlü halk müziği sanatçısı ve bağlama virtüözü Turhan Alıcı ile ekip arkadaşları sahne aldı. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkü ve Slaytlarla Kuvayı Milliye Destanı’ gösterisinde Turhan Alıcı ve diğer sanatçılar, Nazım Hikmet’in Kuvvayı Milliye Destanı’nı seslendirdi. Türküler söylenirken, destan anlatılırken sahnenin arka planının da Kurtuluş Savaşı yıllarında cephelerde ve cephe gerisinde çekilmiş fotoğraflar gösterildi. Etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş, Kurtuluş Savaşı destanını bir kez daha dinleme, o görkemli destanın siyah beyaz görüntülerini bir kez daha izleme şansı yakaladı. Etkinliğin sonunda sahneye çıkarak Turhan Alıcı’ya ve sanatçılara teşekkür eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kurtuluş Savaşı bir destandır. Yeni nesillerin Kurtuluş Savaşı destanını bilmesi, anlaması gerekir. Yenişehir Belediyesi olarak bu amaçla 19 Mayıs etkinliklerini bir haftaya yaydık. Gençler ister Yenişehir Belediyesi yapar diyerek hem gençlerimizin isteklerini yerine getirdik, hem de Kurtuluş Savaşımızı yeni nesle anlattık” dedi. Sanatçı Turhan Alıcı da “Bize bu sahneyi veren, bize bu türküleri söyleme şansı veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.    
Yenişehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele’nin 100. Yılını, bir hafta boyunca süren etkinliklerle kutladı.

100. Yıl kutlamaları kapsamındaki son müzikal gösteride vatandaşlar, Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye destanını dinleme, o görkemli destana ilham veren Kurtuluş Savaşı’nın siyah beyaz görüntülerini bir kez daha izleme şansı yakaladılar.

 

 Yenişehir Belediyesi, Milli Mücadele’nin 100. Yılı etkinliklerine Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi ile birlikte düzenlenen Tuğba Yurt konseriyle ve fener alayıyla başlamıştı.

Bir haftaya yayılan kutlamalar kapsamında Yenişehir Belediyesi, dünyaca ünlü keman virtüözü Hasan Gökçe Yorgun ve piyanist Jiao Li'yi de Mersinlilerle buluşturdu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadelenin 100. Yılı kutlamalarının son gösterisinde ise ünlü halk müziği sanatçısı ve bağlama virtüözü Turhan Alıcı ile ekip arkadaşları sahne aldı.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkü ve Slaytlarla Kuvayı Milliye Destanı’ gösterisinde Turhan Alıcı ve diğer sanatçılar, Nazım Hikmet’in Kuvvayı Milliye Destanı’nı seslendirdi.

Türküler söylenirken, destan anlatılırken sahnenin arka planının da Kurtuluş Savaşı yıllarında cephelerde ve cephe gerisinde çekilmiş fotoğraflar gösterildi.

Etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş, Kurtuluş Savaşı destanını bir kez daha dinleme, o görkemli destanın siyah beyaz görüntülerini bir kez daha izleme şansı yakaladı.

Etkinliğin sonunda sahneye çıkarak Turhan Alıcı’ya ve sanatçılara teşekkür eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kurtuluş Savaşı bir destandır. Yeni nesillerin Kurtuluş Savaşı destanını bilmesi, anlaması gerekir. Yenişehir Belediyesi olarak bu amaçla 19 Mayıs etkinliklerini bir haftaya yaydık. Gençler ister Yenişehir Belediyesi yapar diyerek hem gençlerimizin isteklerini yerine getirdik, hem de Kurtuluş Savaşımızı yeni nesle anlattık” dedi.

Sanatçı Turhan Alıcı da “Bize bu sahneyi veren, bize bu türküleri söyleme şansı veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.