Mersin Büyükşehir ‘Sıfır Atık Belgesi’ni Aldı

15.01.2021 - 11:44, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Büyükşehir ‘Sıfır Atık Belgesi’ni Aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 33 hizmet binası için Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Sıfır Atık Belgesi’ni Başkan Vahap Seçer’e takdim etti. Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile atık oluşumunun önüne geçerek, israfın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Sıfır Atık Belgesi’ni Başkan Vahap Seçer’e takdim etti. Sıfır Atık Belgesi, Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 33 hizmet binası için alındı. Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile atık oluşumunun önüne geçerek, israfın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyor. Büyükşehir, hizmet binalarındaki atıkları en iyi şekilde yöneterek, sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstermeyi sürdürecek. Halisdemir: “Bu sistemle kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz” Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir yaptığı açıklamada, “2019 yılında yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği uyarınca 1 Haziran 2020 tarihine kadar kamu kurumlarında Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin kurulması istendi. Biz hazırlığımızı bu yönetmelikten önce de başlatmıştık. Yönetmelik uyarınca hizmet binalarımızda Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurduk. Personelimize; atık oluşumunun önlenmesi, azaltılması ve atık ayrıştırma konularında bilgilendirme eğitimleri verdik. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne başvurarak Sıfır Atık Belgelerimizi aldık” dedi. “Sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstereceğiz” Halisdemir, 33 hizmet binası için bu belgeyi aldıklarını anlatarak, “Bakanlık, başvurularımız sonucunda Taş Bina, Doğa Parkı, Aşevi, Akbelen Mezarlığı, Mezbahane, İtfaiye, Otogar gibi toplam 33 hizmet binamıza Sıfır Atık Belgesi’ni uygun gördü. Belgelerimizi binalarımıza asacağız. Önümüzdeki günlerde 25 binamız için de belge almayı planlıyoruz. Bugüne kadar hizmet binalarımızda 19 bin 955 kilogram geri dönüşebilir atık, 2 bin 600 kilogram organik (biyobozunur) atık, 224 kilogram da diğer atıklardan toplandı. Kurduğumuz Sıfır Atık Yönetim Sistemi’yle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz. Oluşan atıklarımızı da kaynağında ayrıştırılmış bir şekilde toplayarak geri kazanımını sağlıyoruz. Böylece daha az kimyasal kullanımını ve çevrenin korunmasını sağlıyoruz. Sıfır Atık Belgeleri aslında bir başlangıcı oluşturuyor. Bundan sonra hizmet binalarımızda atıklarımızı en iyi şekilde yöneterek, sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstereceğiz” diye konuştu. Belgenin Başkan Seçer’e takdim edilmesinin ardından, Sıfır Atık Belgesi Taş Bina’nın duvarına asıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 33 hizmet binası için Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Sıfır Atık Belgesi’ni Başkan Vahap Seçer’e takdim etti. Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile atık oluşumunun önüne geçerek, israfın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Sıfır Atık Belgesi’ni Başkan Vahap Seçer’e takdim etti. Sıfır Atık Belgesi, Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 33 hizmet binası için alındı.

Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile atık oluşumunun önüne geçerek, israfın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyor. Büyükşehir, hizmet binalarındaki atıkları en iyi şekilde yöneterek, sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstermeyi sürdürecek.

Halisdemir: “Bu sistemle kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir yaptığı açıklamada, “2019 yılında yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği uyarınca 1 Haziran 2020 tarihine kadar kamu kurumlarında Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin kurulması istendi. Biz hazırlığımızı bu yönetmelikten önce de başlatmıştık. Yönetmelik uyarınca hizmet binalarımızda Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurduk. Personelimize; atık oluşumunun önlenmesi, azaltılması ve atık ayrıştırma konularında bilgilendirme eğitimleri verdik. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne başvurarak Sıfır Atık Belgelerimizi aldık” dedi.

“Sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstereceğiz

Halisdemir, 33 hizmet binası için bu belgeyi aldıklarını anlatarak, “Bakanlık, başvurularımız sonucunda Taş Bina, Doğa Parkı, Aşevi, Akbelen Mezarlığı, Mezbahane, İtfaiye, Otogar gibi toplam 33 hizmet binamıza Sıfır Atık Belgesi’ni uygun gördü. Belgelerimizi binalarımıza asacağız. Önümüzdeki günlerde 25 binamız için de belge almayı planlıyoruz. Bugüne kadar hizmet binalarımızda 19 bin 955 kilogram geri dönüşebilir atık, 2 bin 600 kilogram organik (biyobozunur) atık, 224 kilogram da diğer atıklardan toplandı. Kurduğumuz Sıfır Atık Yönetim Sistemi’yle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz. Oluşan atıklarımızı da kaynağında ayrıştırılmış bir şekilde toplayarak geri kazanımını sağlıyoruz. Böylece daha az kimyasal kullanımını ve çevrenin korunmasını sağlıyoruz. Sıfır Atık Belgeleri aslında bir başlangıcı oluşturuyor. Bundan sonra hizmet binalarımızda atıklarımızı en iyi şekilde yöneterek, sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstereceğiz” diye konuştu.

Belgenin Başkan Seçer’e takdim edilmesinin ardından, Sıfır Atık Belgesi Taş Bina’nın duvarına asıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.