Mersin Büyükşehir 76 Yeni Otobüs Alacak, Yeni Hatlar Açılacak

04.07.2019 - 12:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Büyükşehir 76 Yeni Otobüs Alacak, Yeni Hatlar Açılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplu taşıma hizmetleri ile ilgili vatandaşlara çifte müjde verdi. 76 yeni otobüs alımının yapılacağını ve yeni hatlar açılacağını duyuran Seçer, alım için farklı firmalarla görüşmelerin devam etiğini söyledi.

Seçer, “Daha az yakıt harcayan, daha ekonomik ve yeni model otobüsler alacağız. Doğalgaz yakıtlı otobüslerin üzerinde duruyoruz. Test sürüşleri için otobüsler önümüzdeki hafta gelecek. Vatandaşlarımızın bizlere ulaştırdığı şikayetlerin tamamı çözülecek. Taşucu-Aydıncık arası otobüs seferlerinin başlaması için de talimatları verdim” dedi.     Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinli vatandaşların en fazla şikayet ettiği konuların başında gelen toplu taşıma hizmetleri ile ilgili olarak çifte müjde verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosunun genişleyeceğini ifade eden Seçer, yeni hatlar açmak için de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Seçer, vatandaşların daha rahat bir ulaşım sağlayabilmesi için 76 yeni otobüs alınacağının müjdesini verirken, Taşucu-Aydıncık arası otobüs seferlerinin de başlatılacağını da duyurdu.   “Test sürüşü için bu hafta otobüsler gelecek” Başkan Seçer, Sun RTV ekranlarında katıldığı Memleket Meseleleri programında, toplu taşıma hizmetleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar sonucunda yeni otobüslere ihtiyaç olduğunu ve derhal harekete geçerek, alım için görüşmelere başladıklarını söyledi. 76 yeni otobüs alınması gerektiğini anlatan Seçer, “İdeal bir belediye olarak toplu taşıma hizmeti yapacaksak Anamur’dan Tarsus’a kadar bizim mevcut otobüslerimizin üzerine 76 otobüs almamız lazım. Farklı firmalarla görüşmeleri sürdürüyoruz. Bunların hesaplarını yaptık, gereksiz bir alım olmayacak. İsraf olmasın. Paramız çok değerli. Zaten kıt kanaat götürüyoruz. Onun için de çok iyi hesaplar yapıyoruz. Test sürüşleri için bu hafta içerisinde otobüsler gelecek. Daha ekonomik yeni model otobüsleri test sürüşüne alacağız. Doğalgaz yakıtlı otobüslerin üzerinde duruyoruz. Ekonomik sıkıntılara rağmen toplumsal, sosyal dokunuşlar yapıyoruz. Bunları tasarruf tedbirlerinin dışında tutuyoruz” diye konuştu.   “Talimatı verdim; Taşucu- Aydıncık arası otobüs seferi başlatıyoruz” Ulaşımda yaptıkları iyileştirmeler kapsamında yeni hatlar açtıklarını ve ihtiyaç dahilinde açmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Seçer, “Daha önce Çamlıyayla, Anamur, Bozyazı otobüs seferlerini başlatmıştık. Şimdi Taşucu-Aydıncık arası yeni bir talep geldi. Buraya gelmeden önce yetkili arkadaşımıza talimat verdim.  Oraya sefer başlatıyoruz. Toplu taşıma vatandaşımın en temel haklarından biridir. Çok kısa süre içerisinde bize aktarılan şikâyetler çözülecek” ifadelerine yer verdi.   Alınan yeni otobüsler ve açılan yeni hatlarla Mersin’de vatandaşların yaşadığı ulaşım sıkıntısını ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Çok kısa süre sonra alınacak yeni otobüslerle vatandaşlarımız toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıları yaşamayacaklar.  Belediye olarak en önem verdiğimiz konuların başında toplu taşıma geliyor. Sosyal belediyecilik anlayışının en temel unsurlarından bir tanesi vatandaşlarımıza mümkünse ücretsiz ulaşım sağlamak, değilse en ucuz ulaşımı sağlamaktır. Vatandaşlarımız bu konuda merak etmesinler” diye belirtti.    
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplu taşıma hizmetleri ile ilgili vatandaşlara çifte müjde verdi. 76 yeni otobüs alımının yapılacağını ve yeni hatlar açılacağını duyuran Seçer, alım için farklı firmalarla görüşmelerin devam etiğini söyledi.

Seçer, “Daha az yakıt harcayan, daha ekonomik ve yeni model otobüsler alacağız. Doğalgaz yakıtlı otobüslerin üzerinde duruyoruz. Test sürüşleri için otobüsler önümüzdeki hafta gelecek. Vatandaşlarımızın bizlere ulaştırdığı şikayetlerin tamamı çözülecek. Taşucu-Aydıncık arası otobüs seferlerinin başlaması için de talimatları verdim” dedi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinli vatandaşların en fazla şikayet ettiği konuların başında gelen toplu taşıma hizmetleri ile ilgili olarak çifte müjde verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosunun genişleyeceğini ifade eden Seçer, yeni hatlar açmak için de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Seçer, vatandaşların daha rahat bir ulaşım sağlayabilmesi için 76 yeni otobüs alınacağının müjdesini verirken, Taşucu-Aydıncık arası otobüs seferlerinin de başlatılacağını da duyurdu.

 

“Test sürüşü için bu hafta otobüsler gelecek”

Başkan Seçer, Sun RTV ekranlarında katıldığı Memleket Meseleleri programında, toplu taşıma hizmetleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar sonucunda yeni otobüslere ihtiyaç olduğunu ve derhal harekete geçerek, alım için görüşmelere başladıklarını söyledi. 76 yeni otobüs alınması gerektiğini anlatan Seçer, “İdeal bir belediye olarak toplu taşıma hizmeti yapacaksak Anamur’dan Tarsus’a kadar bizim mevcut otobüslerimizin üzerine 76 otobüs almamız lazım. Farklı firmalarla görüşmeleri sürdürüyoruz. Bunların hesaplarını yaptık, gereksiz bir alım olmayacak. İsraf olmasın. Paramız çok değerli. Zaten kıt kanaat götürüyoruz. Onun için de çok iyi hesaplar yapıyoruz. Test sürüşleri için bu hafta içerisinde otobüsler gelecek. Daha ekonomik yeni model otobüsleri test sürüşüne alacağız. Doğalgaz yakıtlı otobüslerin üzerinde duruyoruz. Ekonomik sıkıntılara rağmen toplumsal, sosyal dokunuşlar yapıyoruz. Bunları tasarruf tedbirlerinin dışında tutuyoruz” diye konuştu.

 

“Talimatı verdim; Taşucu- Aydıncık arası otobüs seferi başlatıyoruz”

Ulaşımda yaptıkları iyileştirmeler kapsamında yeni hatlar açtıklarını ve ihtiyaç dahilinde açmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Seçer, “Daha önce Çamlıyayla, Anamur, Bozyazı otobüs seferlerini başlatmıştık. Şimdi Taşucu-Aydıncık arası yeni bir talep geldi. Buraya gelmeden önce yetkili arkadaşımıza talimat verdim.  Oraya sefer başlatıyoruz. Toplu taşıma vatandaşımın en temel haklarından biridir. Çok kısa süre içerisinde bize aktarılan şikâyetler çözülecek” ifadelerine yer verdi.

 

Alınan yeni otobüsler ve açılan yeni hatlarla Mersin’de vatandaşların yaşadığı ulaşım sıkıntısını ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Çok kısa süre sonra alınacak yeni otobüslerle vatandaşlarımız toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıları yaşamayacaklar.  Belediye olarak en önem verdiğimiz konuların başında toplu taşıma geliyor. Sosyal belediyecilik anlayışının en temel unsurlarından bir tanesi vatandaşlarımıza mümkünse ücretsiz ulaşım sağlamak, değilse en ucuz ulaşımı sağlamaktır. Vatandaşlarımız bu konuda merak etmesinler” diye belirtti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.