Kuyucuoğlu,'Önseçimi Kamuoyu Önünde Tartışmayı Doğru Bulmam'

Siyaset 26.10.2018 - 11:44, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kuyucuoğlu,'Önseçimi Kamuoyu Önünde Tartışmayı Doğru Bulmam'

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Serdal Kuyucuoğlu, partinin aday belirleme yönteminin partiiçi bir mesele olduğunu belirterek, "Bunun kamuoyu önünde, televizyonlarda tartışılmasını doğru bulmam" dedi.

İstanbul ya da Mersin Belediye Başkan Adaylığı parti içi yarış ve mücadele alanı için kullanılamaz. Yerel seçimlerde iktidar olmak zorundayız. Partinin programını, çalışmalarını ve projelerini vatandaşlarımıza anlatmalıyız. Gün parti içi mücadele günü değil, gün birlik beraberlik içinde omuz omuza çalışma günüdür. CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Serdal Kuyucuoğlu, partinin aday belirleme yönteminin partiiçi bir mesele olduğunu belirterek, "Bunun kamuoyu önünde, televizyonlarda tartışılmasını doğru bulmam" dedi. Belediye yönetimi için proje ve planları şimdiden hazırladıklarını, toplumun her kesimine projelerini sunup destek istediklerini kaydeden Kuyucuoğlu, "AKP ve MHP'nin ittifak yapıp yapmaması bizi ilgilendirmiyor. Mersin'de yüzde 65'lik bir hayır cephesi var. Biz o yüzde 65'e talibiz" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu, Tenis Kulübü'nde düzenlediği toplantıda basın yayın organları temsilcileriyle bir araya geldi. Rakamlarla Mersin adlı bir çalışma yaptıklarını, Mersin'in envanterini çıkardıklarını ifade eden Kuyucuoğlu, Mersin'in 2019-2024 Stratejik Planı'nı hazırladıklarını söyledi. Bugüne kadar 160 bin Mersinliye telefonla ulaştıklarını ve Mersin'in sorunları hakkında vatandaşın görüşünü aldıklarını ifade eden Kuyucuoğlu, bu araştırmaya göre Mersin'in en önemli sorununun ulaşım ve trafik olduğunu söyledi. Kuyucuoğlu, bu sorunu raylı sistemle çözebileceklerini kaydetti. Mersin'de ulaşım, kentsel dönüşüm, lojistik, turizm ve kültür alanında yapacakları projeleri anlatan Kuyucuoğlu, "Belediye başkanı seçildiğim durumunda neler yapacağımızı, Mersin'in öncelikli sorunlarını, ihtiyaçlarını şimdiden belirledik. Proje ve planlarımızı oluşturduk. Projelerimizi toplumun her kesimine sunup destek istiyoruz" dedi. CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu, toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kuyucuoğlu, bazı aday adaylarının önseçim talebini kamuoyu önünde dile getirmesiyle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: "Tüzüğümüzde önseçim var, merkez yoklaması var, eğilim yoklaması var. Bunlarla ilgili kararı genel merkezimiz verecektir. Önseçim mi olsun, merkez yoklaması mı olsun, bunların parti içinde tartışılması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Aile içinde konuşulması gerekir. Bunun kamuoyu önünde, televizyonlarda tartışılmasını doğru bulmam. Televizyonlarda kendi iç meselelerimizi tartışmamız doğru olmaz. Böyle bir tarz partiye de fayda sağlamaz, o kişi ve gruplara da fayda sağlamaz." Kuyucuoğlu, AKP ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı'nın yerelde uygulanmayacağının hatırlatılması üzerine de "AKP ve MHP'nin ittifak yapıp yapmaması bizi ilgilendirmiyor. Mersin'de yüzde 65'lik bir hayır cephesi var. Biz o yüzde 65'e talibiz. Yüzde 65'lik kesimi kucaklamayı hedefliyoruz" dedi.
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Serdal Kuyucuoğlu, partinin aday belirleme yönteminin partiiçi bir mesele olduğunu belirterek, "Bunun kamuoyu önünde, televizyonlarda tartışılmasını doğru bulmam" dedi.

İstanbul ya da Mersin Belediye Başkan Adaylığı parti içi yarış ve mücadele alanı için kullanılamaz.

Yerel seçimlerde iktidar olmak zorundayız. Partinin programını, çalışmalarını ve projelerini vatandaşlarımıza anlatmalıyız. Gün parti içi mücadele günü değil, gün birlik beraberlik içinde omuz omuza çalışma günüdür.

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Serdal Kuyucuoğlu, partinin aday belirleme yönteminin partiiçi bir mesele olduğunu belirterek, "Bunun kamuoyu önünde, televizyonlarda tartışılmasını doğru bulmam" dedi. Belediye yönetimi için proje ve planları şimdiden hazırladıklarını, toplumun her kesimine projelerini sunup destek istediklerini kaydeden Kuyucuoğlu, "AKP ve MHP'nin ittifak yapıp yapmaması bizi ilgilendirmiyor. Mersin'de yüzde 65'lik bir hayır cephesi var. Biz o yüzde 65'e talibiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu, Tenis Kulübü'nde düzenlediği toplantıda basın yayın organları temsilcileriyle bir araya geldi.

Rakamlarla Mersin adlı bir çalışma yaptıklarını, Mersin'in envanterini çıkardıklarını ifade eden Kuyucuoğlu, Mersin'in 2019-2024 Stratejik Planı'nı hazırladıklarını söyledi.

Bugüne kadar 160 bin Mersinliye telefonla ulaştıklarını ve Mersin'in sorunları hakkında vatandaşın görüşünü aldıklarını ifade eden Kuyucuoğlu, bu araştırmaya göre Mersin'in en önemli sorununun ulaşım ve trafik olduğunu söyledi. Kuyucuoğlu, bu sorunu raylı sistemle çözebileceklerini kaydetti.

Mersin'de ulaşım, kentsel dönüşüm, lojistik, turizm ve kültür alanında yapacakları projeleri anlatan Kuyucuoğlu, "Belediye başkanı seçildiğim durumunda neler yapacağımızı, Mersin'in öncelikli sorunlarını, ihtiyaçlarını şimdiden belirledik. Proje ve planlarımızı oluşturduk. Projelerimizi toplumun her kesimine sunup destek istiyoruz" dedi.

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu, toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Kuyucuoğlu, bazı aday adaylarının önseçim talebini kamuoyu önünde dile getirmesiyle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Tüzüğümüzde önseçim var, merkez yoklaması var, eğilim yoklaması var. Bunlarla ilgili kararı genel merkezimiz verecektir. Önseçim mi olsun, merkez yoklaması mı olsun, bunların parti içinde tartışılması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Aile içinde konuşulması gerekir. Bunun kamuoyu önünde, televizyonlarda tartışılmasını doğru bulmam. Televizyonlarda kendi iç meselelerimizi tartışmamız doğru olmaz. Böyle bir tarz partiye de fayda sağlamaz, o kişi ve gruplara da fayda sağlamaz."

Kuyucuoğlu, AKP ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı'nın yerelde uygulanmayacağının hatırlatılması üzerine de "AKP ve MHP'nin ittifak yapıp yapmaması bizi ilgilendirmiyor. Mersin'de yüzde 65'lik bir hayır cephesi var. Biz o yüzde 65'e talibiz. Yüzde 65'lik kesimi kucaklamayı hedefliyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.