Mersin Barosu'nda 15 stajyer avukat yemin ederek ruhsatını aldı

21.01.2020 - 12:37, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Barosu'nda 15 stajyer avukat yemin ederek ruhsatını aldı

Yeşilboğaz, “Savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Mersin Barosunda stajını tamamlayan 15 stajyer avukat yemin ederek, savunmaya güç vermek üzere ruhsatını düzenlenen törenle aldı. Yeşilboğaz konuşmasında, “Savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.   Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar ve aileler, stajyer avukatların mesleğe ilk adımı atmanın heyecanını paylaştı. Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizin hukuk adına çok zor günler yaşadığı ve yeniden yapılanma süreci içerisinde olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin değerleri bir bir yok ediliyor, kaleleri bir bir yıkılıyor. En önemlisi de insanları bir arada tutan, birbirimize güvenip inanmamızı sağlayan en önemli unsur olan hukuk kurumu, çok zor günler geçiriyor. Ancak inançlı, idealist ve geleceğe umutla bakan, savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte, bu zorlu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Sizler bize güç vereceksiniz, bizler de size el vereceğiz. Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.   Avukatlık mesleğinin, diğer meslek örgütlerinden farklı bir yapısı olduğunu Yeşilboğaz, “Avukatlık bir meslek değil, bir yaşam biçimidir. Bu nedenle gece-gündüz bu ateşten gömleği üzerinizden çıkarmayacaksınız. Bu mücadeleyi her yerde onurla sürdüreceğinize inanıyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.   Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlar; Alp Ertuğrul Bulut, Betül Çavuş, Aslıhan Şahin, Bektaş Olçum, Yusuf Göçer, Ummuhan Şişman, Yasin Aygün, Yasin Arslan, Sezai Köse, Salih Aktaş, Rahmi Çerdik, Hale Nur Kıratlı, Mehmet Uğur Can, Mustafa Ekici, Damla Özgün Özer’e cübbelerini, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Avukatlık mesleğine resmi adımı atan stajyer avukatlara ruhsatnamelerini Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.    
Yeşilboğaz, “Savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Mersin Barosunda stajını tamamlayan 15 stajyer avukat yemin ederek, savunmaya güç vermek üzere ruhsatını düzenlenen törenle aldı. Yeşilboğaz konuşmasında, “Savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

 

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar ve aileler, stajyer avukatların mesleğe ilk adımı atmanın heyecanını paylaştı. Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizin hukuk adına çok zor günler yaşadığı ve yeniden yapılanma süreci içerisinde olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin değerleri bir bir yok ediliyor, kaleleri bir bir yıkılıyor. En önemlisi de insanları bir arada tutan, birbirimize güvenip inanmamızı sağlayan en önemli unsur olan hukuk kurumu, çok zor günler geçiriyor. Ancak inançlı, idealist ve geleceğe umutla bakan, savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte, bu zorlu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Sizler bize güç vereceksiniz, bizler de size el vereceğiz. Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.

 

Avukatlık mesleğinin, diğer meslek örgütlerinden farklı bir yapısı olduğunu Yeşilboğaz, “Avukatlık bir meslek değil, bir yaşam biçimidir. Bu nedenle gece-gündüz bu ateşten gömleği üzerinizden çıkarmayacaksınız. Bu mücadeleyi her yerde onurla sürdüreceğinize inanıyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

 

Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlar; Alp Ertuğrul Bulut, Betül Çavuş, Aslıhan Şahin, Bektaş Olçum, Yusuf Göçer, Ummuhan Şişman, Yasin Aygün, Yasin Arslan, Sezai Köse, Salih Aktaş, Rahmi Çerdik, Hale Nur Kıratlı, Mehmet Uğur Can, Mustafa Ekici, Damla Özgün Özer’e cübbelerini, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Avukatlık mesleğine resmi adımı atan stajyer avukatlara ruhsatnamelerini Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.