Mersin Barosu'nun Nafaka Düzenlemesinin İptal Kampanyasına Barolardan Destek

17.07.2019 - 14:19, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Barosu'nun Nafaka Düzenlemesinin İptal Kampanyasına Barolardan Destek

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) tarafından 13 Temmuz 2019 tarihinde Ankara'da "Nafaka Çalıştayı" düzenlendi.

Çalıştaya katılan Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Tuba Akkoç, yoksulluk nafakasının süre ile kısıtlanmasının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul gündemine alınmaması için Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezimizin Türkiye genelinde başlatmış olduğu kampanyayı, çalıştayda da imzaya açtı. Çalıştaya katılan Türkiye'deki baro temsilcisi avukatlar, imza atarak kampanyaya destek verdi. Türkiye çapında düzenlenen Nafaka Çalıştayı'na, Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Tuba Akkoç, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu üyeleri, TÜBAKKOM Dönem Sözcüsü ve Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk, 54 baronun kadın hakları merkezi ve baro yönetim kurulu üyesi 120'den fazla avukat katıldı.  İki oturumda yapılan çalıştayda söz alan Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Tuba Akkoç konuşmasında, "Kanunda yoksulluk nafakasına ilişkin kendiliğinden  sona erme, azaltılma ve kaldırılma şartları zaten düzenlendiğinden, yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığı açıktır.  Yoksulluk nafakasına süre sınırı getirilmesikadınları daha da yoksullaştıracak, daha çok şiddet ve eşitsizlik yaratacaktır. Bu düzenleme ile kadın haklarındaki kazanımların ortadan kaldırılmasının zemini hazırlanmak istenmektedir. Kadının yoksulluk nafakasının süreye bağlanması talebinin arkasındaki hedef, tüm kazanımların ve özellikle de 6284 sayılı şiddet yasasının ve İstanbul Sözleşmesi'nin ortadan kaldırılmasıdır.Tartışılması gereken asıl sorunlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadın yoksulluğu gibi konular olması gerekirken, kadının nafakasının tartışmaya açılması kabul edilemez. Nafaka düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul gündemine alınmamasını talep ediyoruz. Bunun için de kampanyamıza destek veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Çalıştay sonunda, sonuç bildirgesini hazırlamak üzere bir çalışma grubu oluşturuldu.  
Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) tarafından 13 Temmuz 2019 tarihinde Ankara'da "Nafaka Çalıştayı" düzenlendi.

Çalıştaya katılan Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Tuba Akkoç, yoksulluk nafakasının süre ile kısıtlanmasının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul gündemine alınmaması için Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezimizin Türkiye genelinde başlatmış olduğu kampanyayı, çalıştayda da imzaya açtı. Çalıştaya katılan Türkiye'deki baro temsilcisi avukatlar, imza atarak kampanyaya destek verdi.

Türkiye çapında düzenlenen Nafaka Çalıştayı'na, Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Tuba Akkoç, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu üyeleri, TÜBAKKOM Dönem Sözcüsü ve Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk, 54 baronun kadın hakları merkezi ve baro yönetim kurulu üyesi 120'den fazla avukat katıldı. 

İki oturumda yapılan çalıştayda söz alan Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Tuba Akkoç konuşmasında, "Kanunda yoksulluk nafakasına ilişkin kendiliğinden  sona erme, azaltılma ve kaldırılma şartları zaten düzenlendiğinden, yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığı açıktır.  Yoksulluk nafakasına süre sınırı getirilmesikadınları daha da yoksullaştıracak, daha çok şiddet ve eşitsizlik yaratacaktır. Bu düzenleme ile kadın haklarındaki kazanımların ortadan kaldırılmasının zemini hazırlanmak istenmektedir. Kadının yoksulluk nafakasının süreye bağlanması talebinin arkasındaki hedef, tüm kazanımların ve özellikle de 6284 sayılı şiddet yasasının ve İstanbul Sözleşmesi'nin ortadan kaldırılmasıdır.Tartışılması gereken asıl sorunlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadın yoksulluğu gibi konular olması gerekirken, kadının nafakasının tartışmaya açılması kabul edilemez. Nafaka düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul gündemine alınmamasını talep ediyoruz. Bunun için de kampanyamıza destek veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Çalıştay sonunda, sonuç bildirgesini hazırlamak üzere bir çalışma grubu oluşturuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.